2022.09.22.

DIY őszi dekor ötletek

DIY őszi dekor ötletek
Az ősz változatos színei sokaknak meghozzák a kedvet, hogy saját készítésű dekorációval varázsolják hangulatosabbá otthonukat. A meleg színek, vidám kiegészítők segítenek jobb kedvre hangolódni az egyre hűvösebb napokon. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány ötletet, amivel a lakás számos helyiségébe becsempészheted az ősz legszebb arcát.

hirdetés


Falevél lámpás

Ehhez a dekorációhoz csak egy kisebb méretű tiszta befőttesüvegre, teamécsesre, valamint néhány szép falevélre és ecsettel kenhető ragasztóra van szükséged. A levelek szárát ollóval vágd le. Ezután egy kis tálba nyomj ragasztót és ecsettel kend be vele a levél hátulját. Óvatosan illeszd és simítsd az üveg oldalára. Ragaszd fel a többi levelet is, átfedhetik egymást, lehetnek fejjel lefelé, ahogy éppen tetszik. Minél színesebb faleveleket gyűjtöttél, annál szebb lesz a végeredmény. Ha készen vagy, helyezd az üveg aljára a mécsest és gyönyörködj az alkotásodban. Érdemes többet készíteni belőle, úgy jobban mutat az ablakpárkányon vagy az erkélyen.

varázslatos őszi lámpásA varázslatos őszi lámpás kép forrása: Anyanet.hu

Dekorációk a konyhába

Ha akad néhány épen maradt parafadugód, ragasztópisztollyal összeragaszthatod őket, hogy egy nagy szőlőfürtöt alkossanak. Egyet függőlegesen illessz a tetejére, ez lesz a szára. A dugók egyik oldalát fesd le narancs vagy lila temperával vagy akrilfestékkel. A leveleket kivághatod maradék zöld anyagból, filcből vagy dekorgumiból. Esetleg néhányszor a „szárat” körbe tekerheted spárgával. Így még jobban hasonlít az igazi szőlőre, de akár kilincsre vagy az egyik szekrény fogantyújára is fellógathatod.

szőlő parafadugóbóla parafadugóból készült szőlő kép forrása: zoldneklennijo.hu

Kicsit időigényesebb a dísztökök elkészítése, de meghitt látványt nyújtanak az étkező asztalon, ráadásul évekig elállnak. Ehhez narancssárga anyagot használj, ami lehet egy kiszuperált póló vagy terítő is. A kisméretű tökhöz egy 15 cm átmérőjű kört vágj ki az anyagból, a nagyobbhoz tetszőleges nagyságú téglalapot. A munka során figyelj rá, hogy a textil színe kifelé nézzen, úgy lesz szép a végeredmény. A kör szélén egyszerű öltésekkel menj végig és húzd is össze az anyagot. A végén egy kis gömböt kell, hogy kapj, ebbe tegyél vattát. A téglalapot hajtsd félbe és a nyitott oldalát varrd össze. A tetején fogd össze az anyagot, és madzaggal szorosan kösd össze. Fordítsd ki, majd ebbe is mehet a töltőanyag. A cikkelyeket narancssárga vagy barna fonallal, vagy cérnával tudod kialakítani. A leveleket a nagy tökhöz filcből vagy valamilyen zöld textilből készítsd, a kicsikre zsenília drótból ragaszthatod.

dísztök maradék anyagbóla maradék anyagból készült dísztökök kép forrása: manokucko.hu

Falevelek a nappaliban

Mutatós, de egyszerű girlandot készíthetsz a nappaliba néhány falevélből. A begyűjtött leveleket fújd le csillámos sprayvel. Méteráruboltban szerezz be vékony sötétbarna, zöld vagy bordó szalagot, csinálj apró lyukakat a friss falevélre. Bújtasd át a faleveleken a szalagot és csomózd meg vagy köss masnit rá. A szalagokat felcsíptetheted a függöny elé, vagy lelógathatod a lámpáról is. Ha elég nagy a belmagasság, és szereted az attraktív megoldásokat, egy szép faágra is kötözheted őket, amit a mennyezetre rögzítesz.

csillogó falevél girlanda csillogó falevél girland kép forrása:zoldneklennijo.hu

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra