2023.09.11.Szerző: D. B.

Egyedi luxus Felcsúton, béke és nonstop üdülés Alcsútdobozon

Egyedi luxus Felcsúton, béke és nonstop üdülés Alcsútdobozon

A leghíresebb magyarországi falvak közé tartozó Felcsúton és Alcsútdobozon több különleges ingatlant is kínálnak megvételre. A két, egymással szomszédos Fejér megyei településen exkluzív kúria és új ökovillák is gazdára várnak. Zöld környezetben, a szomszédban többek közt borvidékkel, golfklubbal, arborétummal és a Pancho Arénával.


Ingatlanpiaci adatok szerint közel másfél éve hirdeti tulajdonosa Fejér megye egyik legizgalmasabb ingatlanát a felcsúti Szúnyogpusztán. Az egyedi kialakítású kúria külső, belső képét, bár a közelmúltban épült, régebbi korokat idéző elemek uralják. A klasszikus stílusúnak elgondolt épület 2010 óta áll a település hegyoldalán, a Váli-völgyre örök panorámás helyen.

elado-csaladi-haz-felcsut-85073434-t6.webp

A háznak nagy nappalija és négy hálószobája van egyedi, beépített bútorokkal, valamint két kádas és egy zuhanyzós fürdőszobája. Ezen kívül óriási terasza, parkosított kertje, biogyümölcsöse, ötven fős, búbos kemencés szaletlije, azaz nyitott kerti épülete, valamint nagy pincéje és hatalmas garázsa. Az emeleten télikert is épült, amit a tulajdonos jelenleg tárolóként hasznosít.

A kialakításához és adottságaihoz mérten, a kisebb kastélynak számító ingatlan ára nem is mondható soknak, 199 millió forintért kínálják, vagyis négyzetméterenként 414 ezer forintért. Ez fele-kétharmada a Felcsúton árult más, jó állapotú házak fajlagos értékének, és nagyjából megegyezik a környékbeli településeken hirdetett házak négyzetméteráraival.

elado-csaladi-haz-felcsut-88854661-k6.webp

elado-sorhaz-felcsut-87661107-t6.webp

elado-csaladi-haz-vertesacsa-96321614-t6.webp

A szépen gondozott magánbirtokon álló felcsúti luxusvilláért kért összeg – szintén négyzetméterre vetítve – messze elmarad a szomszédos Alcsútdobozon hirdetett, újonnan épülő családi házas ingatlanegyüttes áraitól. A Rézhegyi Öko Villapark négyzetméterárai 1-1,2 millió forint körül alakulnak, ami inkább a fővárosi, illetve a Budapesthez kicsivel közelebbi projektek szintje, mint a vidéki lakóparkoké.

elado-csaladi-haz-alcsutdoboz-96419541-t6.webp

Az alcsútdobozi villapark reklámja szerint azonban meglehetősen sokat kap a vásárló a pénzéért. A villák AA+ épületenergetikai besorolásúak, vagyis magas minőségű, korszerű gépészeti rendszerrel épülnek, és amit még inkább kiemelnek, hogy megkapó természeti környezetben, távol a nagyvárosok „kavalkádjától”.

Akárcsak ha üdülnél egész évben, úgy érezhetnéd magad az ezer négyzetméter körüli telkeken épülő 130-250 négyzetméteres házakban – ígéri a hirdető, aki szerint a a Vértes lábánál kikapcsolódásra alkalmas, békés, zöld környezet várja a beköltözőket.

Felcsút és Alcsútdoboz egyéb ingatlanárai a hirdetések alapján nem tűnnek ki a környezetükből, a használt házakat hasonló árakon kínálják a térség több más településén is. Igaz, nagy a szórás az épületek állapota szerint. Fejér megye ingatlanárak tekintetében általában jól szerepel országos összehasonlításban, főleg a Székesfehérvár és a Budapest közti területei, amelyek Felcsútot és Alcsútdobozt is magukban foglalják.

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 148 116 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Legfrissebb cikkek

Hogyan hirdess jól ingatlant?
2023.09.30. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés
Hogyan hirdess jól ingatlant?
Ha gyorsan és megfelelő áron szeretnénk ingatlant eladni, akkor egy jól megírt hirdetés és hozzá az ingatlant reálisan bemutató képek nagyon fontosak. Mai cikkünkben hoztunk pár tippet, hogy mivel tehető érdekessé és informatívvá a szöveg és mi kell ahhoz, hogy a képek felkeltsék az érdeklődők figyelmét.
Mire jó a glicerin? Minimalista őszi dekor ötletek 2023-ra
2023.09.30. #eladólakás #eladóház #lakberendezés
Mire jó a glicerin? Minimalista őszi dekor ötletek 2023-ra
Egyszerű és minimalista őszi dekor ötleteket hoztunk, amikkel gyorsan hangulatossá teheted az otthonod. Még vágysz egy csipetnyi nyárra vagy már az adventi időszakra alapoznál? Cikkünkben mindkettőre találsz ötleteket.
Mitől lesz igazán szexi egy otthon? Nem felnőttfilmes forgatásra készülsz
2023.09.30. #eladólakás #budapest
Mitől lesz igazán szexi egy otthon? Nem felnőttfilmes forgatásra készülsz
Kis lakások előnnyel indulnak a szexi otthon címért. Egy picike térben könnyebb meghitt hangulatot elérni, mint a többszobás villákban. Kivéve persze az egykori Playboy-rezidenciát. Viszont, ha nem akarsz direktben kéjlakot kialakítani, csak éppen érzékibbé tennéd az otthonod, akkor ez a cikk neked szól.
Hogyan lehet most pénzt csinálni az ingatlanpiacon?
2023.09.29. #ingatlanbefektetés #finanszírozás
Hogyan lehet most pénzt csinálni az ingatlanpiacon?
A címben feltett kérdésre keresi a választ az ingatlanpiac krémje, a beruházóktól, a hálózatokon át a háttércégekig és persze a lakástulajdonosokig bezárólag mindenki. A Portfolio Property Investment fórumán még az is kiderült, hogyan látják a kormánnyal jó kapcsolatot ápoló cégvezetők a jövőt.
Most 5000 kreditet adunk ajándékba új ingatlanközvetítő partnereinknek
2023.09.29. #ingatlanhirdetés
Most 5000 kreditet adunk ajándékba új ingatlanközvetítő partnereinknek
Hirdess az egyik legnagyobb ingatlankereső portálon ingatlanközvetítőként! Most 5000 kredittel támogatunk.
Megéri az energiát, ha a fejlesztés eredménye megtakarítás
2023.09.29. #energiahatékonyság #lakáshitel
Megéri az energiát, ha a fejlesztés eredménye megtakarítás
Noha a jelen gazdasági környezet nem kedvez különösebben a nagy otthonfelújításoknak, az OTP Ingatlanpont szakemberei szerint akár részletekben is érdemes belefogni a lakások energetikai korszerűsítésébe. Az aktuális, akár kisebb lehetőségek kihasználásával így olyan értéket lehet létrehozni, amit a piac is egyre inkább méltányolni fog.
7 kávéfőzési hiba, amit sokan elkövetnek, de vajon te is?
2023.09.29. #tippektrükkök #fenntarthatóság
7 kávéfőzési hiba, amit sokan elkövetnek, de vajon te is?
Egy kis finom hangolással te is közelebb kerülhetsz a barista szintű élvezethez. A kávé csábító illata és esszenciális koffeintartalma még a legnehezebb reggeleket is bearanyozza. A legkeményebb kávésok számára semmi sem – például a matcha vagy a fekete tea sem – helyettesítheti a jól megszokott presszó- vagy a latte élményt, de néha az első korty túl gyenge, erősen zaccos vagy nem elég forró ahhoz, hogy kielégítse a várt vágyakat. Pont ezért figyelj a következő tanácsokra, ha tökéletes kávét innál.
Sok szempontból megtaláltuk a tökéletes várost
2023.09.29. #eladóház #eladólakás #ingatlaneladás
Sok szempontból megtaláltuk a tökéletes várost
Tatabányán a költözzbe.hu statisztikái szerint az országos átlagnál 23 százalékkal olcsóbban vásárolhatsz ingatlant. Viszont Komárom-Esztergom vármegye áraival összevetve ez 14 százalékkal magasabb érték, és természetesen a városon belül is eltérő árakkal találkozni. Példákkal mutatjuk meg.
Sziamiaú, te vagy az? Megtaláltuk Hókuszpók kastélyát!
2023.09.29. #eladóház #luxusingatlan
Sziamiaú, te vagy az? Megtaláltuk Hókuszpók kastélyát!
Magas hegyek mögött, hol a tenger helyett az ég hupikék… ott bukkantunk rá arra a kastélyra, ami akár Hókuszpóké is lehetne. A mesében szereplő épületnek a felújított változata lehetne ez a bárdudvarnoki ingatlan, amiről a balszerencsés varázsló otthona jutott egyből eszünkbe. Kíváncsi vagy rá, miért?