2023.09.19.Szerző: Papillon #eladóház

A világ egyik legdrágább festménye díszíti ezt az óbudai luxus villát?

A világ egyik legdrágább festménye díszíti ezt az óbudai luxus villát?

Különlegességek a terítéken. Válogatásunkban a legérdekesebb ingatlanokat sorakoztatjuk fel, mint ezen a héten a Makovecz tervezésű ikerház, egy mesebeli kastély és a Csepregi Rothermann-kastély.


Makovecz ház Fóton

Nem mindennapi házat kínálnak Fóton. A Makovecz Imre tervei alapján készült ház 600 négyzetméteres és ikerházzá alakítható. Az ingatlan három szinten, két szimmetrikusan és méretben egyforma épületszárnyból áll.

elado-csaladi-haz-fot-97115153-t6.webp

Mesebeli kastély Kaposváron

Kaposvár belvárosában eladó ez a szecessziós stílusban épült műemlék épület. Az 1900-ban épült kastélyt Lamping József tervezte. Az ősfás kertben, külön épületben wellness részleg lett kialakítva finn szaunával és dézsafürdővel.

elado-csaladi-haz-kaposvar-belvaros-95380967-t6.webp

Csepregi Rothermann-kastély

A kastély nevét egykori tulajdonosáról kapta. Az eklektikus megjelenésű kastély belső udvaros, négytraktusos kialakítású, az épület alatt kőboltozatos pincerendszer található.

A hirdetés szerint az épületnek nagyon izgalmas múltja van. Az előzménye valószínűleg egy középkori castellum volt, egészen a XII. századra visszamenően vannak bizonyítékok a létezéséről. Húsz évi tulajdonjog után, 1532-ben, a Kanizsai családról a Nádasdy családra szállt, és az ő tulajdonukban maradt egészen 1671-ig.

Érdekesség, hogy Hermann Broch világhírű írónak is volt szoros kötődése az épülethez és Rothermannékhoz.

elado-villa-kastely-csepreg-97029833-t6.webp

Hatalmas birtok a Wenckheim-kastély parkjához kapcsolódva

Szabadkígyóson eladó ez a családi ház, aminek brutális, 10 914 négyzetméteres birtoka a szabadkígyósi Wenckheim-kastély parkjához csatlakozik. A birtokon található másik épületből akár étterem és panzió is kialakítható.

elado-csaladi-haz-szabadkigyos-93669058-t6.webp

Duna parton saját kikötővel luxusház

A Duna parton, a III. kerületben található ez a fantasztikus luxusvilla, ami akár palotának is elmenne. A három szintes, 1000 négyzetméteres ingatlan maga a luxus. Közvetlen Duna kapcsolattal rendelkezik, de van itt wellness, fitness terem, boros pince.

elado-csaladi-haz-budapest-iii-kerulet-csillaghegy-96902118-t6.webp

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 148 116 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Mire jó a sószoba? - bármire is, élvezni fogod, és otthon is kialakíthatod
2023.07.07. #eladóház
Mire jó a sószoba? - bármire is, élvezni fogod, és otthon is kialakíthatod
Mire jó a sószoba, miért jó akár otthon is kialakítani?
Szúnyoghálót mindenhova - de milyet?
2023.07.05. #eladóház #eladólakás #felújítás
Szúnyoghálót mindenhova - de milyet?
Hiába égeted a füstölőt és a mécseseket, továbbra is vadásznod kell a vérszívókat? Ideje gyors és tartós megoldás után nézned. Ha nem is minden ajtóra, ablakra szereltetsz fel szúnyoghálót, azokra mindenképpen jusson, amiket nyitva szeretnél tartani. Ez most a kínálat a piacon.
A balatoni árakhoz képest olcsóbb házak a Balaton-felvidéken, a varázslatos aprófalvakban
2023.07.05. #eladóház #családiház #ingatlanvásárlás #vízpart
A balatoni árakhoz képest olcsóbb házak a Balaton-felvidéken, a varázslatos aprófalvakban
Kékkút, Dörgicse, Vászoly, Henye? A Balatonban nem is csak a víz, hanem a környezet is nagyon vonzó. A Balaton-felvidék unikális élményeket biztosít, ezért az ottani aprófalvakban kerestünk, és találtunk is a balatonihoz képest visszafogott áron eladó házakat. Innen az élet kicsit vidámabbnak tűnik, és viszonylag gyorsan a tónál is lehetsz. A legszebb községeket járjuk most körbe.
Erkély helyett irány a tornác! Ismerd meg a parasztházak világát
2023.07.01. #ingatlantörténelem #eladóház
Erkély helyett irány a tornác! Ismerd meg a parasztházak világát
Épp költözés előtt állsz, és úgy döntöttél, hogy egy igazi tradicionális parasztházat választasz az otthonodnak? Akkor ezt a cikket ne hagyd ki!
Íme az 5 legjobb bringaútvonal, irtó aranyos nyaralókkal
2023.06.30. #eladóház #családiház
Íme az 5 legjobb bringaútvonal, irtó aranyos nyaralókkal
Bringázni városban sikkes, vidéken pedig sokszor nélkülözhetetlen. De miért pattannál te biciklire? Először is, mert egészséges, aztán gazdaságos, környezettudatos. De ha még ezek a szempontok sem elég meggyőzőek neked, gondolj arra, hogy a biciklizés életforma, amit beiktathatsz munka előtt, után, nyaralás alatt. Ez utóbbihoz megmutatjuk az öt legjobb kerékpáros útvonalat Magyarországon, ami mellett nyaralót is érdemes nézni.
Utolérhetetlen panorámák és kipusztíthatatlan szobanövények
2023.06.30. #eladóház #eladólakás
Utolérhetetlen panorámák és kipusztíthatatlan szobanövények
A szobanövények nemcsak szépek, hanem egészségesebbé is teszik a hétköznapjainkat. Meghálálnak minden gondoskodást, az igazi öröm azonban mégis az, amikor egy új hajtással, vagy egy új bimbóval hálálják meg azt. Lakáshoz növény, avagy növényhez lakás, ez itt a szobanövény ABC.
Ezek a legolcsóbb lakások az országban, köztük a legeslegolcsóbb panellel
2023.06.29. #eladóház #eladólakás
Ezek a legolcsóbb lakások az országban, köztük a legeslegolcsóbb panellel
Jó ütemérzékkel most kiváló ingatlanhoz juthatsz, ha szem előtt tartod, hogy az adott területen átlagosan milyen ingatlanárak vannak. A jelenlegi árkáoszban olykor a szerencsének köszönhető, hogy a lakástulajdonos a piaci ár alatt értékesítené az ingatlant. Néha pedig a belátásnak. Ezekből gyűjtöttünk össze a csokrot.
Te hol ünnepled az év legrövidebb éjszakáját? Programajánló a hegyektől a folyóig
2023.06.21. #eladóház #családiház
Te hol ünnepled az év legrövidebb éjszakáját? Programajánló a hegyektől a folyóig
Alig ért véget a tanév, most kezdődik a nyári szabadságok ideje, de máris búcsúztatjuk a nyarat?! Június 21-vel elérkezünk a nyári napfordulóhoz, 24-én pedig Szent Iván napjához. Ekkor van fenn legtovább a Nap az égen, és így ez a legrövidebb éjszaka az évben. Innentől a téli napfordulóig, minden egyes nap egy másodperccel korábban sötétedik. Csüggedésre semmi ok, hiszen augusztusig rengeteg élménnyel töltheted meg a nyarat. Válogass a Szent Iván éji programkínálatunkból, és indíts máris egy különleges kalanddal!