2021.12.30.

Dobd fel az otthonod antik bútorokkal!

Dobd fel az otthonod antik bútorokkal!
A mai magyar otthonok többségében a modernizálásra törekszenek. Bármerre nézünk, mindenhol csak a legújabb technológiával működő és ultra dizájnos bútorokkal telezsúfolt lakásokat látunk. Pedig sokkal meghittebbé és hangulatosabbá tehetjük őket azzal, ha beújítunk néhány szebb időket megélt bútorzatot.

hirdetés


Gyakran előfordul, hogy kapunk vagy öröklünk a nagyszülőktől régebbi típusú bútorokat, amelyeket szeretnénk lakásukban tudni, de félünk, hogy a különböző stílusok keveredése miatt elveszíti az otthonunk a hangulatát. Holott ehhez azonban nem kell feláldoznunk a letisztult, aktuális stílus vonalat, hiszen a modern otthonunkba is tökéletesen passzolnak a felújított vagy átalakított antik bútorok.

Fontos tudnivaló, hogy ha már a birtokunkban van a bútor amelyet szeretnénk elhelyezni, érdemes először megvizsgálnunk az állapotát. Sokszor a régebbi bútorok precízebb gyártási folyamattal vagy kézzel készültek, így állaguk akár újszerű is lehet az eltelt évek ellenére. Ilyen esetben mindössze megfelelő helyet kell az új bútordarab számára találnunk. Néhányszor azonban egy egyszerű lakkozás is csodákat képes tenni az adott fa bútor darabbal, hogy aztán még éven át a lakás dísze lehessen.

Cikkünkben mutatunk néhány eladó lakást és házat, amelyek tökéletesen érzékeltetik, hogyan kell ezt elképzelnünk.

Nézzük is:

Lakás Budapest VI. kerületében

Ebben a Budapest VI. kerületében található eladó lakásban láthatóan megannyi antik különlegesség lapul. Valljuk be őszintén, csupa kényelem és elegancia árad az impozánsan nagyméretű nappalival és fényárban úszó szobákkal rendelkező lakásból, melyet 1896-ban építettek.

Gyönyörű családi ház

Nyíregyházától alig 6 km-re fellelhető Sóstófürdő, gyógyvizéről híres fürdőhely. Ezen a településen található meg ez a gyönyörű családi ház. A már-már művészeti alkotásoknak nevezhető freskók és olasz antik mésszel történő falfestések különlegessé varázsolják az ingatlan minden pontját. Az antik hatású fa gerenda, a mediterrán hatású konyha, melynek középső nagy terében a csodás főzősziget uralja a helyet, lenyűgöző hatást kelt.

Budapest VII. kerületi lakás

Budapest VII. kerületében kínálják eladásra, ezt a nem mindennapi lakást. Az ingatlant Ray Rezső építész tervezte és 1896-ban került átadásra. Nem csak házban, hanem lakásban is simán megállják a helyüket az antik bútorok. Erre remek példa ez a 104 m²- es lakás, melyet eredeti antik illetve korabeli stílusú bútorzattal láttak el.

Családi ház

Újhartyánon keresi új tulajdonosát ez az egyedi adottságokkal rendelkező családi ház. A képek alapján is látható, hogy egyedi stílus jegyekkel rendelkezik a belső, antik jellegű bútorzattal, stukatúrokkal és textil tapétával ékesített. Emellett ezek a csodálatos darabok a vételár részét képezik. Ebbe a 891 nm területű telken található házba teljesen beleillenek az antik bútorok. Az étkezőben csodaszép, működő cserépkályha is található, továbbá az udvar gyönyörűen parkosított, kerti kiülővel, kemencével és sütögetővel is el lett látva.

Fővárosi lakás

Ugyan, ez a fővárosi lakás kiadó mégis kihagyhatatlan részét képezi ennek a cikknek, hiszen ebben az ingatlanban fellelhetőek leginkább a fentiekben is említett modern stílus jegyei és a régies ám annál különlegesebb megjelenés. Az ingatlant világos, tágas terek jellemzik, hatalmas belmagassággal amely igazán komfortos érzést kelt. A lakás központi részén található két gyönyörűen faragott antik szekrény, melyek több száz éve élt mesterek munkái.

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra