2023.09.19.Szerző: Cs. Z. #eladóház #ingatlaneladás #családiház

Hova menekülhetsz Kossuth elől? Mi az, ami közös a magyar városokban és falvakban?

Hova menekülhetsz Kossuth elől? Mi az, ami közös a magyar városokban és falvakban?

Magyarországon összesen 3155 település van, ebből 348 város. Ami közös bennünk, hogy szinte nincs olyan közöttük, amelyben ne lenne utca vagy tér Kossuthról, vagy a Petőfiről elnevezve. Most azt is megtudhatod, melyik van hozzád a legközelebb.


Vannak, akik azt játsszák, hogy minden településen megkeresik a helyi Kossuth utcát, vagy a másik népszerű névadót, a Petőfi utcát. Hiszen bármerre is járunk Magyarországon, szinte minden településen van olyan közigazgatási terület, amit a magyar történelem nagyjairól neveztek el, beleértve Kossuthot, Petőfit vagy éppen Dózsa Györgyöt. Olyan kiemelt szerepe van ennek a két-három történelmi személynek, hogy ha van egy két-három utcából álló falu, abból az egyiket biztosan Kossuthnak hívják, de például találtunk olyan 37 fős zalai községet, Gombosszeget, ahol csak egy utcát neveztek el, azt is Petőfiről.

Jó, nem árulunk zsákba macskát, hiszen például Pétfürdőn és Balatonbogláron meg egyáltalán nincs Kossuth utca, se Petőfi, igaz, utóbbira némi magyarázattal szolgálhat, hogy Boglár régen Balatonlellével egy települést alkotott évekig, és Lellén van Kossuth utca. Ha egybe számoljuk, akkor Petőfi, illetve Petőfi Sándor utcából 2788, míg Kossuth, illetve Kossuth Lajosból 2666 közterület van elnevezve az országban.

A már említett neveket Ady Endre követi 1509-cel, Rákóczi 1332 utat és utcát kapott, Arany János 1301-et, József Attila 1255-öt.

Ha eleged van a Kossuth utcákból, akkor az a leghelyesebb, ha az osztrák-szlovén-magyar hármashatárpont 17 kilométeréhez mész, ahonnan a legközelebbi Kossuth utca Szentgotthárdon található, 17 kilométerre, ami azért is nagy szó, hiszen Magyarországon átlagban 2,91 kilométert kell csak menni, hogy az egyik Kossuth utcából a másikba botolj.

Két és félszobás családi ház a sarkadi Kossuth utcában

883 négyzetméteres telken épült, 90 négyzetméteres, 2+1 félszobás családi ház a Békés vármegyei Sarkad városközpontjához közel, a Kossuth utcában található. A téglafalazatú ingatlan összkomfortos, részben felújított, jó állapotú.

A település Békésben, Gyulától 14 kilométerre, a Fekete-Kőrös jobb partján helyezkedik el. Vonattal és távolsági busszal is eljuthatsz a vármegyei fontosabb településeire, így többek között Békéscsabára is.

sarkad.jpg

Pest megyei Petőfi

Sóskúton, Budapesttől 30 kilométerre található ez a szép, 115 négyzetméteres, 1+1 félszobás ingatlan, amely hatalmas, 2133 négyzetméteres területen terül el. Az 1970-ben épült ingatlan egy csendes környéken található, amelynek rendezett kertje varázslatos hangulatot teremt. Az utca végében a Benta-patak folyik.

Egy nagy szoba és egy félszoba lett kialakítva, valamint fürdőszoba, különálló WC-t és egy 30 négyzetméteres terasz tartozik még hozzá.

soskut.jpg

Forrás: [SztupY.tumblr](https://sztupy.hu/kossuth-map/?1 "Utcanévkereső blank"), Geox.hu

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 148 116 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hogyan hirdess jól ingatlant?
2023.09.30. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés
Hogyan hirdess jól ingatlant?
Ha gyorsan és megfelelő áron szeretnénk ingatlant eladni, akkor egy jól megírt hirdetés és hozzá az ingatlant reálisan bemutató képek nagyon fontosak. Mai cikkünkben hoztunk pár tippet, hogy mivel tehető érdekessé és informatívvá a szöveg és mi kell ahhoz, hogy a képek felkeltsék az érdeklődők figyelmét.
Lapostető, sátortető - Szolnokon is minden menő
2023.09.25. #családiház #ingatlaneladás
Lapostető, sátortető - Szolnokon is minden menő
Miért éppen Szolnok? - kérdezheti az egyszeri sorozatrajongó, amikor Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére mutatunk a térképen. A válasz egyszerű: közel van a fővároshoz, élhető nagyságú település, ideális közlekedési és szolgáltatói infrastruktúrával. És ha ennyi még nem elég, a Tisza-parti sétány az év minden szakaszában elvarázsolja az ottaniakat.
Ősszel is lehet csodaszép a kert - és még gondozásmentes is
2023.09.24. #eladóház #családiház
Ősszel is lehet csodaszép a kert - és még gondozásmentes is
A legtöbb tevékenységet élvezetesebb a szabad ég alatt csinálni, mint bent, a házban. Kellemesebb a reggelizés, jobban bele lehet merülni az alkotásba, olvasásba. A kert visszaad valamit a szabadságból, frissen tart fizikailag és mentálisan.
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Mi történik Hajdú-Bihar vármegyében?
2023.09.23. #eladóház #ingatlaneladás #családiház #csok
Mi történik Hajdú-Bihar vármegyében?
2024-től nő a falusi CSOK, és a települések listája is módosul, ahol igényelhető. Hajdú-Bihar vármegyében 59 olyan település található, amelyek a felzárkóztatás érdekében rajta vannak a 2024-es falusi CSOK-listán. Nézzük, milyen az ottani ingatlankínálat!
Falusi CSOK-kal is eljuthatsz az ország legígéretesebb vármegyéjébe
2023.09.20. #ingatlaneladás #családiház #csok
Falusi CSOK-kal is eljuthatsz az ország legígéretesebb vármegyéjébe
2024-től nő a falusi CSOK, és a települések listája is módosul, ahol igényelhető. Most az ország legdinamikusabban fejlődő térségét vizsgálunk meg, ahova nyugatra jár az ország.
Ezeket a lehetőségeket kínálja a falusi CSOK Csongrád-Csanád vármegyében
2023.09.18. #ingatlaneladás #családiház #csok
Ezeket a lehetőségeket kínálja a falusi CSOK Csongrád-Csanád vármegyében
2024-től nő a falusi CSOK-ra felvehető összeg, és azon települések listája is módosul, ahol igényelhető. Mennyiben vonatkozik az új helyzet Csongrád-Csanád vármegyére?
4+1 őszi kerti munka, hogy tavasszal a te kerted legyen zöldebb
2023.09.17. #eladóház #családiház #kertészet
4+1 őszi kerti munka, hogy tavasszal a te kerted legyen zöldebb
Az őszbe fordulás a kerttulajdonosoknak egyet jelent a következő idény előkészítésével. Most van az ideje a gyep, a gyümölcsfák utolsó gondozásának, felkészítheted a növényeidet a téllel szemben, menedéket adhatsz a telek hasznos látogatóinak. Cikkünkből megtudhatod, mit érdemes tenni, ha tavasszal gyönyörű, egészséges kertet szeretnél.
Slambuccal és nemzetközileg elismert felsőoktatással hívogat Debrecen
2023.09.17. #eladóház #eladólakás #lakópark #ingatlantörténelem #családiház
Slambuccal és nemzetközileg elismert felsőoktatással hívogat Debrecen
Irodalmi nagyjaink közül sokan voltak a debreceni református kollégium diákjai; ez és a Virágkarnevál valószínűleg egybeforrt Debrecen nevével. Hajdú-Bihar vármegyeszékhelye mindemellett igyekszik megújulni is. A cívisváros az utóbbi években új lendületet kapott, ami kétségtelenül előnyére vált. Nézzük, milyen területeken fejlődött a város!