2021.08.04.

Felpezsdült az albérletpiac

Felpezsdült az albérletpiac
Kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat és ezzel a fiatalok is elindultak albérletet keresni, az adott városban ahová felvételt nyertek. Soha nem volt még ennyi kiadó lakás, mint most. Az albérletpiacon a korábbi évekhez képest bővebb és minőségibb a kínálattal elérhető. Mivel a járványügyi korlátozások miatt visszaesett a Magyarországra látogató külföldi vendégek száma, a rövidtávra kiadó lakások is megjelentek az albérletpiacon, amiket most hosszabb távra kínálnak.

hirdetés


A jelenlegi megnövekedett albérletkínálat miatt a bérleti díjak is nagy mértékben eltérhetnek. Ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkező lakások akár több 10 ezer forint különbséggel bérelhetőek. A Startlak.hu kínálatában közel 9 ezer kiadó ingatlan található. Nézzük mennyibe kerülnek most a kiadó lakások az ország nagyobb egyetemvárosaiban. Az árak Budapesten kicsit magasabbak, mint az ország többi nagyvárosában, de már a fővárosban is lehet találni 100 ezer forint alatt különálló garzonlakást. Főleg az egyetemekhez közeli albérletek a kapósak, de a jó infrastruktúrával rendelkező környékek is felkapottak.

Budapest IX. kerület 32 négyzetméteres lakás

A Boráros térhez közel kínálnak kiadásra egy 32 négyzetméteres garzonlakást, ahol egy 8 négyzetméteres galéria lett beépítve, így a háló elkülönül a nappaliban.  A konyha gépesítve van és a lakás bútorozott. Az ingatlan csak közjegyzői szerződéssel, kéthavi kaució plusz tárgyhavi bérleti díj megfizetése után költözhető. A rezsi költsége mindössze 25 ezer forint átlagban és a havi bérleti díj 120 ezer forint.

Budapest IX. kerületi lakás

Debrecenben 43 négyzetmétere lakás kiadó

Debrecenben jó állapotú, napfényes 43 négyzetméteres lakás kiadó. A berendezett és gépesített lakás a harmadik emeleten helyezkedik el. Az ingatlan a Kassai Campus közelében található a Nagyerdőnél. Itt már 120 ezer forintért egy picit nagyobb lakást is kifoghatunk, a nappali mellett egy különálló háló is beleférhet.

Kiadó lakás Debrecenben

Szegeden az egyetemhez közel kislakás kiadó

Szegeden is aktív az egyetemi élet, ez a lakás kiváló lehetőség diákok számára! Szeged belvárosában egy csendes, tömbbelsőben lévő kis 37 négyzetméteres erkéllyel rendelkező lakás kiadó. A bérleti díja és a rezsi költsége nagyon alacsony, mindössze 85 ezer forint a havi díja. Még kisállat is engedélyezett.

Kiadó kislakás Szegeden

Pécsett igényes garzonlakás kiadó

Pécsen kiadó ez a 36 négyzetméteres, első emeleti lakás. Az ingatlan igényesen felújított és berendezett, a közelében több egyetemi campus is található. A rezsi költsége alacsony a bérleti díj is kedvező, mindössze 90 ezer forint.

Kiadó garzonlakás Pécsett

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra