2023.03.13.

3 kihagyhatatlan ajánlat Békés vármegyéből

3 kihagyhatatlan ajánlat Békés vármegyéből
Háromszor sújtott le rá a történelem vihara, mindháromszor újjáéledt hamvaiból. 2010-ben egy internetes portál kezdeményezésére szavazást indítottak, hogy a helyi lakosok mennyire elégedettek a saját településükkel. A három hét alatt beérkezett 18 ezer szavazat árulkodik arról, hogy ebben az elfeledett térségben a közösség ereje még mennyire meghatározó. A végeredményt megtudhatod a bejegyzésből és három klassz, itt található eladó ingatlant is mutatunk.

hirdetés


Természeti értékek

A 19. századi folyószabályozások következtében a megye eredeti erdős-ligetes sztyeppe jellege visszaszorult, ma már csak 25 ezer hektáron borítja erdő. A terület nagy része ennek köszönhetően alakult a mai formájában ismert kultúrtájjá. Mivel a fauna állomány is ehhez igazodott az évek során, így a mezőgazdaságon, állattenyésztésen kívül az apróvadak vadászata is jelentős.

A Romániával határos dél-keleti megye bővelkedik folyóvizekben, tavakban. A gyopárosi tó vizét 1999-ben gyógyvízzé nyilvánították, majd 2004-ben élményfürdővel is kiegészítették. Ezenkívül Nagyszénáson, illetve Tótkomlóson található reumás, mozgásszervi, valamint nőgyógyászati panaszok kezelésére alkalmas több medencével rendelkező gyógyfürdő.

A legélhetőbb Békés megyei város: Gyula

A szavazók értékelhették a saját településük közbiztonságát, az infrastruktúrát, a munkalehetőségek számát, a helyi rendezvényeket, intézményeket, valamint a hivatal kommunikációját a lakosok felé. A komplex kérdéssorra adott válaszok összesítésekor egy-egy településen élők megmozdulását is figyelembe vették a szavazatszámlálók, így lett 13 évvel ezelőtt a városok kategóriában Gyula az első helyezett. A dobogón őt követi Újkígyós, a bronzérmet pedig Szarvas hozhatta el.

A virtuális megmérettetés győztes városában, Gyulán, a várfürdő közelében megvásárolható a következő háromszintes családi ház. Az amerikai konyhás nappalin kívül négy kisebb méretű szobában férnek el akár egy közepes család tagjai. Az ingatlan villany- és gázfogyasztása a méretei ellenére a kedvezményes határ alá esik. A berendezést és a rendszerezést nagyban megkönnyítik a beépített bútorok. elado-csaladi-haz-gyula-nagyromanvaros-88642478-t6.webp

Szarvason számos programmal színesíthetitek a mindennapokat. A városi mozi és könyvtár is bőven kínál lehetőséget a kikapcsolódásra, de ellátogathatsz a helyi termelők piacára vagy kényeztetheted magad a gyógyfürdőben. Télen-nyáron jobbnál jobb színházi előadásokat tekinthetsz meg, ráadásul a szarvasi vízi színház kuriózumnak számít.

Ha szívesen laknál itt, akkor ez az ajánlatunk neked szól. A nyolcvanöt négyzetméteren 2 szoba, konyha, fürdő és kamrák kerültek kialakításra. A házban nemrég építették ki a padlófűtést, amit konvektor egészít ki. A nyári melegben klímák szolgáltatják a kellemes hőmérsékletet. elado-csaladi-haz-szarvas-90145496-k1.webp

Ahol csak a képzeleted szabja a határokat

Ha másik településen találsz vonzó opciót a költözéshez, jó választás lehet ez a kétszintes, összesen 450 négyzetméteres ingatlan. Egyelőre még csak az alsó szint került beépítésre, a felső szint szerkezetkész. Több generáció békés együtt élésére is van lehetőség, de társasházzá, magánapartmanná is alakítható. A fürdőszobában kialakítottak egy fűthető medencét, illetve előkészítettek egy szaunát. A dupla garázs egyik állása szerelőaknás, a másik külön mérőórákkal felszerelt tusolóval és mosdóval ellátott helyiség. A hatalmas kertben ásott kút és pince is található. Az épület tehát abszolút az egyéni igények szerint formálható, ráadásul egy budapesti panellakás áráért. elado-csaladi-haz-bekes-81641282-k1.webp

Nézd meg további ajánlatainkat Békés vármegyéből az otpotthon.hu-n

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra