2023.09.14.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #ingatlantörténelem

Ha már nem zakatol a vonat, pattanj biciklire a Dunakanyarban ezen a szakaszon

Ha már nem zakatol a vonat, pattanj biciklire a Dunakanyarban ezen a szakaszon

Veszélybe került a vonatközlekedés az Esztergom-Almásfüzitő-szakaszon is. Arra kell készülni, hogy a Dunakanyar ezen részét a jövőben buszos, autós vagy a kerékpáros közlekedéssel lehet majd elérni. Esetleg gyalogolva. Akárhogy is, az itt található települések semmit sem veszítenek a vonzerejükből. Mutatunk is két ingatlant, amiket érdemes meglátogatni.


Eszményi Neszmély

A Dunakanyar páratlan szépségét egy apró községből, Neszmélyből is élvezheted. Az alig több mint 1000 állandó lakosú település kiváló természeti adottságokkal és több ezer éves gazdag történelemmel büszkélkedhet.

A rómaiak a Dunával párhuzamosan alakították ki a limest, ami katonák és a kereskedők zavartalan közlekedését szolgálta. Ez az ókori limes a mai 10-es főút nyomvonala. A rómaiaknak köszönheti a község a borászat meghonosítását a vidéken. A zamatos nedűt Mátyás király, de még a korabeli pápa is elismerő szavakkal illette.

A Sertésvölgyre hallgató hegyoldalban húzódó pincesor hangulatos épületeiben dolgozó kistermelők ősszel újbor kóstolóval, tavasszal nyitott pincékkel várják a borkedvelőket.

A Gerecse lábánál fekvő település nagyszerű kiindulópontja gyalogos kirándulásoknak, de akár át lehet kompozni a szlovákiai Dunaradványba is. Az Eurovelo 6-os kerékpárút bővítésével Dunaalmás és Neszmély között is autóforgalom mentesen lehet tekerni, sőt akár el lehet indulni Budapest vagy Bécs irányába is.

Kilátás a Dunára

Több előnyös tulajdonsága is van ennek a neszmélyi családi háznak. Az első mindjárt az, hogy a főúton található. Amiből mindjárt következik a második előny, mivel a főút a Duna mentén lett kiépítve, így a zárt teraszról bármilyen időben lehet gyönyörködni a hömpölygő folyó látványában.

Említésre méltó, hogy minden helyiség légkondicionált, és hogy a villamos energiát napelem, a vízellátás nagy részét saját kút biztosítja.

elado-csaladi-haz-neszmely-91166768-t6.webp

Világhírű márványok hazája: Süttő

Hasonlóan Neszmélyhez, a Duna közelsége csábította az embereket Süttőbe is letelepedésre. A területet 1388-ban Zsigmond király az esztergomi érseknek adományozta, és egészen 1945-ig az érsekség tulajdona maradt.

1487-től említik írásos emlékek az itteni bányákat. Egészen a török uralomig helyben történt a kitermelés és a feldolgozás, de a község megsínylette mind az oszmán hódítást, majd a Rákóczi-szabadságharcot is.

Az 1700-as évek elején ideérkező német telepesek nem tudtak az újra megnyitott bányákban dolgozni, ezért olasz mesterembereket hívtak a községbe, az érkező kőfaragók pedig szívesen adták át tudásukat a helyieknek, így az értékes kő biztos megélhetést garantált később is.

Ez a márvány azonban csak a nevében márvány, valójában tömör mészkő, aminek jellegzetes vörös színe van. Ma már inkább rekonstrukciókhoz használják, de található belőle az Országház, a Halászbástya és az Opera épületeiben is.

Aki kíváncsi, hogy hogyan néz ki egy igazi kőfejtő, megfigyelné a kőzeteket, élővilágot, az figyelje a süttői erdészet honlapját, mert szoktak túrákat szervezni az érdeklődőknek. Bármikor látogatható viszont a Süttő-Tordas közötti lombkoronasétány, ami szó szerint körbe vezet egy korábbi kőfejtő felett, ahol ma időszakos vízfolyás van.

Emeletes családi ház az erdő szélén

Nyugalom és béke árad már a hegy aljában lévő fenyvesekkel ölelt ház fényképéről. Fokozza a természetességet, hogy a lak vörösfenyőből készült, abszolút beleilleszkedik a Gerecse meseszép látványába.

Az 5+1 félszobás ingatlan több gyermekes család számára, vagy akár több generáció összeköltözése esetén is kényelmes. Két állásos garázs, gardrób, külön tároló áll rendelkezésre a járművek és egyéb holmik elhelyezésére. Az első emeleti fedett teraszon különleges étkezések színtere lehet, valamint az egyik tetőtéri szobából erkély nyílik, ahová ki lehet ülni esténként gyönyörködni a csillagokban, vagy lazítani egy pohár bor mellett.

elado-csaladi-haz-sutto-95005011-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 165 124 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Miközben gyűlölték, iszonyatosan sokat segítettek Magyarországnak
2024.06.14. #ingatlantörténelem #albérlet
Miközben gyűlölték, iszonyatosan sokat segítettek Magyarországnak
Sokszor szeretjük a lakótelepeket valami természeti csúfságként kezelni, pedig felfoghatatlanul nagy szolgálatot tettek, tesznek a mai napig. Lakóteleptörténelem.
Azt hiszed, láttál már ronda házakat? Biztosan tudunk ebben is újat mutatni
2024.05.26. #dekor #ingatlantörténelem
Azt hiszed, láttál már ronda házakat? Biztosan tudunk ebben is újat mutatni
Belgium legendásan csúnya épületeket termel ki, így már külön rajongói oldala is van ezeknek a leírhatatlan stílusú műremekeknek. Ezekre, és az ellenkezőjére is mutatunk példákat az otpotthon.hu portálon található ingatlanhirdetések közül.
Tudtad, hogy Siófok egykor csak Fok volt?
2024.05.24. #eladólakás #vízpart #ingatlantörténelem
Tudtad, hogy Siófok egykor csak Fok volt?
A Sió-csatorna közelsége alapvetően meghatározta a Balaton fővárosának életét. Olyannyira, hogy a csatorna egyben megyehatár is volt, így a város két eltérő megyében feküdt 1950-ig. Ingatlanokat mutatunk innen és onnan.
Pest határában - amit Széchenyi után a második legnagyobb adakozónak köszöntek meg
2024.05.21. #budapest #ingatlantörténelem
Pest határában - amit Széchenyi után a második legnagyobb adakozónak köszöntek meg
Budapest több mint kétszáz városrésze közül a XVII. kerületben található Akadémiaújtelep gróf Vigyázó Sándor és Podmaniczky Zsuzsanna házassága révén került a Magyar Tudományos Akadémia tulajdonába. A városrész különlegessége, ahogy központjában lévő teret és utcáit kialakították.
Életmódkísérlet Budafokról - tudod, hogy miért lett szemétledobó a társasházakban?
2024.05.16. #eladólakás #budapest #ingatlantörténelem
Életmódkísérlet Budafokról - tudod, hogy miért lett szemétledobó a társasházakban?
Már a neve is izgalmas a budafoki lakótelepnek, hiszen a kísérletről többnyire valami szokatlan dolog juthat az ember eszébe. A budafoki kísérleti lakótelep több újdonságot vezetett be, amiknek egy része ma már alapvetés. Ebben a cikkben ezekről az újdonságokról lesz szó néhány környékbeli ingatlanon keresztül bemutatva.
Majkától Azahriahig zengi minden haver, innen indult, mégiscsak szerethető a panel
2024.05.06. #eladólakás #ingatlantörténelem
Majkától Azahriahig zengi minden haver, innen indult, mégiscsak szerethető a panel
Valamikor korszerűnek számított, majd egyre inkább a lecsúszás szimbólumává vált, és noha manapság is sok múlik a szomszédságon, de egyre szerethetőbb keretet tud nyújtani az élethez egy panelház. Azahriah is az újpalotai panelrengetegben írta az első számait. A panelházakról és lakásokról lesz most szó.
Tudod, hol található Budapest első panelházrengetege?
2024.05.03. #ingatlantörténelem #eladólakás
Tudod, hol található Budapest első panelházrengetege?
A város egyik legélhetőbb lakótelepét, a József Attila-lakótelepet egy nyomornegyed helyén húzták fel. Ebben a cikkben bemutatjuk a mintaprojektet, ami évtizedekre meghatározta a magyar városok arculatát.
Rejtett gyöngyszem Budapest szívében: fedezd fel a Tisztviselőtelepet!
2024.04.24. #eladólakás #ingatlantörténelem
Rejtett gyöngyszem Budapest szívében: fedezd fel a Tisztviselőtelepet!
A főváros VIII. kerületét, a Palotanegyedet, a Magdolna-negyedet és a Tisztviselőtelepet más-más ingatlankínálat jellemzi. Megnéztük az utóbbi területet, amelyet 140 éve álmodtak meg maguknak kis pénzű tisztviselők.
3 millió alatti ingatlanok a Dunántúlon
2024.04.17. #eladóház #ingatlantörténelem
3 millió alatti ingatlanok a Dunántúlon
Milyen esélyeid vannak, ha 3 millió forintod van, és ingatlant szeretnél vásárolni? Mutatunk néhány ingatlant a Dunántúlon, amik kész aranybányává fejlődhetnek egy türelmes és tettre kész tulajdonos kezei alatt. Jól sejted, ha úgy gondolod, hogy ezekre az ingatlanokra ráfér egy alapos felújítás. De pont ez a dolog szépsége: meglátni valamiben a lehetőséget, ami mellett mindenki más elmegy.