2024.07.07.Szerző: Cs. Z. #eladólakás #ingatlaneladás

Ez az a vidék, ahol a legtöbb panellakás épült az országban

Ez az a vidék, ahol a legtöbb panellakás épült az országban

Magyarországon Komárom-Esztergom vármegyében található a legnagyobb arányban panellakás. Országosan 699 ezer forint a panelek átlagos négyzetméterára, megnéztük, hogy Tatabányán ehhez képest milyen lakásokat hirdetnek.


Az ikonikus lakótelepeik és betöltött jelentőségük ellenére nem Miskolcon, nem is Szegeden, sem Szombathelyen épült a legnagyobb arányban panellakás az elmúlt fél évszázadban, hanem Tatabányán és környékén.

A szocializmus lakóparkjai

A statisztikák szerint a 60-as évektől egészen a 90-es évekig 772 167 panellakás épült Magyarországon. A helyi lakásállományhoz viszonyítva a legtöbb, a negyede a lakóingatlanoknak Komárom-Esztergom vármegyében található, azt követi Budapest, Borsod és Baranya. A nagy arányú növekedést elsősorban az iparosítás, a bányaipar látványos megerősödése okozta, ahova az iparág kiemelt gazdasági szerepe miatt özönlöttek a munkavállalók. Tatabányán például sorra jöttek létre, illetve a már meglévő telepekre épültek rá a panelházakból álló lakótelepek, mint a Dózsakert-, a Kertváros-, az Erőmű-, a Bánhidai-, a Sárberki-, a Gál István-, az Újváros-, vagy a Ságvári-lakótelep. A városban jelenleg 542 ezer forint átlagosan a négyzetméterár.

Nagy lakás az Újváros városrészben

Az Újváros-lakótelephez tartozó Ifjúság utcában eladó ez az ötödik emeleti, 53 négyzetméteres, 2+1 félszobás panellakás. A Csónakázó-tóra néző ablakokon műanyag nyílászárók, redőnyök és szúnyoghálók is fel vannak szerelve. A radiátorokat cserélték, az árba a konyhabútor és a mosogatógép is beleszámít.

1_tatabanya_lakotelep.JPG

Négy szobás lakás a Sárberki-lakótelepen

Ez a 2+2 szobás ingatlan a harmadik emeleten található, a lakásra jutó közös költség 12 ezer forint havonta. A lakásnak van egy franciaerkélye, itt is cserélték az ablakokat műanyagra, és redőnyökkel látták el.

2_elado-panellakas-tatabanya-sarberki-lakotelep-103713898-t6.webp

Panel a Gál István-lakótelepen

Az 55 négyzetméteres, három szobás panellakás a Gál István-lakótelepen található, egy tízemeletes panel első szintjén. A lakás bejárati ajtaja új, több ponton záródó biztonsági ajtó, de a lakás távfelügyeleti rendszerrel, riasztóval is ellátott. A lakást felújították, így a konyha is, amelyet gépesítettek, minden tartozéka a vételár része. A három szobában hűtő-fűtő klímát szereltek fel.

3_elado-teglalakas-tatabanya-gal-istvan-lakotelep-99381407-t6.webp

Kétszobás lakás a Dózsakertben

A tatabányai lakótelepi körséta a Dózsakert-lakótelepen ér véget, a nevéről kapott utcában. Itt egy harmadik emeleti, részben felújított kétszobás, 53 négyzetméteres panellakás eladó. A parkolás ezen a környéken ingyenes. Ház négyemeletes, így nincs liftje. Biztonsági bejárati ajtóra, műanyag nyílászárókra cserélték a régieket. A fürdőszoba és a konyha van eredeti állapotban, ami azt jelenti, hogy az 1980-ban épült állapotokat tükrözi.

4_elado-panellakas-tatabanya-103101137-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 140 884 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
2024.05.11. #ingatlaneladás #lakberendezés
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
Szívesen nézegeted, hogy más országokban milyen körülmények között élnek az emberek? Az eltérő lehetőségek miatt különböző hagyományok alakultak ki a világon, és sokszor nemcsak az építészetben, hanem a belsők kialakításában is eltérnek a stílusok. Ki mit szeret a világban? Nemzetközi stílusú otthonok az Otpotthon.hu-n.
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
2024.04.21. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés #tippektrükkök
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
A következőkben abban nyújtunk segítséget, hogyan rakj össze egy ingatlanhirdetést, hogy az elérje a célját és meggyőző legyen a potenciális érdeklődőidnek. Tarts velünk!
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
2024.03.16. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
A Kiegyezést követően Budapest gyorsan kereskedelmi és közlekedési központtá vált. Ennek folyományaként jelentősen megnőtt a lakosság száma, megélénkült a lakások iránti kereslet, ami új ingatlanok építtetését vonta maga után. Ezek a bérházak lettek az úgynevezett nagypolgári lakások, tipikusan körfolyosóval, belső udvarral és hatalmas belső terekkel. Mi maradt belőlük?
Loft lakások: tér és stílus a magasban
2024.02.10. #eladólakás
Loft lakások: tér és stílus a magasban
Régen az olcsóságuk miatt voltak népszerűek, ma azonban a luxus megtestesítői a loft lakások. Nem véletlenül, hiszen egy ilyen ingatlan megvásárlása óriási lehetőségeket hordoz magában.
Modern tetőtéri lakások
2024.01.13. #eladólakás
Modern tetőtéri lakások
A tetőtéri lakások az igencsak megosztó ingatlantípusok közé tartoznak. Sokan vannak, akik imádják a tetőtéri érzést, mások viszont irtóznak tőle. Pedig egy tetőtéri lakás a különleges lehetőségek tárházát rejti magában. Nem is gondolnánk, hogy a ferde falak alatti terek ugyanolyan hatékonysággal kihasználhatók, mint az egyenes falak által határolt terület. Mindemellett a város felett is kevesebb a zajhatás és nagyobb a nyugalom. Továbbá ezek az ingatlanok minden évszakban fényárban úsznak, hozzájárulva a kellemes közérzethez és az egészséghez.
Hogyan hirdess jól ingatlant?
2023.09.30. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés
Hogyan hirdess jól ingatlant?
Ha gyorsan és megfelelő áron szeretnénk ingatlant eladni, akkor egy jól megírt hirdetés és hozzá az ingatlant reálisan bemutató képek nagyon fontosak. Mai cikkünkben hoztunk pár tippet, hogy mivel tehető érdekessé és informatívvá a szöveg és mi kell ahhoz, hogy a képek felkeltsék az érdeklődők figyelmét.
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
2023.09.11. #ingatlaneladás #újépítésű
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
Néhány éve a panellakások befektetési szempontból még zsákutcának tűntek, és bár azóta sem energiahatékonyabb a panel, az értékük mégis nőtt. Ha tízemeletesben laksz, de inkább a zöldbe vágynál, akkor most itt a lehetőség, hogy elcseréld új építésűre.
Nyugalom, csend és patakpart - dőlj hátra és élvezd, ahogy Sobri Jóska tette
2023.09.10. #eladóház #ingatlaneladás #családiház #vízpart
Nyugalom, csend és patakpart - dőlj hátra és élvezd, ahogy Sobri Jóska tette
Sokak álma egy csodálatos telek, távol a város zajától, mondjuk pont egy patak partján, ahol élni és kipihenni is a hétköznapokat ideális. Nagy szerencsére bőven akad az OTP Otthon kínálatában ezekkel a kritériumokkal. Mutatunk is négy példát.