2023.09.14.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #ingatlantörténelem

Ha már nem zakatol a vonat, pattanj biciklire a Dunakanyarban ezen a szakaszon

Ha már nem zakatol a vonat, pattanj biciklire a Dunakanyarban ezen a szakaszon

Veszélybe került a vonatközlekedés az Esztergom-Almásfüzitő-szakaszon is. Arra kell készülni, hogy a Dunakanyar ezen részét a jövőben buszos, autós vagy a kerékpáros közlekedéssel lehet majd elérni. Esetleg gyalogolva. Akárhogy is, az itt található települések semmit sem veszítenek a vonzerejükből. Mutatunk is két ingatlant, amiket érdemes meglátogatni.


Eszményi Neszmély

A Dunakanyar páratlan szépségét egy apró községből, Neszmélyből is élvezheted. Az alig több mint 1000 állandó lakosú település kiváló természeti adottságokkal és több ezer éves gazdag történelemmel büszkélkedhet.

A rómaiak a Dunával párhuzamosan alakították ki a limest, ami katonák és a kereskedők zavartalan közlekedését szolgálta. Ez az ókori limes a mai 10-es főút nyomvonala. A rómaiaknak köszönheti a község a borászat meghonosítását a vidéken. A zamatos nedűt Mátyás király, de még a korabeli pápa is elismerő szavakkal illette.

A Sertésvölgyre hallgató hegyoldalban húzódó pincesor hangulatos épületeiben dolgozó kistermelők ősszel újbor kóstolóval, tavasszal nyitott pincékkel várják a borkedvelőket.

A Gerecse lábánál fekvő település nagyszerű kiindulópontja gyalogos kirándulásoknak, de akár át lehet kompozni a szlovákiai Dunaradványba is. Az Eurovelo 6-os kerékpárút bővítésével Dunaalmás és Neszmély között is autóforgalom mentesen lehet tekerni, sőt akár el lehet indulni Budapest vagy Bécs irányába is.

Kilátás a Dunára

Több előnyös tulajdonsága is van ennek a neszmélyi családi háznak. Az első mindjárt az, hogy a főúton található. Amiből mindjárt következik a második előny, mivel a főút a Duna mentén lett kiépítve, így a zárt teraszról bármilyen időben lehet gyönyörködni a hömpölygő folyó látványában.

Említésre méltó, hogy minden helyiség légkondicionált, és hogy a villamos energiát napelem, a vízellátás nagy részét saját kút biztosítja.

elado-csaladi-haz-neszmely-91166768-t6.webp

Világhírű márványok hazája: Süttő

Hasonlóan Neszmélyhez, a Duna közelsége csábította az embereket Süttőbe is letelepedésre. A területet 1388-ban Zsigmond király az esztergomi érseknek adományozta, és egészen 1945-ig az érsekség tulajdona maradt.

1487-től említik írásos emlékek az itteni bányákat. Egészen a török uralomig helyben történt a kitermelés és a feldolgozás, de a község megsínylette mind az oszmán hódítást, majd a Rákóczi-szabadságharcot is.

Az 1700-as évek elején ideérkező német telepesek nem tudtak az újra megnyitott bányákban dolgozni, ezért olasz mesterembereket hívtak a községbe, az érkező kőfaragók pedig szívesen adták át tudásukat a helyieknek, így az értékes kő biztos megélhetést garantált később is.

Ez a márvány azonban csak a nevében márvány, valójában tömör mészkő, aminek jellegzetes vörös színe van. Ma már inkább rekonstrukciókhoz használják, de található belőle az Országház, a Halászbástya és az Opera épületeiben is.

Aki kíváncsi, hogy hogyan néz ki egy igazi kőfejtő, megfigyelné a kőzeteket, élővilágot, az figyelje a süttői erdészet honlapját, mert szoktak túrákat szervezni az érdeklődőknek. Bármikor látogatható viszont a Süttő-Tordas közötti lombkoronasétány, ami szó szerint körbe vezet egy korábbi kőfejtő felett, ahol ma időszakos vízfolyás van.

Emeletes családi ház az erdő szélén

Nyugalom és béke árad már a hegy aljában lévő fenyvesekkel ölelt ház fényképéről. Fokozza a természetességet, hogy a lak vörösfenyőből készült, abszolút beleilleszkedik a Gerecse meseszép látványába.

Az 5+1 félszobás ingatlan több gyermekes család számára, vagy akár több generáció összeköltözése esetén is kényelmes. Két állásos garázs, gardrób, külön tároló áll rendelkezésre a járművek és egyéb holmik elhelyezésére. Az első emeleti fedett teraszon különleges étkezések színtere lehet, valamint az egyik tetőtéri szobából erkély nyílik, ahová ki lehet ülni esténként gyönyörködni a csillagokban, vagy lazítani egy pohár bor mellett.

elado-csaladi-haz-sutto-95005011-t6.webp

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 148 116 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Szekszárd, a boron túl - miért nem kedvence a régió a helyieknek?
2023.09.28. #ingatlantörténelem #ingatlanvásárlás
Szekszárd, a boron túl - miért nem kedvence a régió a helyieknek?
A város, amelyről mindenkinek elsőre a bor jut eszébe, a borkóstolókon kívül rengeteg programmal, kulturális látnivalóval kényeztet minket. Ezeket nézd meg, ha arra jársz, és még eladó szekszárdi ingatlanokat is mutatunk!
Ez a mór villa, vagy egy rózsadombi kacsalábon forgó kastély illik jobban hozzád?
2023.09.25. #eladóház #ingatlantörténelem
Ez a mór villa, vagy egy rózsadombi kacsalábon forgó kastély illik jobban hozzád?
Csillogás at its best, a legtöbbször nem is sejtjük, micsoda luxussal vagyunk körbe véve. Mivel ezen a héten is elkészítettük válogatásunkat, amiben a legkülönlegesebb eladó ingatlanokat mutatjuk be, most megtudhatod a választ. Ezek a pazar villák elfeledtetik minden gondodat.
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Bár a fejedben most felcsendült az ismert zene, de Gazdagrét akkor is érdekes, ha nem a Szomszédokról van szó
2023.09.22. #ingatlanvásárlás #budapest #ingatlantörténelem
Bár a fejedben most felcsendült az ismert zene, de Gazdagrét akkor is érdekes, ha nem a Szomszédokról van szó
Sokan talán nem is tudják, milyen mintaszerű lakótelepről van szó.
Magyarország 12 legjobb panorámája +1 - tudsz ennél szebbet?
2023.09.18. #luxusingatlan #ingatlantörténelem
Magyarország 12 legjobb panorámája +1 - tudsz ennél szebbet?
Vízpart, hegyek, erdő közepe: mind olyan tulajdonság, ami egy ingatlan értékét jelentősen növelheti, az adu ász viszont vitán felül az örök panoráma. És ebből Magyarország alaposan ellátott, nézzük, az otpotthon.hu ingatlanhirdetései közül, melyek rendelkeznek a legcsodásabb panorámával!
Slambuccal és nemzetközileg elismert felsőoktatással hívogat Debrecen
2023.09.17. #eladóház #eladólakás #lakópark #ingatlantörténelem #családiház
Slambuccal és nemzetközileg elismert felsőoktatással hívogat Debrecen
Irodalmi nagyjaink közül sokan voltak a debreceni református kollégium diákjai; ez és a Virágkarnevál valószínűleg egybeforrt Debrecen nevével. Hajdú-Bihar vármegyeszékhelye mindemellett igyekszik megújulni is. A cívisváros az utóbbi években új lendületet kapott, ami kétségtelenül előnyére vált. Nézzük, milyen területeken fejlődött a város!
Megkínálhatunk egy téntával? Gyere velünk irodalmi ihletettségű kulináris sétára
2023.09.15. #eladóház #eladólakás #ingatlantörténelem
Megkínálhatunk egy téntával? Gyere velünk irodalmi ihletettségű kulináris sétára
Se szeri, se száma a meséinkben, regényeinkben említett jellegzetes magyar ételeknek és a vendégszeretetnek. Egyes íróink az egyszerű klasszikusokról is olyan érzékletességgel mesélnek, hogy az embernek összeszalad a szájában a nyál. Jöjjön a mi menünk!
Már nem a Pentagon a világ legnagyobb irodaépülete
2023.09.02. #építkezés #ingatlantörténelem
Már nem a Pentagon a világ legnagyobb irodaépülete
Az új győztes Indiában épült meg egy olyan versenyben, aminek egyetlen komolyanvehető európai versenyzője a romániai parlament.
Karibi hangulat: a kelet-európai panelrengeteg prototípusa, ami egyre vonzóbb
2023.09.01. #ingatlanhirdetés #budapest #ingatlantörténelem
Karibi hangulat: a kelet-európai panelrengeteg prototípusa, ami egyre vonzóbb
A város egyik legrosszabb hírű lakótelepén ma már a budapesti átlagot mutatja a közbiztonság, egyes részeire pedig sokan már kifejezetten célpontként tekintenek.