2023.10.02.Szerző: Árgyelán Dorina #eladólakás #lakberendezés

Mi az az apróság, amitől elegáns lesz egy otthon?

Mi az az apróság, amitől elegáns lesz egy otthon?

A közkedvelt konfekciós bútorok teljesen másképp hatnak különböző enteriőrben. Míg egyes lakásokban egy tökéletesen megkomponált költeményre hajaz az összhatás, máshol egy oda nem illő szín vagy stílusú bútor romba dönti az összhatást. Feltérképeztük, hogy mik azok a szembetűnő részletek, amiktől elegáns benyomást kelthet a te otthonod is.


Nem csak pénzkérdés az elegáns otthon Ízlést nem lehet pénzen venni, viszont nagyban megkönnyíti a minőségibb bútorok, tapéták, alapanyagok beszerzését. Ennek ellenére a szűkös anyagi keret sem akadálya az elegáns enteriőr megtemetésének. Az otpotthon.hu hirdetései között rengeteg kifinomultan berendezett ingatlant találni, amik inspirációt adhatnak a saját környezeted szebbé tételéhez.

Tilos a színkavalkád

Az elegáns otthon egyszerű is abból a szempontból, hogy nem kell túlbonyolítani a színválasztást, Ez igaz a falakra, padlóra és a bútorokra is. Kifejezetten a semleges színek jellemzik, de arra is vigyázni kell, hogy az egyféle színhasználat unalmas, a túl sok árnyalat pedig diszharmóniát teremt.

Segítségül hívhatod a klasszikus színkört vagy a feng shui bágua térképet, hogy megtaláld egy adott helyiség optimális alapszínét. A színkörrel kiválaszthatod azt a legfeljebb két másik árnyalatot, ami megjelenik és makulátlanul passzol a fő színhez. Az elegáns lakberendezési irányzat három árnyalatnál többet nem visel el, ezek fogják meghatározni a végső összhatást.

Úgy tervezz, hogy a fal színe mindig hangsúlyosabb legyen, mint a központi bútoré! A bézs, szürkésbarna, tojáshéj színű függőleges felület jól kiegészíti a fehér vagy halványszürke kanapét. Ha félsz ilyen könnyen koszolódó ülőalkalmatosságot választani, nyugodtan lehet sötétebb huzata a kanapénak, csak a fal árnyalatát is igazítsd ehhez! Az antracit szürke, a mély türkiz még beleférnek a semleges kategóriába és elképesztően trendik.

Az egész lakásban a fehér-barna-sötétszürke kombináció uralkodik elado-teglalakas-budapest-viii-kerulet-magdolnanegyed-97151368-t6.webp

Földig érő függöny

Még ha van is *hiperszuper ablakredőny felszerelve, akkor is érdemes függönyt tenni az ablakok elé. A függöny ahhoz hasonlóan öltözteti a szobát, mint ahogy egy szemüveg ad keretet az arcnak. Itt is szempont, hogy anyagában, stílusában, színében illeszkedjen a falhoz és a fő bútordarabhoz, de ezen kívül is van még egy dolog, amitől elegáns vagy közönséges benyomást kelt!

Ez pedig nem más, mint a hossza. Bátran vásárolj földig érő textíliát, belekalkulálva a méretbe persze azt is, ha a fülek miatt pár centivel majd rövidülni fog. A teljesen lelógó függönyök otthonossá teszik a helyiséget és elegáns érzetet keltenek. Inkább futtasd meg többször a robotporszívót, minthogy amiatt mondj le a takaros otthonról, mert porosodni fog az anyag alja!

Az áttetsző függöny megszűri a napfényt és otthonosabbá teszi a nappalit elado-teglalakas-budapest-xi-kerulet-sasad-sashegy-xi-ker-89913219-t6.webp

Egy bájos csokor megmenthet a káosztól

Egy meghökkentő florárium, művészien berendezett terrárium, de egy színpompás mezei csokor is valóságos csodára képes. A természettel való bármilyen kapcsolódás megmutatkozása az utóbbi években szinte kötelező eleme a lakberendezési stílusoknak.

A mohafal vagy zuzmókép abszolút modern, a florárium és a terrárium rendkívül látványos és minimális gondozást igényel. A klasszikus cserepes növények és vágott virágok a hagyományos otthonokat testesítik meg. Bármelyik megoldást is választod, az biztos, hogy élettel töltik meg a teret és amíg lelkiismeretesen gondozod őket, addig hozzájárulnak, hogy az otthonodról az elegáns szó jusson eszébe a látogatóidnak.

A fürdőszobába tehetsz műnövényt vagy zuzmóképet elado-teglalakas-budapest-xiv-kerulet-96384691-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 149 217 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hogyan tárolj a konyhában, hogy mindennek legyen helye?
2023.11.11. #lakberendezés #tippektrükkök
Hogyan tárolj a konyhában, hogy mindennek legyen helye?
Időd jelentős részét a konyhában töltöd, hiszen itt készíted el az ételeket, de sokszor itt kap helyet az étkező is. A jól kialakított konyhában minden szinte egy karnyújtásnyira van, és könnyen rendben tartható. Utóbbi azért is fontos, mert itt egy mosogatóban hagyott tányér látványa is rumlis hatást kelt. Márpedig ahhoz, hogy jól érezd magad, a környezetedet is érdemes rendszerezned. Ebben a cikkben a konyhai tárolásra adunk néhány tippet, és mutatunk pár ötletes konyhát az OTP Otthon ingatlanjai közül inspirálódás gyanánt.
Hamarosan indul a fűtésszezon, használd ki a kandallódat
2023.10.14. #felújítás #lakberendezés #tippektrükkök
Hamarosan indul a fűtésszezon, használd ki a kandallódat
Míg régen a kemence, cserépkályha ontotta a meleget a házakban, az iparosodással megjelenő lakótelepek kisebb méretű lakásaira más fűtési rendszert kellett kidolgozniuk a szakembereknek. A központi fűtés vívmánya egyszerű, és könnyen kezelhető, ám korántsem olyan romantikus ülni a radiátorral szemben, mint egy pattogó tüzet őrző kandalló előtt egy bögre forró csokival a kezedben.
A tökéletes hálószoba 5 titka
2023.10.07. #lakberendezés
A tökéletes hálószoba 5 titka
A hálószoba otthonunk egyik legfontosabb része, ha hosszú távon kellemes és kiegyensúlyozott életet szeretnénk élni. Mégis, sok háztartásban egy méltatlanul mellőzött szoba.
Átlátható fürdőszobára vágysz? Már most közel jársz hozzá!
2023.10.03. #dekor #lakberendezés
Átlátható fürdőszobára vágysz? Már most közel jársz hozzá!
A zsúfolt, vizuálisan kaotikus fürdőszobai felületek sokat ártanak a tér esztétikájának, ezért érdemes megtalálnod azokat a tárolási megoldásokat, amelyek a mindennapos használati tárgyakat – a hajkefétől kezdve a kéztörlőn és a toalettpapíron át – is praktikusan elrejtik, de bármikor könnyedén elő is kaphatók.
Mire jó a glicerin? Minimalista őszi dekor ötletek 2023-ra
2023.09.30. #eladólakás #eladóház #lakberendezés
Mire jó a glicerin? Minimalista őszi dekor ötletek 2023-ra
Egyszerű és minimalista őszi dekor ötleteket hoztunk, amikkel gyorsan hangulatossá teheted az otthonod. Még vágysz egy csipetnyi nyárra vagy már az adventi időszakra alapoznál? Cikkünkben mindkettőre találsz ötleteket.
Hulladékkezelés és hulladékmentesség - az apokalipszis négy lovasa az otthonodban
2023.09.19. #lakberendezés #fenntarthatóság
Hulladékkezelés és hulladékmentesség - az apokalipszis négy lovasa az otthonodban
Itt az ideje, hogy alaposan szemügyre vedd a személyes hulladéktermelésedet. A teljesen hulladékmentes életmódhoz, vagy ha egyszerűen csak csökkenteni szeretnéd a hulladéktermelést, számos zero waste tippet gyűjtöttünk össze, amelyek segíthetnek az indulásban.
Mi mindent vettünk át az amerikai lakberendezésből?
2023.09.15. #eladóház #lakberendezés
Mi mindent vettünk át az amerikai lakberendezésből?
Lehet szeretni vagy nem szeretni, de egy biztos: a filmeken látott otthonok megihlették a hazai belsőépítészeket is. Ma már természetes az úgynevezett amerikai konyhás nappali, pedig nagyszüleink idejében ez elképzelhetetlen volt. Még nagyobb a kontraszt, ha egy autentikus parasztházzal hasonlítjuk össze a belső tereket. Mindenesetre nem csak ezt vettük át a tengerentúli lakberendezésből, íme a lista.
Galériás kislakások a fővárosban
2023.09.11. #eladólakás #lakberendezés
Galériás kislakások a fővárosban
Kis alapterületű lakásoknál mindig akad egy aduász a térkihasználásra, a galéria. Megmutatjuk, ki, hogyan oldotta meg.
Így építsd fel a napi takarítási rutinodat! A tisztaság nyolc pontja
2023.09.09. #lakberendezés
Így építsd fel a napi takarítási rutinodat! A tisztaság nyolc pontja
Neked is nehézséget okoz, hogy az otthonod tiszta és rendezett legyen? Az egész hétvégét házimunkával töltöd, hogy utolérd magad, és ne uralkodjon el a káosz? Nem vagy egyedül!