2022.08.28.

A háziállatok teszik otthonná a lakást

A háziállatok teszik otthonná a lakást
„Szőrmentes lakásból eladó” – biztosan te is találkoztál már olyan hirdetéssel, ami mintegy erényt hirdeti, hogy az adott személynek nem volt háziállata. Érdekli ez a vevőket? Aki háziállatot tart, annak kevesebbet ér a bútora, szőnyege, lakása? Egy korábbi felmérés alapján a megkérdezettek fele tart(ott) állatot, sőt, családtagnak is tekintik őket. Egy kisállat miatt nem feltétlenül lesz koszosabb vagy büdösebb a lakás, mint egy olyan helyen, ahol csak emberek élnek. Nem csak a kutya vagy a macska csillapítja a magányt és alkalmas a felelősség megtanulásában, ebben a cikkben megmutatjuk, hogy milyen élőlényeket lehet tartani kis helyen.

Süni, mint házi kedvenc

Látványos akvárium

Ezekben a budapesti galériás garzonokban az a közös, hogy az alsó szinten majdhogynem bárhol jól mutatna egy akvárium. Ha szereted a vendégeidet meghökkenteni, akkor ne guppik beszerzésén gondolkozz, hanem minimum sziámi harcos halakkal töltsd meg az akváriumot. Az újabb vizes edények már szűrő- és levegőztetőrendszerrel is el vannak látva, így nem szükséges annyiszor takarítani. Ha a sziámi halnál is vagányabb háziállatra vágysz, tarthatsz jópofa remeterákot vagy afrikai achát csigát. Előbbit ki is lehet venni és megfigyelni, ahogy sétál egy kagylóhéjon, a másik pedig hatalmasra nő, ha jól van tartva.


Garzon a VI. kerületben, Budapesten
Garzon a VI. kerületben


Garzon a XIV. kerületben
Garzon a XIV. kerületben

Terrárium a komódon

Ebben a biatorbágyi, újszerű téglagarzonban jut még hely egy közepes méretű terráriumnak akár, ahol egy gabonasikló vagy egy szakállas agáma osztozhat veled. Ezek csendes jószágok, így az sem probléma, hogy éjszaka egy légtérben kell velük aludnod. Számodra a beépített szekrények, redőny és riasztórendszer teheti otthonosabbá a lakást.

Másfél szobás téglalakás Biatorbágyon

Rágcsálóknak külön szoba

Ha ragaszkodsz a cuki, szőrös emlősökhöz, de a kutya vagy a macska még túl nagy elköteleződést jelentene, vegyél magadhoz rágcsálót. A hörcsögök kis helyen is elférnek, nem túl költséges a tartásuk, viszont 2-3 év alatt elpusztulnak. A tengeri malacok ennél jóval hosszabb ideig élnek, cserébe nagyobb élettérre van szükségük. Ők nem annyira szeretik az egyedüllétet, gyakran párban tartják őket. Számolj azzal, hogy ezek a jószágok alapvetően éjszaka élnek aktív életet, a tengeri malac pedig hangot is ad ki.

Éppen ezért legalább ekkora lakásba ajánljuk, mint ez a soproni, 2 szobás panellakás. A nappalinak kialakított részen kaphat helyet a választott szőrmók, így nem zavarja az alvásodat a másik szobában.

2 szobás lakás Sopronban

Ez a kétszobás tapolcai, felújított téglalakás tökéletes választás akkor is, ha különleges állatkát szeretnél magadhoz venni. Megfelelő ketrecben sünt, csincsillát, nyuszit vagy vadászgörényt is nevelhetsz. Ezek a négylábúak kézhez szoktathatók, és több órát is szívesen eltöltenek a társaságodban. Figyelmed azonban ne lankadjon, mert egy pillanat alatt megrághatnak valamit, amit nem kéne. Szeretnek játszani, igénylik a törődést, ezt mindig add meg nekik, ha jó gazdi szeretnél lenni.

Tapolcán 2 szobás felújított lakás

További 1 vagy 2 szobás lakások

 

 

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra