2023.02.27.

Családi ház építés környezettudatosan

Családi ház építés környezettudatosan
Az Ytong termékek használatával energiahatékony, környezetbarát, korszerű egyrétegű falazatok építhetők, ezáltal a kiegészítő hőszigetelések idő- és költségvonzata megtakarítható.

hirdetés


Az Ytong pórusbeton ma már a „fehér tégla” szinonima kifejezéseként szerepel a köznyelvben. Természeténél fogva kiváló hőszigetelő, mert millió apró pórusba zárt levegőt tartalmaz, így nem egyes termékcsaládoknál nincs szükség kiegészítő hőszigetelésre sem. E mellett optimális nyomószilárdságú, A1 es tűzvédelmi osztályba sorolt, nem éghető minőségi falazó anyag. Az Ytong elemek homogén anyagszerkezetéből adódóan a különböző csomópontoknál nem alakul ki hőhíd, így biztosítva az alacsony hőveszteséget és fűtési energiaszükségletet.

Főkép_csaladihaz.jpg

Kiváló hőszigetelő képességével - egy rétegben - egyedülálló a hazai falazóelem piacon. Emellett a CO2 kibocsátás csökkentés, az egészséges lakóklíma és a hosszú távú fenntarthatóság éllovas építőanyaga. Egyedüliként rendelkezik „Környezetbarát Védjegy” tanúsítással, mely igazolja a vállalat környezettudatos elhivatottságát. A vállalat célja, hogy megóvja a környezet értékeit, csökkentse tevékenysége ökolábnyomát, úgy, hogy minimalizálja a termékek előállítása során felmerülő károsanyag-kibocsátás mértékét.

YL_kivitelezes.jpg

Az Ytong Lambda 37,5 cm termék használatával a követelményekhez képest is magasabb hőszigetelő képességű falakat (U=0,22 W/m2K) építünk úgy, hogy eközben nem generálunk - esetleg nem átgondolt kiegészítő hőszigetelés beépítésével - páratechnikai problémákat sem. A vállalat fontos stratégiai jellemzője, hogy folyamatosan felméri az aktuális piaci igényeket, és ennek megfelelően reagál. Innovációs termékfejlesztés és gyártásoptimalizálás eredményeként kibővült az Ytong Lambda termékek szortimentje egy 45 cm elemvastagsággal. Az Ytong Lambda 45 cm egyrétegű energiahatékony falszerkezet növeli a beruházás értékét, hisz már most megfelel a jövőre tervezett szigorodó energetikai előírásoknak (U=0,19 W//m2K). Az Ytong Lambda 50 cm széles elemeivel már passzívházak mutatóihoz közelítő (U=0,16 W/m2K) hőszigetelő képességű falazatok építhetők egyetlen munkafolyamattal, ami a munkaerőhiányos időkben igen hasznos. Könnyen, gyorsan megmunkálható, mely lehetővé teszi a szerkezetépítés minőségének javítását. A kész falazatban szükséges gépészeti vezetékek, elektromos szerelvények helye felesleges mértékű roncsolás nélkül alakítható ki, így a felületek javítása minimális mértékű munkát igényel. Az innovatív termékek alkalmazása hosszútávon fenntartható és értékálló befektetést biztosít.

Ytong_Egyrétegű-homlokzati-falak.jpg

Csakúgy, mint az élet számos területén, építkezéskor is érdemes rendszerben gondolkodni. Elsősorban azért, mert megkönnyíti a kivitelezést, másodsorban pedig, mert egy komplex megoldás eredménye mindig jobban átgondolt.

További információk a Xella.hu weboldalán olvashatóak.


A Xella Magyarország Kft. által támogatott megjelenés.

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra