2021.05.20.

Amerikai konyha: igen vagy nem?

 Amerikai konyha: igen vagy nem?
Manapság már nem is igazán találunk olyan új építésű ingatlant, amelyben a konyha az étkező és a nappali ne egy helyiség lenne. Ez annak köszönhető, hogy egy amerikai konyhával sokkal helygazdaságosabbá tehető az ingatlan. Amíg a 90-es évekig jellemzően a minél több egymástól elkülönített szoba volt jellemző az ingatlanokra, addig mostanság egyre többen költöztetik be a konyhát a nappaliba, hogy ezzel is plusz szobát nyerjenek. Mindemellett a divat is a nagy tereknek kedvez.

hirdetés


A konyha nagyon fontos szerepet tölt be egy háztartásban, legtöbbször a társasági élet központja is. Ezért gondoltuk, hogy megmutatjuk mennyivel hangulatosabbá, tágasabbá, világosabbá valamint trendivé válhat egy ilyen konyhától az ingatlanunk.

A cikkünkben bemutatunk négy olyan konyhát, amely ízlésesebbé és otthonasábbá  varázsolta az ingatlanokat:

Felújított nagypolgári lakás

A nyitott konyha egyre népszerűbb, hiszen stílusos megjelenést tud kölcsönözni, mint például ebben a felújított nagypolgári lakásban. Itt egy modern és letisztult konyhával tökéletesen összeillő étkező lett kialakítva.

budapesti lakás

Ennek a budapesti lakásnak a nappalijában szintén helyett kapott egy amerikai konyha. Fontos szempont, hogy a konyha stílusa és a benne lévő elektronikai eszközök harmóniában legyenek, vagyis törekedni kell az egységességre.

Luxus lakás

Az amerikai konyha kialakításának köszönhetően nincs elzártság érzet, hiszen nyugodtan beszélhetünk a családdal főzés közben vagy akár tévét is nézhetünk. Erre a legjobb példa ez a minőséget és eleganciát sugalló felújított lakás.

VI. kerületi luxus lakás

Ezen fajta konyhák egyik legnagyobb előnye a természetes fény kihasználásában rejlik. Ami ebben a VI. kerületi luxus lakásban meg is mutatkozik.

Igen persze, nagyon szuper az amerikai konyha, azonban van negatív oldala is mint mindennek. Ilyen negatívum például az ételszag. Ha általában sokat főztök otthon akkor ez a konyha típus nem biztos, hogy a legmegfelelőbb választás, persze a manapság kapható elszívó berendezésekkel ezt is meg lehet oldani. A negatívumok közé sorolandó még, hogy bárki számára azonnal láthatóvá válik, mi van a konyhában. Nyilván nem mindig van kedvünk vagy időnk elpakolni, elmosogatni az edényeket ezért akaratlanul is belefuthatunk egy ilyen szituációba.

Annak, hogy el lett távolítva a fal a konyha és a nappali között nem csak pozitív hanem negatív vonzatai is vannak, hiszen könnyen lehet, hogy így tárolóhely hiányával fogtok szembesülni, valamint a konyhai eszközök zajával, ha a nappaliban szeretnétek tartózkodni.

Neked tetszenek az amerikai konyhák?

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra