2022.08.26.

Eger, a nem csak papok városa

Eger, a nem csak papok városa
Heves megye székhelye, itt játszódik az Egri csillagok, innen ered az Egri Bikavér. Észak-Magyarország második leglakottabb települése, több, mint 50 ezren lakják. Idén, Gárdonyi halálának 100. évfordulója alkalmából különösen sokszínű programsorozattal várják az érdeklődőket, de mi arra is kíváncsiak voltunk, hogy hogyan telnek az itt élők mindennapjai? Megnéztük, hogy milyen ingatlanok vannak most eladósorban a környéken és miért éri meg ideköltözni.

 

A történelmi hangulatú belvárosban számos elfoglaltság található. Érdekes programot kínál a csillagvizsgáló, a Bazilika vagy a „Város a város alatt” pincetúra, felnőtteknek jól eshet kipróbálni a Török Fürdőt. A Szépasszony-völgyi pincesor mindig hívogat, de ha valaki aktívabb kikapcsolódást keres egy borkostolónál, látogassa meg a közeli udvarházat, ahol kedvére lovagolhat. A környező kisebb településekre és a kaptárkövekhez is érdemes időnként elkirándulni.

Eger belvárosa

Az Érseki Palota szomszédságában található ez a 20. század elején épült 4 szobás társasházi lakás. A nappalin kívül három szoba, gardrób, étkezős konyha, valamint két fürdőszoba található a 112 nm-en. A padlót fa parketta borítja a szobákban, a többi helyiségben járólap. A tetőtéri lakástól minden elérhető távolságra van akár gyalogosan vagy biciklivel, a főtéri nyüzsgés mégsem zavarja meg a pihenést.

Belvárosi lakás Egerben
Belvárosi lakás Egerben

Lakóparkban éreznéd otthonosan magad?

A Vécsey-völgyi lakóparkban több szintes ikerház vár rád. Az amerikai konyhás nappaliból közvetlenül ki lehet jutni a hangulatos teraszra, onnan pedig az örökzöldekkel tarkított kertbe. Az emeleten 3 szoba, egy gardrób és egy duplamosdós fürdőszoba található. Belső létrán lehet feljutni a tetőtéri szobába, ami szintén szőnyeggel borított és használatra kész. Redőny és szúnyogháló gondoskodik a nyugodt pihenésről és a hőmérséklet optimalizálásáról. Emellett nyáron bekapcsolhatod a légkondit, télen a nappaliban pedig begyújthatsz a valódi kandallóba.

Ikerház a Vécsey-völgy lakóparkban
Ikerház a Vécsey-völgyi lakóparkban

Első lakásnak ideális

Mérete mindössze 55 négyzetméter, ami konkrétan 1+1 félszoba plusz erkélyt jelent. Fiatal pároknak, házasoknak tökéletes választás. Közel helyezkedik el a belvároshoz, így hamar be tudsz kapcsolódni a nyüzsgésbe. Viszont a későbbiekre is gondolva elérhető távolságon belül van óvoda, iskola. A lakás jó állapotú, alacsony rezsiköltséggel.

Fiatal párok álomotthona
Fiatal párok álomotthona

Családi házat keresel?

Nem messze fekszik a belvárostól ez a földszintes, 3 szobás családi ház. Az egyik szoba akár két kisebbre osztható, és még a tetőteret is be lehet építeni, ha nagyobb helyre lenne szükség. A telek 40%-a még beépíthető, ha olyan foglalkozásod van, ami külön helyiséget igényel. A villany- és vízvezetékek cserélve lettek, az utcafronti ablakokon redőnyök gátolják a belátást.

Családi ház Egerben
Családi ház Egerben

Úgy tűnik, hogy igaz a mondás, hogy Egerben mindig történik valami, ráadásul mindenki megtalálja a számára ideális otthont.

További ingatlanok Egerben

További ingatlanok Eger környékén

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra