2023.07.02.Szerző: Árgyelán Dorina #újépítésű #energiahatékonyság

4 tulajdonság, amit csak egyféle árnyékoló tud egyszerre nyújtani, de melyik?

4 tulajdonság, amit csak egyféle árnyékoló tud egyszerre nyújtani, de melyik?

Redőnyválasztásnál is sokat segít, ha jól kérdezel. A kiindulási pont, hogy már meglévő ablakra szeretnél árnyékolót vagy építkezni fogsz? Sokan elvesznek a redőny alapanyagainak a kérdésében, pedig ez csupán másodlagos szempont. Cikkünkből megtudhatod, hogy a redőnyök olyan komplex védelmet nyújtanak az otthonodnak, amit semmilyen más árnyékoló nem tud biztosítani.


Redőnység!

A redőny szempontjából mindegy, hogy egy már meglévő ablakra kerül fel, vagy új nyílászáróra.

  • Amennyiben még korai fázisában van az építkezés, vagy külső szigetelést kap az ingatlan, akkor lehetőség van vakolható, tokos redőny beszerelésére. Ez egy rendkívül esztétikus megoldás, hiszen sem az épületen belül, sem a homlokzaton nem látszik a külső doboz, ahová a palást csévélődik.

  • Ha csak eleged van, hogy nem tudsz teljes sötétséget biztosítani, vagy nagyon átforrósodik a szoba, akkor a lehetőségeid a külső tokos változatokra korlátozódnak. Ez sem tragédia, hiszen a redőnyszerkezet borítása annyira letisztult, hogy bármilyen homlokzaton jól mutat. Mind méretben, mind pedig színben a meglévő nyílászáróhoz igazítható, így nem borítja fel a homlokzati kép összhangját.

elado-teglalakas-budapest-xvii-kerulet-madardomb-92259641-t1.webp A képre kattintva további részleteket találsz erről az eladó XVII. kerületi lakásról.

Milyen célból szeretnél tartós árnyékolót?

Az árnyékolók népszerűségi listáján a redőny áll a dobogó legfelső fokán. Fényzárásuk tökéletes, támogatják az otthon hő- és hangszigetelő képességét, bizonyos mértékig ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben, és szúnyoghálóval is kérhetőek. Akkor mi a különbség redőny és redőny között?

Ezek a tulajdonságok ugyan mindegyik típusra igazak, de nem egyenlő mértékben. Itt már képbe jön az alapanyagból adódó különbség.

Nézzünk egy példát! Budapest egyik külső kerületében, egy családi házban élsz, ahol a szomszédok egymást érik, a házak jól védik egymást a széltől. Előfordulnak heves zivatarok, jellemzően nyáron. Nem félsz a betöréstől, az ablaküveg betörésvédelemmel ellátott. Ilyen esetben a műanyag redőny választása is jó választás, ellenáll a fagynak, esőnek és még az UV sugárzásnak is.

Mivel ezekben a városrészekben jelentősen kisebb az autósforgalomból adódó zaj, a hangszigetelése is megfelelő. Ugyanez a megoldás egy belvárosi társasházban már nem biztos, hogy elég védelmet nyújt.

Sokkal jobb hangszigetelő képességre van szükség, és az sem árt, ha már a redőny is feltartóztatja a tolvajokat. Ebben a környezetben az alumínium változatok nyújtanak magasabb fokú biztonságot.

A fentiek csak szemléltető példák, de adunk néhány szempontot, hogy mi lehet még fontos a redőny kiválasztásánál:

Redőny.png

Gurtni vagy távkapcsoló?

A távirányítós TV-k pusztán kényelmi szempontok miatt meglehetősen gyorsan kiszorították a hagyományos televíziókat a piacról. Az embereknek tetszett, hogy nem kell a kényelmes fotelből felállni, ha csatornát akartak váltani. Nem valószínű, hogy a hagyományos redőny is ilyen gyorsan feledésbe merül, mindenesetre a motorizáció és az ezzel járó távolról vezérelhetőség mindenképp tökéletes kiegészítője egy okosotthonnak.

elado-teglalakas-budapest-xiii-kerulet-angyalfold-89335231-t6.webp A képre kattintva további fotókat találsz erről a XIII. kerületi, új építésű lakásról.

Ideális választás lehet olyan családoknak is, ahol gyengébb fizikumú családtag is él. Egyrészt a lakás bármely pontjáról működésbe lehet hozni a szerkezetet, másrészt nem kell semmilyen erőfeszítést tenni. Ha az innovatív megoldások lelkes rajongójaként választod ezt a verziót, akkor érdemes kiegészíteni a távoli vezérléssel. Így akár be tudod programozni, hogy milyen erősségű szél esetén húzódjon le a redőny vagy reggel hány órakor engedjen be több napfényt.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 149 426 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Szöul példája mutatja, hogy nem kötelező elfogadni az irodaházak kiürülését
2023.12.02. #ingatlanbefektetés #energiahatékonyság
Szöul példája mutatja, hogy nem kötelező elfogadni az irodaházak kiürülését
Dél-Korea fővárosában kormányzati döntések is segítettek abban, hogy már nem az üresen maradt irodákkal van a baj, hanem a túl nagy kereslettel az irodákra. De mi történt?
Nézd meg új otthonod a XI. kerületben!
2023.11.30. #lakópark #energiahatékonyság #újépítésű
Nézd meg új otthonod a XI. kerületben!
Edzőterem, szauna, babajátszószoba, e-sportszoba, jóga- és tai chi terasz, billiárd- és dartsszalon - mintha csak egy hotel szolgáltatásait hallanánk. Most azonban akár saját otthonunkhoz is megkaphatjuk ezeket a Metrodom River lakóparkban.
Okosotthont szeretnél? Mutatjuk a legnépszerűbb funkciókat – árakkal együtt
2023.11.28. #energiahatékonyság
Okosotthont szeretnél? Mutatjuk a legnépszerűbb funkciókat – árakkal együtt
Piaci becslések alapján 2020-ban Magyarországon a lakóingatlanok csupán 4-5 százaléka volt okosotthon, azonban az előrejelzések szerint a jövő év végére már 14 százalékra nőhet az arányuk hazánkban. A legtöbben a kényelem miatt költöznének egy ilyen ingatlanba, pedig számos egyéb előnyük is van ezeknek a megoldásoknak. De nézzük, melyek a legnépszerűbb funkciók a hazai felhasználók körében, és mennyibe kerülnek ezek. Annyit elárulhatunk: az összeg jóval alacsonyabb, mint amennyire a legtöbben gondolnak.
Levezetjük, hogy mennyibe kerül a használt lakás felújítása, meglepő az újhoz képest
2023.11.28. #újépítésű #finanszírozás
Levezetjük, hogy mennyibe kerül a használt lakás felújítása, meglepő az újhoz képest
Új lakás vásárlásánál a többség eleve nem számol az új építésű ingatlanok kínálatával, mert például drágának tartja azokat. Holott alaposabb utánaszámolással árnyaltabb lenne a kép. Lássuk azokat a jellemzőket, amiken spórolsz egy új építésű lakásnál!
A korszerűségi és kényelmi igényeket maximálisan kielégíti, még sincs most itt az ideje
2023.11.26. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
A korszerűségi és kényelmi igényeket maximálisan kielégíti, még sincs most itt az ideje
A változékony energiaárak és a klímaszorongás mellett igazán jó lépésnek tűnik, ha napkollektort telepítesz az otthonodba, akár még ősszel is. Esetleg, ha éppen ingatlant vásárolnál, akkor pedig olyanra esne a választásod, ahol a korábbi tulajdonos ezt a lépést már megtette. Ehhez adunk ötleteket.
Nézd meg képeken Budapest első Four Points by Sheraton szállodáját a Duna-parton!
2023.11.25. #újépítésű
Nézd meg képeken Budapest első Four Points by Sheraton szállodáját a Duna-parton!
A főváros egyik leghangulatosabb részében, az Újlipótvárosban nyitott meg az első Four Points by Sheraton szálloda Budapesten, a Four Points by Sheraton Budapest Danube.
Black Friday az ingatlanpiacon - 10 milliós áresés?
2023.11.23. #eladólakás #újépítésű
Black Friday az ingatlanpiacon - 10 milliós áresés?
Egyesek képesek időzítőt állítani, hogy a legnagyobb webáruházak akcióiban megszerezhessék az új tévét, okostelefont, háztartási gépet. Nem ritka, hogy ilyenkor túlterhelődik a rendszer vagy alig 1-2 perc alatt elkapkodják az árukészletet. Ilyen őrületre az ingatlanpiacon még Black Friday-kor sem kell számítani, de olyan tényleg előfordul, mint most is, hogy az ingatlanosok tesznek egy visszautasíthatatlan ajánlatot.
Tükröm, tükröm mondd meg nékem, hány fok lesz a jövő héten?
2023.11.23. #energiahatékonyság #lakberendezés
Tükröm, tükröm mondd meg nékem, hány fok lesz a jövő héten?
Miként szövi át a digitális technológia az életünket egyre jobban? Okostévé, okoskarkötő, robotporszívó, robotfűnyíró, hangvezérelt médialejátszó, csak, hogy néhányat említsünk. Bár az okostükör is már majdnem tíz éves, a magyar háztartások csak most kezdték el felfedezni. Mire jó?
Miért éri meg a XIII. kerületben újépítésű lakást vásárolni?
2023.11.22. #ingatlanbefektetés #újépítésű
Miért éri meg a XIII. kerületben újépítésű lakást vásárolni?
Budapest átalakításának egyik szimbolikus helyszíne a XIII. kerület. Az egykori gyárnegyed a modernizálódó főváros élmunkásaként előbb jelentős irodaövezetté nőtte ki magát, mostanra pedig a középosztály legkedveltebb otthonteremtési célpontja lett. Ennek a változásnak az egyik hajtómotorja Magyarország egyik vezető lakóingatlan-fejlesztője, a LIVING. Az új lakások jövőjéről, annak behozhatatlan előnyeiről a használt lakásokkal szemben, és hogy milyen lehetőségeket kínál a kerület, arról Martin János, a WING vezérigazgató-helyettese, a LIVING lakó üzletágért felelős igazgatója beszélt.