2022.12.06.

Ha december, akkor karácsonyi dekor!

Ha december, akkor karácsonyi dekor!
Itt az idő elővenni vagy beszerezni, elkészíteni az idei karácsonyi dekorációt. Megkezdődött az advent, ami azt a célt szolgálja, hogy a mindennapi teendők mellett lélekben felkészülj az év legszebb ünnepére. Kapcsold be a kedvenc karácsonyi zenéidet, párologtass mézeskalács illatú illóolajat vagy gyújts gyertyát, esetleg készíts egy bögre forralt bort és öltöztesd otthonod ünnepi díszletbe.

hirdetés


Karácsonyfa mindenhol

Legyen minden helyiségben karácsonyfa! Miért kéne csak a nappalira korlátozni a karácsonyfa jelenlétét? Nem, nem azt mondjuk, hogy mindenhol állíts élő vagy mű fenyőt, vannak más lehetőségek is. Egy nagyobb vászonképre vagy nem használt parafatáblára gyöngyfüzérből formázd meg a fenyő kontúrját. Ha maradt még belőle, akkor keresztben is áthúzhatod rajta, ahogy az igazi girlanddal is szoktuk a fát díszíteni. Akassz kisebb gömböket, masnikat a gyöngysorra, a fa tetejére pedig illessz csillagot. A kész alkotás jól mutat a háló komódján, vagy akár a kandallópárkányon.
depositphotos_522513274-stock-photo-christmas-composition-with-handmade-xmas.jpg Ha egyszerűbb megoldáshoz nyúlnál, semmi gond: formázz kúpot kartonból. Ha színes vagy mintás kartont választasz, akkor ennyivel meg is úsztad a további alkotást. A karton alapszínének elfedéséhez színes fonallal tekerd jó szorosan körbe. A klasszikus zöld fenyő mellett jól mutatnak a sötétkék, fehér, sőt, a piros fák is. Gyöngyökkel, gombokkal, formalyukasztó mintákkal díszítheted.

Toboz minden mennyiségben

Kösd össze a kellemeset a hasznossal, és sétálj el egy fenyőerdős helyre, hogy tudj egy kisebb szatyornyi dobozt gyűjteni. Ezeket otthon többféleképpen is felhasználhatod:

Hangulatos világítás

Fogj egy tobozt és vagy fehér akrilfestékkel pingáld „havasra” a széleit, vagy fújd le kicsit műhó sprayvel. Boríts rá fejjel lefelé egy boros- vagy pezsgőspoharat, a talpára pedig tegyél mécsest. Ha négyet készítesz, akkor máris van egy modern adventi koszorúd. toboz pohárban.jpg

Hólepte táj

Egy nagyobb vázába gyűjts vékony faágakat. Fújd le őket sima fehér spray-vel vagy műhóval. Akassz rá tobozokat, apró gömbdíszeket. Ha nincs elég díszed, szódabikarbónás-kukoricakeményítős egyvelegből enyhén csillogós darabokat készíthetsz formaszaggató segítségével. Ide is kerülhet szárított narancskarika vagy masni.

Cukorka színkavalkád

Keress egy átlátszó üveggömböt. A tobozokat fújd le olyan színekkel, amik harmonizálnak a dekoráció többi részével. Lehetsz azért bátrabb is, színezheted pasztell cukorka árnyalatúra is a tobozokat.

Dekoráció a falon

Fogj egy könnyen hajlítható drótdarabot vagy valamilyen vékonyabb kerek tárgyat, amire már nincs szükséged. Az egyik felére rögzíts fenyőágakat, a vele szemközti oldalon tekerj át egy rövidebb fényfüzért. A fenyőágakat díszítsd tetszés szerint csillagokkal, szívekkel, fahéjrúddal. Ha kész, akaszd a falra, hogy gyönyörködhess benne több héten át. Fali1.webp

Természetes illatok

Ánizs, szegfűszeg, mézeskalács, dió, fahéj, bármi jól jöhet, ha karácsonyi illatkavalkádot szeretnél. Ezek jól harmonizálnak egymással, és ha természetes formájában alkalmazod őket, akkor nem válnak töménnyé. Spárgára vagy szép színes szalagra fűzz fel szárított narancskarikákat és 2-3 összekötegelt fahéjrudat. Ez inkább vízszintesen mutat jól, például ablakon vagy ajtókon. Vághatsz ki kartonból közepesen nagy csillag formát, amibe szegfűszeget szurkálsz. Ezt is beillesztheted a sorba, vagy egy szál magában is felhasználhatod a beltéri ajtókra, a szekrények fogantyúira lógatva.

Meghitt fények

A sötét, téli időszak szinte kívánja, hogy a hagyományos világítás mellett egy-egy gyertya is égjen a lakásban. A fényfüzérek mellett melegséget kölcsönöz a konyhában vagy a nappaliban is, ha mécsest gyújtasz. Illatos vagy illatmentes, tömb vagy vékony, az szinte mindegy, hiszen mind hangulatos és a táncoló láng látványa garantáltan segít az ünnepre hangolódni. A gyertyákról szóló cikkünk pedig megkönnyíti a választást is, ne hagyd ki azt sem!

Hangolódás közben nézz szét az eladó házak között is

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra