2023.05.25.Szerző: Árgyelán Dorina #lakberendezés #kertészet

Négy tipp, hogy otthon érezd magad a kertben is

Négy tipp, hogy otthon érezd magad a kertben is
Újabban a terasz és az erkély berendezése majdnem olyan hangsúlyos, mint a nappalié. Az idilli hangulathoz nélkülözhetetlen kerti bútorok anyagukban, stílusukban tökéletesen illeszkedhetnek az otthonodhoz, és persze az sem baj, ha kényelmesek is, különben hamar elmegy a kedv a kinti ücsörgéstől.

Mielőtt megvennéd a hatalmas fa kerti garnitúrát, mert a kiállított darabba beleszerettél, képzeld el azt a teraszodon. Van elég hely neki, kényelmesen lehet elférni mellette? Lesz affinitásod minden évben legalább egyszer lekezelni?

Keresd meg, anyagában, méretében mi való hozzád és az erkélyhez!

A társasházi lakásokhoz tartozó néhány négyzetméteres erkélyek erősen leszűkítik a választási lehetőségeket. De azért nem kell kétségbeesned, mert így is akad bőven miből választani.

Adunk pár ötletet:

  • Kisebb átmérőjű, felületű asztalok és praktikusan összecsukható székek kaphatók számtalan variációban. Fém, fa, vagy műanyag garnitúra is ideális lehet.
  • Gyerekes családoknak célszerűbb könnyen tisztítható fém vagy műanyag darabokat választaniuk.
  • Hogyan fogod megoldani a tárolást? Ha télre elteszed a pincébe, akkor összecsukható bútorok az előnyösek.
  • Ha a bútorok kint maradhatnak az erkélyen, akkor jól kell bírniuk a nedvességet.
  • A fát ajánlott évente legalább egyszer kezelni, különben hamarabb tönkremegy.

elado-teglalakas-budapest-xiii-kerulet-89886115-t6.webp

A raklap erkélyen és teraszon is jól mutat

A raklapból készült bútorok dekoratívak, és megvan az az előnyük, hogy méretre igazíthatók. Teljesen a saját ízlésednek megfelelőre alakíthatod, ha te vásárolod meg az alapanyagot, csiszolod és fested le a raklapot.

A modernebb enteriőrök ezt a fajta újrahasznosítást elbírják, ezért bátran kísérletezhetsz. Rendkívül strapabíróak és egy kis kreativitással több funkcióval is felruházhatod őket. Két raklap ülőke közé pohártartó rekeszt eszkábálhatsz ha az erkély túl keskeny és egy asztalnak már nem jutna hely.

A kemény felületet színes, puha párnákkal, szivacsokkal teheted komfortossá.

elado-csaladi-haz-szekesfehervar-rachegy-kofem-kornyeke-85472831-t6.webp

A műrattan bútorok masszívak

A családi házaknak nemcsak a hasznos lakóterületük nagyobb a lakásokénál, hanem általában a teraszuk is. Ami azért jó hír neked, mert a kerti bútor vásárlásánál kevésbé vagy korlátozva, és jóval szélesebb palettáról szemezgethetsz, hiszen képbe kerülnek a divatos műrattan garnitúrák is.

Ezek nagyon esztétikusak, jól bírják az időjárás viszontagságait és könnyen tisztíthatók. elado-csaladi-haz-veszprem-ujtelep-90405560-t6.webp

Masszív példányok, nem kell félned attól, hogy felborulnak vagy eltörnek. Kényelmesen le tudod ültetni a barátaidat vagy a családtagjaidat.

A hintaágy otthonossá teszi a kertet

Kár lenne azt a ziccert kihagynod, ha már kertes házad van, hogy beszerezz egy hintaágyat a sziesztához. Tarthatod itt a délutáni pihenődet, vagy csak gyönyörködj abban, ami körülvesz. A téli olvasósarok helyett is választhatod a hintaágyat, de a baráti beszélgetésekhez is tökéletes. Mászni tudó babáknak is hasznos, hiszen a hintázás rendkívül fejlesztő hatású tevékenység. A kellemes, lassú ütemű ringatózás még a délutáni elalvást is segítheti. Felnőtt jelenléte még ehhez a fajta hintázáshoz is szükséges.

elado-csaladi-haz-debrecen-veres-peter-kert-84367542-t6.webp

UV-sugárzás ellen védekezhetsz napernyővel

Ha nem pergola vagy filagória vagy más tetős szerkezet alatt helyezed el a kinti bútorokat, akkor gondolj az árnyékolásra is! Érdemes minél nagyobb átmérőjű napernyőt beszerezned, aminek állítható a dőlésszöge, ezzel folyamatosan a Nap mozgásához igazíthatod.

A jobb minőségűek már UV-szűrősek, ami védelmet nyújt leégés ellen. A napernyő stabil alapon álljon, mert kifejezetten kellemetlen, ha egy kis szél állandóan felborítja.

elado-csaladi-haz-pusztaszabolcs-86744953-t6.webp

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra