2023.11.19.Szerző: fá #lakberendezés #dekor

Drága a felújítás? Ezekkel a trükkökkel sok pénzt spórolhatsz

Drága a felújítás? Ezekkel a trükkökkel sok pénzt spórolhatsz

Lakásfelújítás röviden: kis tervezés, sok pénz, vagy megfelelő tervezés és sok kompromisszum, amivel elkerülhető az anyagi csőd.


A kormányzat jövőre folytatná az állami támogatású lakásfelújítási programját. Bár a részletekről még semmit sem tudni a nyilvánosságban, de elképzelhető, hogy a CSOK Pluszhoz hasonlóan kamattámogatást adna banki kölcsönökhöz.

Bárhogyan is, lakást felújítani akkor is muszáj néha, ha éppen nem találunk megfelelő állami támogatást hozzá. Ezzel kapcsolatban persze az kellemetlen, hogy lakást felújítani drága hóbort még úgy is, ha akkurátusan kiszámolod a költségeket és baráti segítséget is találsz hozzá. Ilyenkor az ember előveszi a kreatív énjét, hiszen viszonylag levés pénzből is stílusossá varázsolható egy otthon.

Mutatunk pár trükköt.

elado-teglalakas-budapest-vii-kerulet-ligetvaros-94432273-t6.webp Ez a felújított VII. kerületi lakás költözhető, de az ajtót akár ki is cserélheted egy modernebbre. Vagy legalább a zárat.

Figyelj a színekre!

Például elkerülni az összevisszaságot, nem feltétlenül pénz kérdése: ha a bútorok összeválogatásánál odafigyelsz, hogy a színek harmonizáljanak, már úgy is azt a benyomást keltheted vele, hogy minden tökéletesen átgondolt. Ha pedig arra is odafigyelsz, hogy ezek a színek lehetőleg világosak legyenek, akkor még egy garzonból is tágasabb lakást varázsolhatsz látványra.

Tereld el a figyelmet!

Ez a trükk arról szól, hogy legyen valami hangsúlyos elem a szobádban, ami lehet egy tévé is, vagy bármi, ami köré indokolt a bútorokat rendezni. Nemcsak a vendégek, hanem a te figyelmedet is el tudja terelni például egy neked nem tetsző könyvespolcról, amit nem tudsz lecserélni másikra.

Növények!

Növényeket tartani pepecselős dolog, de cserébe nem különösebben drága műfaj. Legalábbis a bútorvásárláshoz, festéshez képest.

Tegyél növényt minél több helyre, ahol elélhet: a párkányokra, polcokra, tényleg nincs az a feledhető bútor, amit ne tenne szebbé egy formás szobanövény, ami mindemellett még az egészségnek is jót tesz.

elado-teglalakas-budapest-x-kerulet-94045510-t6.webp Ilyen állapotban is beköltözhető ez a X. kerületi 35 négyzetméteres lakás, amit 31 millióért árulnak.

Engedd el az áruházakat

Egy ideális világban, online választjuk ki és szállíttatjuk le az új bútorjainkat, de most nem ideális világot, hanem a valóságot próbáljuk meg követni. Amikor még a furnérlemezből készült bútorokra sem nagyon futja. Ebben az esetben van egy jó hírünk: bolhapiacokon, vásárokon, illetve a különféle online használtbútorpiacokon is remek lehetőségek vannak.

Ebben az esetben sokszor kell izgulni, hogy a másik oldalon komolyak-e az eladó/vevő szándékai, és persze a hazaszállítást is magadnak kell megoldani, de cserébe szinte nevetséges áron kaphatsz meg olyan dolgokat, amiket beépíthetsz a megújuló otthonodba. Ez a verzió a leginkább azoknak való, akik hajlandók foglalkozni egy-egy bútorral, képesek például újralakkozni.

Az meg még ennél is olcsóbb megoldás, ha eleve a saját, félig már leselejtezett cuccainkkal teszünk így: egy régi sámli vagy egy rozsdásodó étkészlet is a lakás díszévé válhat, ha kicsit foglalkozunk velük, vagy például a padláson talált régi ágykeretből is lehet falidísz.

Használd fel az emlékeidet!

Festményeket vásárolni drága, sőt a poszterek is viszonylag drágák. Ha vannak azonban régi fotóid, akár keret nélkül, vagy bekeretezve érdemes azokat kitenni a falra. Nemcsak olcsóbb, de sokkal személyesebb lesz a végeredmény.

Huzat!

Lehet egy bútor ronda, ami már égeti a szemedet, de a világ legcsúfabb berendezési tárgya sem lesz zavaró, ha rákerül egy szép huzat.

elado-teglalakas-budapest-vii-kerulet-96567541-t6.webp Ennek a teljesen felújított, VII. kerületi lakásnak nincs szüksége figyelemelterelésre, a nappali szinte eladja magát.

A tároló szinte szekrény

Itt az ideje elgondolkozni rajta, hogy tényleg csak és kizárólag ruhásszekrényben tudod-e tartani holmijaidat: több üzletben is kapható tárolódobozok ugyanis bizonyos színekben kifejezetten jól néznek ki. Nem elegánsak persze, de nem is az elegancia itt a lényeg, hiszen praktikussá, otthonossá tudják tenni a lakást, és mindezt kevés pénzből.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 150 474 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Enélkül csak látszólag csodálatos egy lakás - miért van egy otthonnak sajátos szaga?
2023.11.29. #dekor #tippektrükkök
Enélkül csak látszólag csodálatos egy lakás - miért van egy otthonnak sajátos szaga?
Nem csak látványa, de szaga is van minden otthonnak, és ez utóbbi ugyancsak alapvetően meghatározhatja, milyen érzéseket kelt bennünk az adott ingatlan. Már a belépés pillanatában feldobhatja vagy letörheti a hangulatunkat az orrunkat megcsapó illat. Mitől lesz jó vagy rossz szagú egy lakás? Néhány egyszerű és természetes megoldás.
Hogyan díszítsd a kandallót karácsonyra?
2023.11.19. #eladóház #dekor
Hogyan díszítsd a kandallót karácsonyra?
A kandalló önmagában is kész látványosság, ám az ünnepek közeledtével vétek lenne kihagyni a dekorálásból. Érdemes akár a legtöbb díszt is a kandalló köré elhelyezni, hiszen elbírja, fizikailag és esztétikai értelemben is. Ha azonban nincs kandallód, még van időd dobozokból elkészíteni a valósághű mását, amit majd kedvedre dekorálhatsz.
A fürdőszoba 6 aranyszabálya
2023.11.16. #dekor #lakberendezés
A fürdőszoba 6 aranyszabálya
Az otthoni fürdőszoba az egyetlen hely, ahova mindenki elvonulhat. Ezért nagyon nem mindegy, milyen állapotban van. Függetlenül a helyiség méretétől vagy stílusától, van néhány tervezési szabály, amit érdemes megfogadni a kényelmes és ízléses fürdőért.
Ne falazz tovább! Inkább táblás falburkolatokat ajánlunk
2023.11.13. #építőanyag #dekor #tippektrükkök
Ne falazz tovább! Inkább táblás falburkolatokat ajánlunk
Szeretnéd egy kicsit megújítani az otthonodat, de a tapétázást túl nagy feladatnak tartod, a festést pedig nem elég tartósnak? Van élet a retró lambérián túl is, sőt ma már nemcsak beltéren, hanem kültéren is változatos és izgalmas felületeket hozhatsz létre. Igen, te, mivel a paneleket saját magad is felrakhatod. Mutatjuk.
Télen is kiülhetsz az erkélyre, csak vegyél sapkát, sálat - és egyéb hasznos ötletek
2023.11.12. #eladóház #családiház #dekor
Télen is kiülhetsz az erkélyre, csak vegyél sapkát, sálat - és egyéb hasznos ötletek
Ha teraszos otthonod van, nyáron természetesnek veszed, hogy eggyel kijjebb költözöl és birtokba veszed a teraszt meg az erkélyt. De miért ne ücsöröghetnél az erkélyen mondjuk olyan időben is, amikor hideg van? Ha tiszta az ég, a csillagokban gyönyörködhetsz, borús idő esetén pedig maradnak a fényfüzérek és lámpások. Csak ne felejtsd el: sál sapka, kesztyű!
Hogyan tárolj a konyhában, hogy mindennek legyen helye?
2023.11.11. #lakberendezés #tippektrükkök
Hogyan tárolj a konyhában, hogy mindennek legyen helye?
Időd jelentős részét a konyhában töltöd, hiszen itt készíted el az ételeket, de sokszor itt kap helyet az étkező is. A jól kialakított konyhában minden szinte egy karnyújtásnyira van, és könnyen rendben tartható. Utóbbi azért is fontos, mert itt egy mosogatóban hagyott tányér látványa is rumlis hatást kelt. Márpedig ahhoz, hogy jól érezd magad, a környezetedet is érdemes rendszerezned. Ebben a cikkben a konyhai tárolásra adunk néhány tippet, és mutatunk pár ötletes konyhát az OTP Otthon ingatlanjai közül inspirálódás gyanánt.
Erre figyelj, ha lakáshirdetéshez fotózol! 5 tanács a jó képekért
2023.11.11. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés #dekor
Erre figyelj, ha lakáshirdetéshez fotózol! 5 tanács a jó képekért
Könnyű elrontani egy hirdetést. Most azt járjuk körül, hogy mire érdemes figyelni a hirdetési fotók készítésénél.
7 szokás, amelyekkel egész évben rendben tarthatod a lakást
2023.11.06. #ingatlanhirdetés #lakberendezés #dekor
7 szokás, amelyekkel egész évben rendben tarthatod a lakást
Egy próbát mindenképpen megérnek a következő tippek, ha állandóan azon bosszankodsz, milyen kupi van otthon.
Frank Sinatra leghíresebb otthonai
2023.10.22. #ingatlantörténelem #dekor
Frank Sinatra leghíresebb otthonai
A legendás énekes ingatlanportfóliója több érdekes titkot is rejt. Megmutatjuk.