2024.07.08.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #eladólakás

Ezeket a szófordulatokat NE írd az ingatlanhirdetésbe

Ezeket a szófordulatokat NE írd az ingatlanhirdetésbe

Meglehet, hogy egykor még frappáns és vonzó volt, de mostanra számos szófordulat van, amit jobb, ha elkerülsz, mert süt róla a fantáziatlanság. Lehet, hogy igaz és tényleg jellemző az ingatlanodra – fogalmazd át, ha mindenképpen használni szeretnéd. Elég néhány hirdetést átolvasni, hogy kiderüljön, hogy pontosan mik ezek a klasszikusok, de megspóroltuk neked a kutatómunkát és most egyben elolvashatod, hogy milyen szóhasználattól óvakodj amikor ingatlanhirdetést adsz fel.


Ide már csak költözni kell

A lakás vásárlással járó procedúra annyira elnyúlhat és idegőrlő lehet, hogy érthető, ha nem szeretnél egyhamar belevágni egy lakásfelújításba. Az utóbbi években kialakult helyzet (dráguló alapanyagok, hosszú várólisták a megbízható szakembereknél) erre még rá is segített. Szóval mindenképpen csábító, hogy annyira tip-top állapotban a festés, a burkolat, akár még a bútorok is, hogy neked lényegében semmit nem kell csinálnod. Reggel még a régi lakásban ébredtél, este már az újban fekszel le. Jól hangzik nem?

Maga a szófordulat viszont már unalomig ismételt, hiszen minden tulajdonos, aki bútorozva, a közelmúltban újította fel az ingatlant bele fogja írni a hirdetésbe, hogy: ide már csak költözni kell. Vannak olyan személyiség típusok, élethelyzetek, amikor ez inkább hátrány mint előny. Gondolj csak a kismamák fészekrakó ösztönére. Számukra kifejezetten fontos, hogy ők maguk tervezhessék meg leendő otthonukat. Ugyanez a helyzet az olyan kreatív egyéneknél, akik pont azért szeretnének ingatlant vásárolni, hogy abban megvalósíthassák az ötleteiket.

Bármikor könnyen kiadható – így is meg lehet fogalmazni, hogy ide már csak költözni kell elado-teglalakas-budapest-vii-kerulet-103551633-t1.webp

Madárcsicsergés és ősfás park

A gondosan megtervezett kertek mellett megvan a maga rajongótábora az ősfás parkoknak is. A kifejezés elcsépeltsége feltehetően annak köszönhető, hogy a 2007-es válság után a pangó ingatlanpiacon szinte minden jellegű fás-bokros környezetet így jellemeztek. Bár szigorúan véve azokat a több évtizeddel ezelőtt ültetett, magasra nőtt fák alkotják, ma már az avatatlan szemnek is láthatóan aprólékosan tervezett kerten kívül, ahol nem gyümölcsös van megmaradt a használata.

Fa bokrok és fák, akkor beszélni kell a madarakról is. A madárcsicsergés önmagában egy romantikus, idilli életkép „zenei” aláfestése lehetne. Önmagában egy rendkívül hangulatos kifejezés, amitől már-már szinte azonnal a természetbe képzeled magad. Amellett, hogy a szó mára lerágott csontként van odavetve a hirdetésbe, sokak számára visszatetsző. Több olyan madárfaj is él az ember közelében, amelyiknek zavaró sőt, kellemetlen a hangja. Ha pedig ennyire nem ismeri behatóan az érdeklődő a madárvilágot, akkor is felmerülhet benne, hogy ahol madár van, ott madárürülék is van (link a galambok az erkélyen cikkre).

”Saját kertrész és erdő” -szerepel a hirdetésben. Sehol egy madárcsicsergés elado-csaladi-haz-gomba-98644692-t1.webp

Magas minőséggel tele a padlás

Tipikusan a felújított / újépítésű ingatlanok hirdetéseiben szereplő kifejezés a magas minőség. Az a szerencsétlen helyzet áll fenn a szókapcsolattal kapcsolatban, hogy más területeken is gyakran veszik a szájukra, ezért mára üresebb mint egy kilyukadt nylon szatyor. Senki számára nem derül ki, hogy pontosan mit takar a magas minőség.

Azt értse alatta a vevő, hogy nem a barkácsboltokban elérhető tömegcucc ami viszonylag olcsó, cserébe silány? Akkor érdemes lenne inkább a gyártócég saját szavait használni, hogy ők hogyan fogalmazzák meg a saját termékük egyediségét. Remélhetőleg nem úgy, hogy magas minőségű.

Nyílászárót csere után szúnyoghálós, redőnyös, kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező ablakai lettek a lakásnak elado-teglalakas-budapest-xii-kerulet-kissvabhegy-100756432-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 140 884 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
2024.03.16. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
A Kiegyezést követően Budapest gyorsan kereskedelmi és közlekedési központtá vált. Ennek folyományaként jelentősen megnőtt a lakosság száma, megélénkült a lakások iránti kereslet, ami új ingatlanok építtetését vonta maga után. Ezek a bérházak lettek az úgynevezett nagypolgári lakások, tipikusan körfolyosóval, belső udvarral és hatalmas belső terekkel. Mi maradt belőlük?
Loft lakások: tér és stílus a magasban
2024.02.10. #eladólakás
Loft lakások: tér és stílus a magasban
Régen az olcsóságuk miatt voltak népszerűek, ma azonban a luxus megtestesítői a loft lakások. Nem véletlenül, hiszen egy ilyen ingatlan megvásárlása óriási lehetőségeket hordoz magában.
Modern tetőtéri lakások
2024.01.13. #eladólakás
Modern tetőtéri lakások
A tetőtéri lakások az igencsak megosztó ingatlantípusok közé tartoznak. Sokan vannak, akik imádják a tetőtéri érzést, mások viszont irtóznak tőle. Pedig egy tetőtéri lakás a különleges lehetőségek tárházát rejti magában. Nem is gondolnánk, hogy a ferde falak alatti terek ugyanolyan hatékonysággal kihasználhatók, mint az egyenes falak által határolt terület. Mindemellett a város felett is kevesebb a zajhatás és nagyobb a nyugalom. Továbbá ezek az ingatlanok minden évszakban fényárban úsznak, hozzájárulva a kellemes közérzethez és az egészséghez.
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Jön az iskolakezdés - íróasztal variációk nem csak gyerekeknek
2023.08.21. #eladólakás #budapest
Jön az iskolakezdés - íróasztal variációk nem csak gyerekeknek
Az íróasztal sarkalatos pontja a gyerekszobának, de dolgozósarok is értelmezhetetlen nélküle. Ez a bútordarab már az ovis kortól része az életünknek, csak a mérete, kinézete és a funkciója változik. Később a számítógép elhelyezése miatt lehet szükséged egy masszív asztalra. Mutatjuk, melyik korosztálynak milyen az ideális munkaasztal.
Már most érdemes elkezdeni hétvégi házat keresni a Fertő tónál - járd velünk körbe!
2023.08.14. #eladólakás #luxusingatlan #vízpart
Már most érdemes elkezdeni hétvégi házat keresni a Fertő tónál - járd velünk körbe!
Beléptünk a nyár utolsó hónapjába, ezért az idei szezonra már nem érdemes nagyobb terveket szőni, de jövőre is lesz nyár, amire érdemes már most felkészülni, például a pénztárcának megfelelő nyaralót keresni. Kicsit trükközzünk: a Balaton már túl drága? A Velencei-tó meg aztán pláne? Zoomolj ki, és foglalkozz kicsit a Fertő tóval! Már csak azért is, mert így esélyed van átruccanni az osztrák oldalra is. Mutatunk néhány csábító eladó nyaralót.
Miért nem választanának a kertépítők műfüvet a valódi fű helyett?
2023.08.14. #eladóház #eladólakás #kertészet
Miért nem választanának a kertépítők műfüvet a valódi fű helyett?
Vannak olyan felületek, ahol kényelmes a műfű használata, de a természetes füvet nem szabadna ezzel helyettesíteni. A természetben mindennek megvan a maga szerepe, így a fűnek is. Táplálékként, búvóhelyként szolgál, megköti a szén-dioxidot, csökkenti a környezet hőmérsékletét. Ezzel szembe lehet állítani a műfüvet, aminek most elmondjuk a hátrányait, hogy teljesen képben legyél, ha arra készülsz, hogy műfüvet telepíts a kertbe.
Ózd: a város, ami többet érdemelt volna
2023.08.13. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ózd: a város, ami többet érdemelt volna
Tudod, miért ilyen rossz a híre a borsodi városnak? És azt tudod, hogy nem is olyan régen még virágzó település volt? Következzék egy kis helytörténet egy borsodi tollából.