2022.09.22. #dekor #lakberendezés

DIY őszi dekor ötletek

DIY őszi dekor ötletek

Az ősz változatos színei sokaknak meghozzák a kedvet, hogy saját készítésű dekorációval varázsolják hangulatosabbá otthonukat. A meleg színek, vidám kiegészítők segítenek jobb kedvre hangolódni az egyre hűvösebb napokon. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány ötletet, amivel a lakás számos helyiségébe becsempészheted az ősz legszebb arcát.


Falevél lámpás

Ehhez a dekorációhoz csak egy kisebb méretű tiszta befőttesüvegre, teamécsesre, valamint néhány szép falevélre és ecsettel kenhető ragasztóra van szükséged. A levelek szárát ollóval vágd le. Ezután egy kis tálba nyomj ragasztót és ecsettel kend be vele a levél hátulját. Óvatosan illeszd és simítsd az üveg oldalára. Ragaszd fel a többi levelet is, átfedhetik egymást, lehetnek fejjel lefelé, ahogy éppen tetszik. Minél színesebb faleveleket gyűjtöttél, annál szebb lesz a végeredmény. Ha készen vagy, helyezd az üveg aljára a mécsest és gyönyörködj az alkotásodban. Érdemes többet készíteni belőle, úgy jobban mutat az ablakpárkányon vagy az erkélyen.

varázslatos őszi lámpásA varázslatos őszi lámpás kép forrása: Anyanet.hu

Dekorációk a konyhába

Ha akad néhány épen maradt parafadugód, ragasztópisztollyal összeragaszthatod őket, hogy egy nagy szőlőfürtöt alkossanak. Egyet függőlegesen illessz a tetejére, ez lesz a szára. A dugók egyik oldalát fesd le narancs vagy lila temperával vagy akrilfestékkel. A leveleket kivághatod maradék zöld anyagból, filcből vagy dekorgumiból. Esetleg néhányszor a „szárat” körbe tekerheted spárgával. Így még jobban hasonlít az igazi szőlőre, de akár kilincsre vagy az egyik szekrény fogantyújára is fellógathatod.

szőlő parafadugóbóla parafadugóból készült szőlő kép forrása: zoldneklennijo.hu

Kicsit időigényesebb a dísztökök elkészítése, de meghitt látványt nyújtanak az étkező asztalon, ráadásul évekig elállnak. Ehhez narancssárga anyagot használj, ami lehet egy kiszuperált póló vagy terítő is. A kisméretű tökhöz egy 15 cm átmérőjű kört vágj ki az anyagból, a nagyobbhoz tetszőleges nagyságú téglalapot. A munka során figyelj rá, hogy a textil színe kifelé nézzen, úgy lesz szép a végeredmény. A kör szélén egyszerű öltésekkel menj végig és húzd is össze az anyagot. A végén egy kis gömböt kell, hogy kapj, ebbe tegyél vattát. A téglalapot hajtsd félbe és a nyitott oldalát varrd össze. A tetején fogd össze az anyagot, és madzaggal szorosan kösd össze. Fordítsd ki, majd ebbe is mehet a töltőanyag. A cikkelyeket narancssárga vagy barna fonallal, vagy cérnával tudod kialakítani. A leveleket a nagy tökhöz filcből vagy valamilyen zöld textilből készítsd, a kicsikre zsenília drótból ragaszthatod.

dísztök maradék anyagbóla maradék anyagból készült dísztökök kép forrása: manokucko.hu

Falevelek a nappaliban

Mutatós, de egyszerű girlandot készíthetsz a nappaliba néhány falevélből. A begyűjtött leveleket fújd le csillámos sprayvel. Méteráruboltban szerezz be vékony sötétbarna, zöld vagy bordó szalagot, csinálj apró lyukakat a friss falevélre. Bújtasd át a faleveleken a szalagot és csomózd meg vagy köss masnit rá. A szalagokat felcsíptetheted a függöny elé, vagy lelógathatod a lámpáról is. Ha elég nagy a belmagasság, és szereted az attraktív megoldásokat, egy szép faágra is kötözheted őket, amit a mennyezetre rögzítesz.

csillogó falevél girlanda csillogó falevél girland kép forrása:zoldneklennijo.hu

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 148 116 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hulladékkezelés és hulladékmentesség - az apokalipszis négy lovasa az otthonodban
2023.09.19. #lakberendezés #fenntarthatóság
Hulladékkezelés és hulladékmentesség - az apokalipszis négy lovasa az otthonodban
Itt az ideje, hogy alaposan szemügyre vedd a személyes hulladéktermelésedet. A teljesen hulladékmentes életmódhoz, vagy ha egyszerűen csak csökkenteni szeretnéd a hulladéktermelést, számos zero waste tippet gyűjtöttünk össze, amelyek segíthetnek az indulásban.
Art déco minden szinten - csillogás száz évesen is Magyarországon
2023.09.18. #eladóház #dekor
Art déco minden szinten - csillogás száz évesen is Magyarországon
Mi jut eszedbe először az art déco stílusról? Csillogás, gyöngyökkel kirakott ruhák, a charleston és pezsgő? Mi meg azt mondjuk, az art déco mint lakberendezési stílus töretlen népszerűségnek örvend a modern és klasszikus stílus szerelmeseinek körében egyaránt. Mit találunk ebből Magyarországon 2023-ban?
Mi mindent vettünk át az amerikai lakberendezésből?
2023.09.15. #eladóház #lakberendezés
Mi mindent vettünk át az amerikai lakberendezésből?
Lehet szeretni vagy nem szeretni, de egy biztos: a filmeken látott otthonok megihlették a hazai belsőépítészeket is. Ma már természetes az úgynevezett amerikai konyhás nappali, pedig nagyszüleink idejében ez elképzelhetetlen volt. Még nagyobb a kontraszt, ha egy autentikus parasztházzal hasonlítjuk össze a belső tereket. Mindenesetre nem csak ezt vettük át a tengerentúli lakberendezésből, íme a lista.
A következő útmutatás nagy segítségedre lehet a nappali felújításában
2023.09.12. #dekor #tippektrükkök
A következő útmutatás nagy segítségedre lehet a nappali felújításában
Akár csak felfrissítenéd a teret, akár teljes átalakításra készülsz, a nappali újrabútolása nem könnyű feladat, és azt is nehéz eldönteni, hogyan fogj hozzá, de segítünk.
Galériás kislakások a fővárosban
2023.09.11. #eladólakás #lakberendezés
Galériás kislakások a fővárosban
Kis alapterületű lakásoknál mindig akad egy aduász a térkihasználásra, a galéria. Megmutatjuk, ki, hogyan oldotta meg.
Így építsd fel a napi takarítási rutinodat! A tisztaság nyolc pontja
2023.09.09. #lakberendezés
Így építsd fel a napi takarítási rutinodat! A tisztaság nyolc pontja
Neked is nehézséget okoz, hogy az otthonod tiszta és rendezett legyen? Az egész hétvégét házimunkával töltöd, hogy utolérd magad, és ne uralkodjon el a káosz? Nem vagy egyedül!
A hörcsögök sem csinálják másképpen - így rendezd az éléskamrát!
2023.09.08. #lakberendezés
A hörcsögök sem csinálják másképpen - így rendezd az éléskamrát!
Ha már minden finomságot befőztél, eltetted télre a nyár ízeit, tele az éléskamra, akkor felmerülhet a kérdés, hogyan rendszerezd, hogy könnyen elérhető, jól látható és esztétikus legyen minden a spájzban. Van, hogy a spájz zárt, különálló helyiség, de vannak esetek, amikor a konyhában van egy sarok kialakítva, vagy egy szekrény a tartós élelmiszer tárolására. Ha jól csinálod, itt még a konyhai gépeknek is találhatsz helyet.
A jó illatú hálószoba legfontosabb titka
2023.09.07. #lakberendezés #barkácsolás
A jó illatú hálószoba legfontosabb titka
Elöljáróban annyit elárulhatunk, hogy nem az illatgyertya vagy a textilparfüm a trükk egy illatos szoba megteremtésénél. Ennél sokkal egyszerűbb a megoldás.
Ezeket a tárgyakat soha ne tárold a mosogató vagy a mosdó alatt!
2023.09.06. #lakberendezés #tippektrükkök
Ezeket a tárgyakat soha ne tárold a mosogató vagy a mosdó alatt!
Természetesen azt is eláruljuk, hol van a legjobb helyük a lakásban.