2022.10.13. #lakberendezés #dekor

Az elegancia otthonodban sem pénz kérdése

Az elegancia otthonodban sem pénz kérdése

Egy otthon elegáns mivolta sokszor nem a drága bútorokon múlik. Sokkal inkább azon az egységességen, ami uralja a teret. A falak színének a kiválasztásán túl a dekoráció mennyisége, a textilek anyaga is meghatározza, hogy milyen benyomás keletkezik bennünk. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány könnyen megvalósítható ötletet, ami frissít a lakásod hangulatán, mégsem igényel teljes átalakítást.


Játék a színekkel

A falak színei világosak, esetleg krém, bézs vagy pasztell árnyalatot kaphatnak. Ehhez igazítsd a bútorokat és a további kiegészítőket. Ha biztosra szeretnél menni, akkor a fal színének a különböző árnyalatait is választhatod, csak arra vigyázz, hogy ne ess túlzásba, mert egyhangúvá válik a tér. Nyugodtan használj olyan színpárokat, amikről biztosan tudod, hogy jól illenek egymáshoz.

Ebben az angyalföldi lakásban a fehér falak nagyszerűen kihangsúlyozzák a barna és szürke bútorokat és a parkettát. A piros-narancs párna megtöri a monotóniát, a polcon, illetve a pulton a sötétebb piros kaspók, valamint a gitár üdítően hatnak.

Az élénk színek megtörik az egyhangúságot

Élettel töltik meg a helyiséget a növények

A növények minden lakberendezési irányzat választása esetén jól működnek. Tisztítják a levegőt, és nyugtató hatásúak. Az alábbi budapesti téglalakásban láthatóan jól érzik magukat a különböző növények a napsütötte nappaliban. A tulajdonos merészen járt el a növények elhelyezésénél, nem csak a szekrény tetejére, hanem a padlóra is tett kaspókat. Ha totyogó gyermek vagy kisállat miatt a talajszint nálad nem jöhet szóba, akkor szerezz be olyan virágállványt, amin eltérő magasságokban lehetnek a zöldek.

a növények élettel töltik meg a teret

Varázslatos textilek

A különböző anyagú textilek a lakberendezők kedvenc darabjai. Látványos és gyors változást lehet elérni a használatukkal vagy cseréjükkel bármelyik helyiségben. Régi kanapédnak, fotelednek új színt és küllemet varázsolhatsz a rugalmas bútorhuzatokkal. Ezek moshatók, könnyen kezelhetők, a szivárvány bármelyik színében kaphatók. Ha nem egyszínűt szeretnél, válogass a számtalan mintázat közül, ügyelve arra, hogy illeszkedjen az enteriőrhöz.

A kanapéra sorakoztass díszpárnákat, amik akár lehetnek kontrasztosok az ágy színével, a padlózatra fektess néhány pihe-puha szőnyeget. Készíts be az esti kuckózásokhoz meleg plédet, amibe bebugyolálhatod magad amíg a kedvenc sorozatodat nézed. A következő gazdagréti otthon dolgozószobája meglehetősen puritán lenne a kárpit nélkül.

a textilek otthonná varázsolják a lakást

A lényeg mindig a részletekben rejlik

Ez a mondás a lakberendezésben is megállja a helyét. Az elegáns otthon bársonyosan puha textiljei jól harmonizálnak az arany, ezüst vagy más csillogó fém dekorációs elemmel. Ez lehet egy aranyszínű ráma, ami körülöleli a tükröt vagy a falon függő festményt, egy mécsestartó vagy örökmozgó a dohányzóasztalon. A bútorok lába, fogantyúja is gyakran fekete vagy arany.

A modern színes olajfestmények témától függően feldobják a világos falat, tehetsz a folyósóra vagy akár a konyhába is egyet. Az utóbbi években a 3D fali dekorációk számítanak a legnagyobb újdonságnak. Ha szeretnél valami igazán extra elemet a nappaliba, ami mellett egy vendéged sem fog tud tudni szó nélkül elmenni, akkor mindenképp ruházz be egyre.

Nézz szét az OTP Otthon ingatlanjai között további ötletekért

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 148 116 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hulladékkezelés és hulladékmentesség - az apokalipszis négy lovasa az otthonodban
2023.09.19. #lakberendezés #fenntarthatóság
Hulladékkezelés és hulladékmentesség - az apokalipszis négy lovasa az otthonodban
Itt az ideje, hogy alaposan szemügyre vedd a személyes hulladéktermelésedet. A teljesen hulladékmentes életmódhoz, vagy ha egyszerűen csak csökkenteni szeretnéd a hulladéktermelést, számos zero waste tippet gyűjtöttünk össze, amelyek segíthetnek az indulásban.
Art déco minden szinten - csillogás száz évesen is Magyarországon
2023.09.18. #eladóház #dekor
Art déco minden szinten - csillogás száz évesen is Magyarországon
Mi jut eszedbe először az art déco stílusról? Csillogás, gyöngyökkel kirakott ruhák, a charleston és pezsgő? Mi meg azt mondjuk, az art déco mint lakberendezési stílus töretlen népszerűségnek örvend a modern és klasszikus stílus szerelmeseinek körében egyaránt. Mit találunk ebből Magyarországon 2023-ban?
Mi mindent vettünk át az amerikai lakberendezésből?
2023.09.15. #eladóház #lakberendezés
Mi mindent vettünk át az amerikai lakberendezésből?
Lehet szeretni vagy nem szeretni, de egy biztos: a filmeken látott otthonok megihlették a hazai belsőépítészeket is. Ma már természetes az úgynevezett amerikai konyhás nappali, pedig nagyszüleink idejében ez elképzelhetetlen volt. Még nagyobb a kontraszt, ha egy autentikus parasztházzal hasonlítjuk össze a belső tereket. Mindenesetre nem csak ezt vettük át a tengerentúli lakberendezésből, íme a lista.
A következő útmutatás nagy segítségedre lehet a nappali felújításában
2023.09.12. #dekor #tippektrükkök
A következő útmutatás nagy segítségedre lehet a nappali felújításában
Akár csak felfrissítenéd a teret, akár teljes átalakításra készülsz, a nappali újrabútolása nem könnyű feladat, és azt is nehéz eldönteni, hogyan fogj hozzá, de segítünk.
Galériás kislakások a fővárosban
2023.09.11. #eladólakás #lakberendezés
Galériás kislakások a fővárosban
Kis alapterületű lakásoknál mindig akad egy aduász a térkihasználásra, a galéria. Megmutatjuk, ki, hogyan oldotta meg.
Így építsd fel a napi takarítási rutinodat! A tisztaság nyolc pontja
2023.09.09. #lakberendezés
Így építsd fel a napi takarítási rutinodat! A tisztaság nyolc pontja
Neked is nehézséget okoz, hogy az otthonod tiszta és rendezett legyen? Az egész hétvégét házimunkával töltöd, hogy utolérd magad, és ne uralkodjon el a káosz? Nem vagy egyedül!
A hörcsögök sem csinálják másképpen - így rendezd az éléskamrát!
2023.09.08. #lakberendezés
A hörcsögök sem csinálják másképpen - így rendezd az éléskamrát!
Ha már minden finomságot befőztél, eltetted télre a nyár ízeit, tele az éléskamra, akkor felmerülhet a kérdés, hogyan rendszerezd, hogy könnyen elérhető, jól látható és esztétikus legyen minden a spájzban. Van, hogy a spájz zárt, különálló helyiség, de vannak esetek, amikor a konyhában van egy sarok kialakítva, vagy egy szekrény a tartós élelmiszer tárolására. Ha jól csinálod, itt még a konyhai gépeknek is találhatsz helyet.
A jó illatú hálószoba legfontosabb titka
2023.09.07. #lakberendezés #barkácsolás
A jó illatú hálószoba legfontosabb titka
Elöljáróban annyit elárulhatunk, hogy nem az illatgyertya vagy a textilparfüm a trükk egy illatos szoba megteremtésénél. Ennél sokkal egyszerűbb a megoldás.
Ezeket a tárgyakat soha ne tárold a mosogató vagy a mosdó alatt!
2023.09.06. #lakberendezés #tippektrükkök
Ezeket a tárgyakat soha ne tárold a mosogató vagy a mosdó alatt!
Természetesen azt is eláruljuk, hol van a legjobb helyük a lakásban.