2023.01.19.

2023 várható lakberendezési trendjei

2023 várható lakberendezési trendjei
A lakberendezési trendek - ha némi lassúsággal is -, de követik a világ változásait. Minden, ami a szűk vagy tágabb környezetedben történik, bizonyos mértékben hatással van rád. A covid járvány, a háború, a gazdasági változások számos új helyzetet teremtettek, így a lakberendezésben az lesz a fő szempont, hogy ezeket ellensúlyozzuk. A cél egy olyan otthon kialakítása, ahol nyugalom és letisztultság vár. Utánajártunk, hogy milyen belsőépítészeti stílusok lesznek igazán népszerűek 2023-ban.

hirdetés


Letisztult minimalizmus

A mindennapi életed során soha nem látott mértékű információs zajnak vagy kitéve. Folyamatosan érkeznek az értesítések, üzenetek, e-mailek, tárgyalsz más emberekkel, intézed a dolgaidat. Mentálisan és pszichésen is megterhelő ennyi helyen jelen lenni és megfelelni. A szakemberek egybehangzó véleménye alapján éppen ezért lesz a minimalista stílusú otthonok száma egyre több. Kell egy hely, ahol rendezni tudod a gondolataidat, le tudod csillapítani az elméd, ki tudsz kapcsolódni. Mi lenne ehhez ideálisabb, mint a saját lakásod?

Ha szeretnéd követni ezt az irányzatot, akkor kövesd az alábbi szempontokat:

 1. Legyenek többfunkciós bútoraid
 2. Bánj csínján a dekorációkkal
 3. Két, legfeljebb három szín érvényesüljön
 4. Szellős, tágas tereket alakíts ki
 5. Minél több természetes fény jusson a lakásba

Inspirálódj ennek a budapesti belvárosi lakásnak a képeivel, ahol a tulajdonos igyekezett a praktikumot az élhetőséggel ötvözni:

elado-tarsashazi-lakas-budapest-v-kerulet-belvaros-89080823-k6 (1).jpg

A modern otthon és a high-tech stílus

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy egyre több távvezérlésű, intelligens kiegészítővel lehet felszerelni az ingatlanokat. Ez az irányzat kifejezetten kedvez az okos otthonok modern belsőépítészeti kialakításának. Legyen minél kényelmesebb: gombnyomásra működő redőny, vagy olyan lámpa, ami zenét is szolgáltat. Sőt, tudtad, hogy újabban már zuhanyfejbe beszerelhető hangszórók is léteznek?

Ezekkel vedd körbe magad, ha a high-tech stílust szeretnéd megvalósítani:

 1. Használj rengeteg fém, üveg vagy műanyag kiegészítőt
 2. A sötét színek domináljanak
 3. Ellensúlyozd a hideg anyagokat természetes anyagokkal

Ennek a szentendrei, majdnem teljesen önfenntartó otthonnak tökéletes elemei lehetnek ezek az újszerű, intelligens megoldások:

elado-csaladi-haz-szentendre-88759983-k6.jpg

Egy kicsi mindenből: eklektika

Az eklektikus otthon üde színfolt a többi irányzat között. Több stílus jellegzetességeit lehet keverni, ám vigyázni kell a mértékre, mert a harmónia könnyen felborul. Nem tudsz dönteni a vintage, barokk vagy a high-tech stílusok között? Sebaj, akkor vegyítsd őket!

Az eklektikus otthon bútorai, dekorációi:

 1. Jöhetnek a szépen felújított bútorok
 2. Szépen mutatnak a modern, színes festmények vagy kézi készítésű makramék
 3. Többnyire a falak világos színűek, de ezt megtörheted egy erőteljesebb színnel, ami a kiegészítőkben is visszaköszön

elado-csaladi-haz-mocsa-89205380-t6.jpg

Ez a Mocsán található ingatlan nagyszerűen alkalmazza több irányzat különböző elemeit. Az antik hatású képkeret és festmény nagyszerűen harmonizál az előtte álló íróasztallal és székkel, de a szövet kanapé és a modernebb asztali lámpa is tökéletesen illeszkedik hozzájuk.

Találd meg a te stílusod, a te otthonod az otpotthon.hu segítségével!

Nézd meg a 20 millió alatti eladó lakásokat országszerte

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra