2024.07.04. #eladóház #ingatlaneladás

Eljelentéktelenedhet egy központ, miközben a versenytársa kilő mellőle

Eljelentéktelenedhet egy központ, miközben a versenytársa kilő mellőle

Somogy vármegyére nehezen lehet azt mondani, hogy fejnehéz lenne, ahol minden fejlesztés és figyelem a megyeszékhelyre fordítódna, hiszen a megye északi részén lévő Balaton-part, főleg pedig Siófok komoly forrásokat vonz be. Ennek megfelelően Kaposvár és agglomerációja, a maga pár tízezres lakosával az ország egy legkisebb vonzáskörzete. Hogy milyen előnyei és ingatlanjai vannak, arról ebben a cikkben adunk áttekintést.


Amennyire irigylésreméltó helyzetben vannak a balatoni települések, annál nehezebb helyzetben van például Somogy vármegye. Kaposváron 59 270-an laknak, de a vonzáskörzetben nincs több város, csak falvak, abból viszont 22, ahol a kaposvári agglomerációba tartozó 78 707 ember maradéka szóródik szét Már aki marad, hiszen Somogy lakossága jelentős csökkenést mutat az elmúlt húsz évben.

Kaposvár agglomerációjába a következő települések tartoznak: Baté, Cserénfa, Hetes, Juta, Kaposfő, Kaposmérő, Kaposszerdahely, Kaposújlak, Magyaratád, Magyaregres, Mernye, Orci, Sántos, Somogyaszaló, Szenna, Szentbalázs, Taszár, Várda, Zimány, Zselickisfalud, Zselickislak, Zselicszentpál. Kaposváron a családi házak ára 392 ezer, a lakásoké átlagosan 576 ezer forint négyzetméterenként.

Családi ház Kaposvár mellett

Kaposvártól mindössze öt kilométerre található Kaposmérő, ahol ezt a három szobás, 180 négyzetméteres, teljesen felújított családi házat hirdetik. Érdekesség, hogy az építmény hátsó része új építésű.

A házhoz 26 négyzetméteres terasz tartozik, a ház különlegessége még a nappali régi parasztházakat idéző fagerendás mennyezete, és a hatalmas borospince is. A házhoz tartozik egy 50 négyzetméteres garázs, valamint egy 25 négyzetméteres garzonlakás is. Ez utóbbi felújítandó.

elado-csaladi-haz-kaposmero-95761193-t6.webp

Romantikus falusi ház Magyaregresen

Magyaregres 10 kilométerre fekszik Kaposvártól, a korábban már bemutatott Deseda-tó végében. Az 1902 négyzetméteres telken álló 80 négyzetméteres ház négy szobás. Különálló pince, garázs és melléképület tartozik az ingatlanhoz, a kertben grillező, játszótér biztosítja a kikapcsolódást a különböző korosztályoknak, a közelben pedig a tó, ami teljessé teszi a nyugalmat.

elado-csaladi-haz-magyaregres-88515293-t6.webp

Tetőtér beépítéses ház Szennán

Szenna község 10 kilométerre, Kaposvártól dél-délnyugati irányban fekszik. A skanzenéről ismert csendes kis falu központjában található ez a 80-as években épült, három éve teljesen felújított családi ház, amihez egy gazdálkodásra is alkalmas, 2928 négyzetméteres telek tartozik. Garázs, melléképületek és tárolók is akadnak itt. A telken még található egy különálló kis ház, ahol konyha, nappali, hálófülke és egy zuhanyzós fürdőszoba lett építve.

elado-csaladi-haz-szenna-103695517-t6.webp

Három szobás családi ház Zselickislakon

Zselickislakról csak hét kilométert kell utazni, ha Kaposvárra igyekszik az ember. A községben, egy 711 négyzetméteres telken áll az alábbi, három szobás családi ház. Garázs, műhely, kazánház és egy téglából épült tároló is van a telken. A fűtésre több megoldás is van, használhatsz vegyestüzelésű, vagy akár gáz kombi kazánt is.

elado-csaladi-haz-zselickislak-98773481-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 140 884 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
2024.05.11. #ingatlaneladás #lakberendezés
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
Szívesen nézegeted, hogy más országokban milyen körülmények között élnek az emberek? Az eltérő lehetőségek miatt különböző hagyományok alakultak ki a világon, és sokszor nemcsak az építészetben, hanem a belsők kialakításában is eltérnek a stílusok. Ki mit szeret a világban? Nemzetközi stílusú otthonok az Otpotthon.hu-n.
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
2024.04.21. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés #tippektrükkök
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
A következőkben abban nyújtunk segítséget, hogyan rakj össze egy ingatlanhirdetést, hogy az elérje a célját és meggyőző legyen a potenciális érdeklődőidnek. Tarts velünk!
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.
Hogyan hirdess jól ingatlant?
2023.09.30. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés
Hogyan hirdess jól ingatlant?
Ha gyorsan és megfelelő áron szeretnénk ingatlant eladni, akkor egy jól megírt hirdetés és hozzá az ingatlant reálisan bemutató képek nagyon fontosak. Mai cikkünkben hoztunk pár tippet, hogy mivel tehető érdekessé és informatívvá a szöveg és mi kell ahhoz, hogy a képek felkeltsék az érdeklődők figyelmét.
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
2023.09.11. #ingatlaneladás #újépítésű
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
Néhány éve a panellakások befektetési szempontból még zsákutcának tűntek, és bár azóta sem energiahatékonyabb a panel, az értékük mégis nőtt. Ha tízemeletesben laksz, de inkább a zöldbe vágynál, akkor most itt a lehetőség, hogy elcseréld új építésűre.
Nyugalom, csend és patakpart - dőlj hátra és élvezd, ahogy Sobri Jóska tette
2023.09.10. #eladóház #ingatlaneladás #családiház #vízpart
Nyugalom, csend és patakpart - dőlj hátra és élvezd, ahogy Sobri Jóska tette
Sokak álma egy csodálatos telek, távol a város zajától, mondjuk pont egy patak partján, ahol élni és kipihenni is a hétköznapokat ideális. Nagy szerencsére bőven akad az OTP Otthon kínálatában ezekkel a kritériumokkal. Mutatunk is négy példát.
Ha beruházások, akkor lakóparkok is épülnek - ezek a legjobb megyei ajánlatok
2023.09.07. #ingatlaneladás #újépítésű
Ha beruházások, akkor lakóparkok is épülnek - ezek a legjobb megyei ajánlatok
A vidéki nagyvárosok körül épülő és bővülő ipari parkokkal szinte azonos ütemben új lakóparkok is épülnek. Hogy megkönnyítsük a választást, most vármegyeszékhelyeken kerestünk jobbnál jobb új lakás ajánlatokat, arra az esetre, ha éppen te is új életet kezdenél.