2022.09.12.

Elragadó házak a festői Vértesben

Elragadó házak a festői Vértesben
Sokan nem csak álmodoznak róla, hanem keresnek egy idilli falucskát vagy várost és otthagyva a nagyváros zaját vidékre költöznek. Magyarország igen változatos tájegységei közül most a Vértesben található településeket vettük számba és kerestünk olyan ingatlanokat az OTP Otthon kínálatából, ahová mi is azonnal beköltöznénk.

 

A Vértes

A Vértes a Dunántúli- Középhegység része a maga 300-400 méter magasságával. Mivel nincsenek nagy szintkülönbségek, szinte bármerre elindulhatsz kirándulni, biztosan élményben dús kikapcsolódást találsz. A környéken több vár, barlang és kilátó vár felfedezésre, de amíg eljutsz egyik pontból a másikba, addig sem maradsz látnivaló nélkül. Több pihenőhelyen van szalonnasütési lehetőség, az „ezerjó borúton” Orondpusztán a kisebbek láthatják a régi magyar tarka teheneket legelni, vagy hempereghetnek a szénabálákon. Amíg a kicsik jól érzik magukat, a felnőttek megkóstolhatják a helyi sajtokat, melyeket folytatva a sétát híres neves borokkal öblíthetnek le. Ezt a túrát biciklivel is megtehetitek.

Települések a lankák között

Akár csendesebb, természetközeli faluba húz a szíved, akár egy községbeli, szolidan visszafogott életre vágysz, itt mindkettőt megtalálod. Csókakő, Csákvár, Vérteskozma, hogy csak néhányat említsünk azok közül a falvak közül, ahol német szó természetes volt, és amiket a történelem igencsak megtépázott. A járás városa Mór, a többi település kis lakosságú község, a nyugalom tehát garantált.

 

Kertes ház a városban

Fejér megye harmadik legnagyobb városában, Móron található ez az elragadó kertes ház. A kétszintes otthon nappalijában a kandalló mellett téli estéken társasjátékozni vagy nagyokat beszélgetni. Mivel emellett még 4 másik szobát is kialakítottak, a család összes tagjának juthat privát tér. Ezen kívül a rendezett kertben is összejöhet a család, vagy jó időben a reggelit / vacsorát kint fogyaszthatjátok el a teraszon. Az épülethez tartozó garázsban két autónak is van hely.

Főnyeremény ez a móri ház

Nagy élmények a kis faluban

A korábban már említett Csókakő községben szintén emeletes családi házat kínálnak megvételre. A 90 nm-en 4 szoba kapott helyet, melyek laminált parkettával burkoltak, a vizes helyiségek, folyosók, és közlekedők pedig járólappal. Az emeletre biztonságos felépcső vezet fel. A kertben pince és gyűrűs kút is van.

Csókakőn mindig lehet mit csinálni

Környezettudatos ház részleges panorámával

2023 II. negyedévében lesz kész az az újépítésű, alacsony energiafelhasználású, környezettudatos ingatlan, amiről szinte mindenki álmodozik. Az előtérben kerül gardrób kialakításra, így nem kell folyton kabát kupacba hazaérkezned. Az amerikai konyhában kamra is kapott helyet, így a sokáig elálló élelmiszereknek fix helyük lesz. A háztartási helyiség révén nem okoz többé fejtörést, hogy tárold a mosó- és szárítógépet. A fürdőben sarokkád és zuhanyzó is helyet kap, és mosdóból is egyből dupla kerül beszerelésre. A két terasz még szerethetőbbé varázsolja az ingatlant, a garázs pedig növeli a komfortérzetet.

Újépítésű környezettudatos ház a Vértesben


További ingatlanok a  festői Vértesben

 

 

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra