2022.09.28.

3+1 érv, hogy miért legyen saját pincéd

3+1 érv, hogy miért legyen saját pincéd
Bár a hasznos alapterületbe nem számít bele, és az Országos Tűzvédelmi Szabályzat sem engedélyezi, hogy a föld alatt lakóhelyiséget létesíts, mégis előnyös, ha az otthonodhoz tartozik egy pince is. Megfelelő vízszigeteléssel ellátva nem lesz belőle esővízgyűjtő, és számos funkciót betölthet. Akár építkezel, akár családi ház vásárlás előtt állsz, ebben a cikkben 3+1 érvet hoztunk, hogy miért legyen saját pincéd.

hirdetés


1. Ha pince, akkor bor

Bizonyos vidékeken elképzelhetetlen, hogy hordókkal teletömött, erjedő szőlőlével megtöltött borospince tulajdonos legyél. Ha vonz a borkészítés világa, ez a kaposvári ingatlan boltíves pincével várja a frissen szüretelt szőlőlét. Egy rusztikus ülőgarnitúrával és rengeteg palacktárolóval saját borozó helyiséged lehet.

saját borospincéd lehet

2. Zöldség, gyümölcs frissen ropogósan a pincéből – még télen is

Nagyanyáink idejében még teljesen megszokott volt, hogy a leveszöldséget, krumplit, almát, körtét, hagymaféléket hűvös helyiségben tartósították. Igaz, akkor még multik sem voltak, ahol a tél közepén is meg lehetett vásárolni az almát. Mindenesetre magaddal is jót teszel, ha a saját termesztésedet fogyasztod még jóval a betakarítás után is, ráadásul csökkented az ökológiai lábnyomodat is. A használatba vétel előtt fertőtlenített, jól szellőző és megfelelően párás pince hónapokig frissen tartja a terményeidet. Arra figyelj, hogy az alma és a krumpli ne együtt kerüljenek a föld alá, mert az alma az érés következtében olyan gázokat bocsát ki, ami a kolompér csírázását idézi elő.

Ebben a teveli családi házban a ház folytatásaként épültek meg L alakban a melléképületek: pajta, istálló, pince, műhely, valamint egy tároló. Itt garantáltan minden holmid elfér, vagy meg tudod valósítani a burgonya és alma külön raktározását. Esetleg saját gombafarmot is létrehozhatsz.

melléképületek a ház mögött

3. Privát kuckó a hobbidnak

Mindig szerettél volna egy visszavonulós sarkot? Most megvalósíthatod! Rendezz be varrodát, egyszemélyes jógastúdiót, konditermet, alkotóműhelyt, parti helyszínt. Ha az átlagosnál nagyobb zajjal jár a kedvtelésed pl. valamilyen hangszeren játszol, érdemes akár házilag szigetelned, hogy ne zavard a szomszédok és a házban pihenők nyugalmát.

Az épület aljában alakították ki ebben az érdi otthonban a pincét, így lényegében olyan, mintha egy plusz szobád lenne.

privát kuckó a föld alatt

+1 Tároló

Ha nem is szeretnél Maria Kondo, alias KonMari babérjaira törni, azzal biztosan te is egyetértesz, hogy a rendszerezett otthon elégedettséggel tölt el. Ha nem tudod, hogy ezt a saját lakásodban miként érd el, olvasd el ebben a témában korábbi bejegyzésünket. Kár lenne veszni ezt a néhány plusz négyzetmétert, ahol strapabíró polcrendszereken helyet kaphatnak az évszakos váltás ruhák, a szerszámok, a nyári strandmatrac, sátor vagy a medence. Sokan a gépészeti berendezéseiket is a pincében tárolják, hogy a működésükkel járó zajtól mentesítsék magukat.

Ebben a szigetszentmiklósi házban a szintek alatt létesítették a pincét, ami a szigetelés szempontjából is előnyös, ráadásul könnyen megközelíthető. Így bármikor, ha hirtelen szükséged van valamire, elég csak leugranod a pincébe, nem kell a kert valamelyik végébe elmenned.

pince a szintek alatt

Nézd meg a többi pincés ingatlant is az OTP Otthon kínálatában

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra