2022.10.13.

Az elegancia otthonodban sem pénz kérdése

Az elegancia otthonodban sem pénz kérdése
Egy otthon elegáns mivolta sokszor nem a drága bútorokon múlik. Sokkal inkább azon az egységességen, ami uralja a teret. A falak színének a kiválasztásán túl a dekoráció mennyisége, a textilek anyaga is meghatározza, hogy milyen benyomás keletkezik bennünk. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány könnyen megvalósítható ötletet, ami frissít a lakásod hangulatán, mégsem igényel teljes átalakítást.

hirdetés


Játék a színekkel

A falak színei világosak, esetleg krém, bézs vagy pasztell árnyalatot kaphatnak. Ehhez igazítsd a bútorokat és a további kiegészítőket. Ha biztosra szeretnél menni, akkor a fal színének a különböző árnyalatait is választhatod, csak arra vigyázz, hogy ne ess túlzásba, mert egyhangúvá válik a tér. Nyugodtan használj olyan színpárokat, amikről biztosan tudod, hogy jól illenek egymáshoz.

Ebben az angyalföldi lakásban a fehér falak nagyszerűen kihangsúlyozzák a barna és szürke bútorokat és a parkettát. A piros-narancs párna megtöri a monotóniát, a polcon, illetve a pulton a sötétebb piros kaspók, valamint a gitár üdítően hatnak.

Az élénk színek megtörik az egyhangúságot

Élettel töltik meg a helyiséget a növények

A növények minden lakberendezési irányzat választása esetén jól működnek. Tisztítják a levegőt, és nyugtató hatásúak. Az alábbi budapesti téglalakásban láthatóan jól érzik magukat a különböző növények a napsütötte nappaliban. A tulajdonos merészen járt el a növények elhelyezésénél, nem csak a szekrény tetejére, hanem a padlóra is tett kaspókat. Ha totyogó gyermek vagy kisállat miatt a talajszint nálad nem jöhet szóba, akkor szerezz be olyan virágállványt, amin eltérő magasságokban lehetnek a zöldek.

a növények élettel töltik meg a teret

Varázslatos textilek

A különböző anyagú textilek a lakberendezők kedvenc darabjai. Látványos és gyors változást lehet elérni a használatukkal vagy cseréjükkel bármelyik helyiségben. Régi kanapédnak, fotelednek új színt és küllemet varázsolhatsz a rugalmas bútorhuzatokkal. Ezek moshatók, könnyen kezelhetők, a szivárvány bármelyik színében kaphatók. Ha nem egyszínűt szeretnél, válogass a számtalan mintázat közül, ügyelve arra, hogy illeszkedjen az enteriőrhöz.

A kanapéra sorakoztass díszpárnákat, amik akár lehetnek kontrasztosok az ágy színével, a padlózatra fektess néhány pihe-puha szőnyeget. Készíts be az esti kuckózásokhoz meleg plédet, amibe bebugyolálhatod magad amíg a kedvenc sorozatodat nézed. A következő gazdagréti otthon dolgozószobája meglehetősen puritán lenne a kárpit nélkül.

a textilek otthonná varázsolják a lakást

A lényeg mindig a részletekben rejlik

Ez a mondás a lakberendezésben is megállja a helyét. Az elegáns otthon bársonyosan puha textiljei jól harmonizálnak az arany, ezüst vagy más csillogó fém dekorációs elemmel. Ez lehet egy aranyszínű ráma, ami körülöleli a tükröt vagy a falon függő festményt, egy mécsestartó vagy örökmozgó a dohányzóasztalon. A bútorok lába, fogantyúja is gyakran fekete vagy arany.

A modern színes olajfestmények témától függően feldobják a világos falat, tehetsz a folyósóra vagy akár a konyhába is egyet. Az utóbbi években a 3D fali dekorációk számítanak a legnagyobb újdonságnak. Ha szeretnél valami igazán extra elemet a nappaliba, ami mellett egy vendéged sem fog tud tudni szó nélkül elmenni, akkor mindenképp ruházz be egyre.

Nézz szét az OTP Otthon ingatlanjai között további ötletekért

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra