2024.07.01. #eladóház #vízpart

Unod már a négy legnagyobb tavunkat? És tudod, melyik az ötödik legnagyobb?

Unod már a négy legnagyobb tavunkat? És tudod, melyik az ötödik legnagyobb?

Nem kell mindenhol a lángos árán szörnyűlködni, zsúfolt strandokon keresni egy zsebkendőnyi helyet, mert az országban számos olyan tóparti lehetőség található, amik kevésbé zsúfoltak, mint például a Balaton vagy a Velencei-tó. Ebből következően az ingatlanokárak is alacsonyabbak és sokkal inkább megfizethetők.


Ha unod a Balatont, nem kell egyből külföldre rohanni. Korábban bemutattuk itt a Szálkai-, a Deseda-, a Dorgói-, a Vadása-, az Orfűi-, az Arlói-, a Bánki-, a Grófi-, a Sárvíz-, a Gyömrői-tavat, megnéztük a nyíregyházi Sóstó környéki ingatlanokat is.

Ezúttal Pest, Zala, Vas és Bács-Kiskun vármegyéből mutatunk négy, csodálatos környezetben fekvő meleg vizű tavat, amelyekért érdemes lehet melléjük költözni. Ezek a veresegyházi Malom-tó, a homokos parttal rendelkező Budapest közeli tóstrand, a Vas vármegyei Szajki-tavak, ahol nyáron a fürdőzés, ősztől az érintetlen természet és a csend nyújt tökéletes kikapcsolódási lehetőséget, a Gébárti-tó, parkosított és kellemes környezet a Göcsejben, valamint a talán legismertebb, Dunapataj közeli Szelidi-tó, a Kiskunság legjobb szabadstrandja.

Tóra néző kilátással

Veresegyház a főváros központjától csupán 30 kilométerre található, de a metrót ennél gyorsabban, városkörnyéki vonattal is el lehet érni. Az itteni tórendszer három részből áll: a Pamut-tó, az Ivacsi-tó és az Öreg (Malom)-tó alkotják, csodálatos természetvédelmi környezetben. A fürdésre is alkalmas Malom-tó partja homokos, iszapos, és nem csak az itt élők számára népszerű, így már 1928-ban strandot nyitottak. A fővárosból is sokan érkeznek megmártózni a kellemes, nyárra felmelegedő vízében.

Ez a jellegzetessége, valamint Budapest közelsége az ingatlanok árára is hatással van, az elmúlt öt évben a duplájára emelkedtek a lakására, így 8-15 százalékkal többet kell fizetni a vármegyei átlaghoz képest. A tóra néző kilátással eladó ez az öt szobás, három szintes, 270 négyzetméteres családi ház, ami egy 800 négyzetméteres, saroktelken áll.

A padlófűtéses ház egyik csúcsa egy közel 100 négyzetméteres terasz. A tetőtérben a nappali mellett két szoba is rendelkezésre állhat majd, de a befejezése már az új tulajdonos feladata. A háztól a bútorokkal együtt válna meg a tulajdonosa.

elado-csaladi-haz-veresegyhaz-topart-100762096-t6.webp

Három szobás ház öt percre a Szajki-tavaktól

A Szajki-tavak a Csörgető-patak felduzzasztásával létrejött, hosszúkás, észak-déli irányban nyúló tórendszer, mely Sárvártól körülbelül 30 kilométerre található. Nyáron fantasztikus itt strandolni, mivel füves-fás, árnyékos, lassan mélyülő partja van. Az év többi szakaszában viszont csend szállja meg, így ideális, ha szereted megfigyelni, vagy csak csodálni a vízi élővilágot. Ha pedig az aktív kikapcsolódás vonz, körbe biciklizheted a tavat, bérelhetsz csónakot, és horgászhatsz is. És még a Balaton is csak 40 kilométernyire van innen, ha éppen pezsgésre vágysz.

Onnan mindössze öt kilométerre, szőlőhegyek és erdők között fekszik Mikosszéplak, ahol ezt az eladó, 90 négyzetméteres családi házat találtuk. A nappali mellett két háló, konyha, étkező, kamra, fürdőszoba és külön WC alkotja a belsőt részt. A fűtést egy cserépkályhával és egy hagyományos kályhával oldották meg, de gázfűtéses-rendszer kiépítésére is van lehetőség. Az 1678 négyzetméteres telken egy csarnok, garázs, több gyümölcsfa, veteményes, ásott kút is található.

elado-csaladi-haz-mikosszeplak-93379529-t6.webp

Öt szobás ház Zalaegerszeg agglomerációjában

Ha Zalaegerszeg közelében élsz, akkor biztos ismered a Gébárti-tavat, ha nem, akkor talán érdemes pont emiatt is ideköltöznöd. Ez a tó is mesterséges, két patak felduzzasztásával jött létre. Az egész környék egy parkosított területen fekszik, nem csak fürdőzni és horgászni lehet itt, hanem nagyokat sétálni a tó körül, vagy sportolni az itt kialakított területeken. A tó a Zala vármegye székhelye agglomerációjának számító Gébárt és Ságod községek között terül el.

Az utóbbi településen hirdetik ezt a kétszintes, öt szobás, 170 négyzetméteres családi házat. A lakótér bővíthető, 80 négyzetméteres pincerész is tartozik hozzá, így akár vendéglátásra, befektetésnek is alkalmas lehet. A fűtése gáz kazánnal történik, a házat 2011-ben telje körűen felújították, napelemrendszert építettek ki. A kertben egy 25 négyzetméteres, fedett kiülő is található a gyümölcsfák tövében.

Fűthető garázs is része az ingatlannak. De nem csak a Gébárti-tó, hanem az ott található Aqua City Vizicsúszda és Élménypark, valamint a Termálfürdő is közel található.

elado-csaladi-haz-zalaegerszeg-sagod-101324046-t6.webp

Négy szobás ház Dunapatajon

A Dunapataj közelében fekvő Szeledi-tó Magyarország ötödik legnagyobb természetes tava, amely nyáron akár 28 fokra is fel tud melegedni. A homokos partja miatt a kisgyermekes családok kedvelt helye is. A szikes-sós vize, magas jódtartalma miatt gyógyhatású is. Kiépített sétányát este kivilágítják, de főleg naplementekor érdemes sétálni erre, egy romantikus este miatt is.

Dunapataj központjában található ez a 130 négyzetméteres, igazi falusi hangulatot árasztó családi ház, négy szobával, részben felújítva. Nemcsak a meleget, hanem kellemes hangulatot is áraszt a két cserépkályha, de ha még sem sikerül elég meleget varázsolni az ingatlanba, akkor ott van még a hűtő-fűtő klíma is. A házban az aljzatbetonozás, a belső vakolatok javítás és a vezetékek cseréje megtörtént a felújítás során, ami még a befejezésére vár. A 935 négyzetméteres telken még öntözésre is alkalmas fúrt kút is található.

elado-csaladi-haz-dunapataj-103608764-t6.webp

Borítókép: Dunapataj, Shutterstock


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 140 884 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Azt hitted, ide csak a Balaton vize miatt érkeznek a látogatók?
2024.07.18. #eladóház #vízpart
Azt hitted, ide csak a Balaton vize miatt érkeznek a látogatók?
Somogy vármegye a turizmus egyik fellegvára, hiszen északról a Balaton, délről Horvátország határolja, ennek megfelelően, más vármegyéktől eltérően, nem fejnehéz, azaz a vármegyeközpont és vonzáskörzetén kívül elegendő munkalehetőség és megfelelő életszínvonal máshol is elérhető. És még csak nem is kell feltétlenül a Balatonhoz költözni, ha az ember kikapcsolódásra vágyik, hiszen számos termál- és gyógyfürdő is található arrafelé. Ezeket mutatjuk be a cikkben.
Tóparti élmény Szentgotthárd, Zalalövő és Pápa közelében
2024.07.11. #eladóház #vízpart
Tóparti élmény Szentgotthárd, Zalalövő és Pápa közelében
Sok olyan tavat és annak környékét mutattuk be, amelyek kevésbé népszerűek, mégis egészséges és tiszta víz várja az ott lakókat, legyen szó akár fürdőzésről, vagy akár vízisportokról.
Íme, Cristiano Ronaldo 100 millió dolláros ingatlanparkja
2024.07.05. #luxusingatlan #vízpart
Íme, Cristiano Ronaldo 100 millió dolláros ingatlanparkja
Pénteken a labdarúgó-Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszik Portugália és Franciaország. A portugálok legendája, Cristiano Ronaldo halmozza a díjakat, de eközben az ingatlanokat is. Megteheti, vagyonát 600 millió dollárra becsülik és évente nagyjából 200 millióval gyarapodik. Megnéztük, milyen ingatlanokba fektette eddig a pénzét.
Minden nap nyaralás: ilyen is lehet az élet egy lakó- és üdülőparkban
2024.06.28. #vízpart #újépítésű
Minden nap nyaralás: ilyen is lehet az élet egy lakó- és üdülőparkban
Képzeld el, hogy egy fárasztó nap után kisétálsz a saját stégedre. Leülsz és lógatod a lábad a vízbe. Egy ideig nézed a hullámokat, aztán hátradőlsz és kék eget bámulod. A feszültség pedig szépen lassan megszűnik. Ilyen nagy szerepe van annak, hogy hol élsz, hogy van-e lehetőség lelassulni, kiszakadni a nyüzsgésből. Néha nem elég, hogy a négy fal között megteremted magadnak a béke szigetét. Pláne, ha az ablakod előtt zúg el a troli vagy döcög a villamos. A következő lakóparkban ezzel szemben megteremtik egy kisvárosi életforma miliőjét, vagy még annál is többet.
Megéri még a balatoni nyaraló mint befektetés?
2024.06.26. #eladólakás #vízpart
Megéri még a balatoni nyaraló mint befektetés?
Sokaknak elsősorban a szezonalitással összefüggő lakáskiadás jut eszébe egy balatoni ingatlanról, és a befektetők egy része valóban csak a nyárra adja ki az apartmanját, de akadnak olyanok is, akik bérbeadóként hosszú távra terveznek. Most ismét pezseg az ingatlanpiac a magyar tenger körül, de a nagy roham még várat magára. Most itt van a lehetőség, hiszen nagy a kínálat, az árak standálnak, a versenytársak pedig gondolkodnak.
Kitűnő állapotú, és jelentősen csökkentett áru ingatlanok a Balatonnál és a Velencei-tónál?
2024.06.21. #eladóház #vízpart
Kitűnő állapotú, és jelentősen csökkentett áru ingatlanok a Balatonnál és a Velencei-tónál?
A hirdetésekben lakások négyzetméterára átlagosan már az egymillió forintot is meghaladja, és ebben komoly hatása van a Balaton-parti és más, népszerű vizeink melletti ingatlanáraknak. Ebben a cikkben erről a vidékről, de olyan házakat kerestünk, amelyeknek nem fel, hanem lejjebb ment az áruk a meghirdetésük óta.
Ezeken településeken vannak az ország legegészségesebb szabadstrandjai
2024.06.20. #eladóház #vízpart
Ezeken településeken vannak az ország legegészségesebb szabadstrandjai
Hatalmas élményt jelent a legszebb magyarországi tavak mellett éldegélni. De milyen magyarországi tavak jöhetnek szóba, ha a vízminőségről van szó? Ebben a cikkben a Tata melletti Grófi-tavat és a közelében fekvő Naszályt, a Sárvíz-tó strandot és Gersekarátot, valamint a Gyömrői tófürdőt és környékét nézzük meg ingatlan szempontból.
A zsúfolt Balaton helyett látogass el ezekhez gyönyörű és páratlan kis tavakhoz
2024.06.13. #eladóház #vízpart
A zsúfolt Balaton helyett látogass el ezekhez gyönyörű és páratlan kis tavakhoz
Ha vízpartra vágysz, de unod már a Balaton, a Velencei-, vagy a Tisza-tó nyüzsgését, akkor ez a cikk neked szól. Magyarország ugyanis tele van csodálatos, de kevésbé ismert tavakkal, amik mellett naponta élvezheted a vízpart minden örömét. Most egy Európában is páratlannak számító tavat és egy tengerszemet mutatunk be.
Elvonulás vagy újrakezdés? Mindkettőre tökéletes ingatlant mutatunk
2024.06.09. #vízpart #újépítésű
Elvonulás vagy újrakezdés? Mindkettőre tökéletes ingatlant mutatunk
Elvonulás. Csend. Fűzfaliget. Nád. Hullám. Megannyi impulzus, ami megnyugtatóan hat a lelkedre. A természet közelsége, illata, hangjai. A fáké, a vízé, az állatoké. Ha nap mint nap szeretnél ezekben a csodákban részesülni, vagy csak időnként lenne szükséged egy elvonulós-feltöltődős helyre, esetleg bérbeadáson gondolkodsz, akkor tudunk ajánlani egy olyan helyszínt Balatonfűzfőn, ami mindegyikhez tökéletes.