2023.10.28. #albérlet #tippektrükkök

Hogyan rendezkedj be az albérletben?

Hogyan rendezkedj be az albérletben?

Vannak, akik rutinos költözők, de mindenkinek volt egy első összepakolása, amiről utólag derült ki, hogy mennyire volt hiányos vagy éppen eredményes. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azokat a praktikumokat, amik másoknak beváltak, remélve, hogy így segítünk neked, hogy tényleg azt dobozold be, amire szükséged lehet.


Hol kezdesz új fejezetet?

Ahhoz, hogy pontosan tisztán lásd, hogy mire is lesz az új helyen szükséged, nem mindegy, hogy milyen messze költözöl. A legközelebbi nagyvárosba? 2-300 km-rel odébb? Ne adj’ Isten másik országban lesz az otthonod? Minél messzebb visz az utad, nagy valószínűséggel annál kevesebb nagyméretű bútor lesz a csomagodban. Ha a lakcímváltás csak ideiglenes állapot lesz, akkor célszerűbb bútorozott és konyhai gépekkel ellátott albérletet keresni.

kiado-teglalakas-budapest-v-kerulet-belvaros-97354225-t6.webp

Kisbútor? Jöhet!

Ha a komplett gardróbot nem is viszed magaddal, azért a komfort fokozatod emelése érdekében néhány kisebb darabot átköltöztethetsz. Gondold végig, hogy az íróasztalod kell-e, illetve mekkora, a fésülködő asztalra mennyire van szükséged. Manapság nagyon népszerűek a gurulós ruhaállványok, ami akár szabadon is állhat a hálóban.

Stafírung

Általában az egész család ki szokta venni a részét a legszükségesebb holmik beszerzéséből. Nyugodtan állíts össze egy listát azokról a tárgyakról, amik nagyban megkönnyítenék a távol töltött időt, viszont neked már nem férnek bele a költségvetésedbe. A felsorolásban lehet éjjeli lámpa, vákuumos tároló, vezeték nélküli töltő, edénykészlet stb.

kiado-teglalakas-debrecen-liget-ii-lakopark-97923668-t6.webp

Szedett-vedett bútorok

A különböző stílusú bútorokat meglehetősen veszélyes vegyíteni. Mégis azt javasoljuk, hogy tegyél egy próbát! Először is inspirálódj az interneten, aztán tedd próbára a közösség erejét. Minden ismerősödet kérdezd meg, hogy van-e olyan fotel, szekrény, cipős szekrény, bármi, ami jó állapotban van, de neki már nincsen szüksége? Meg fogsz lepődni, hogy milyen bútorok fognak így összejönni. Kérj fotókat és ha jó a vizuális képességed, akkor képzeld el, hogy hogyan fognak ezek együtt mutatni.

Hogyan lesz a káoszból összhang?

Ha sikerül foteleket, kanapét, vagy akár ülőgarnitúrát beszerezned, terítsd le őket gumis huzattal. Az ugyanolyan színű és anyagú borítás miatt teljes lesz az egység a különböző bútorok között. A karosszékeket akár átfestheted, de hagyhatod is úgy, ahogy vannak. Esetleg az ülőpárnák lehetnek azonosak.

kiado-teglalakas-budapest-i-kerulet-naphegy-97449045-t6.webp

Az örök klasszikusok

Ha kell új bútorokat vásárolnod, akkor ne sajnáld az időt a kutatásra. Az hagyján, hogy centiméterre pontosan leméred a leendő helyet, és tervezel a kihúzandó fiók vagy ajtó méretével is. A lehető legtöbb ügyfél véleményt olvasd el a részletes termékleírással együtt. Olyan darabokat válassz, amik bírni fogják a mindennapi használatot. Plusz pont, ha olyan keresett termékeket veszel, amit a későbbiekben akár el is tudsz adni.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 149 217 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Fa vagy műanyag nyílászárót válasszak?
2023.12.02. #felújítás #tippektrükkök
Fa vagy műanyag nyílászárót válasszak?
Egy ingatlan felújítása során gyakori feladat a nyílászárók cseréje, nem mindegy azonban, hogy a régi ablakok és ajtók helyére mi kerül. Következő cikkünkben a fa és műanyag nyílászárók tulajdonságait mutatjuk be.
Mivel fűtsünk biztonságosan, olcsón és kevés munkával?
2023.11.25. #tippektrükkök
Mivel fűtsünk biztonságosan, olcsón és kevés munkával?
A cserépkályha nemcsak a hagyományos dizájn és a kényelmes otthoni légkör kedvelt eleme, de számos praktikus előnnyel is bír. Egyedülálló hőtartó képességének köszönhetően órákon át sugároz meleget, még a tüzelés befejezte után is, miközben rendkívüli energiahatékonysággal csökkenti a fűtési költségeket. Környezetbarát mivolta a megújuló fűtőanyagok használatával párosul, így kevesebb szén-dioxidot bocsát ki. A cserépkályha nem csak funkcionális, hanem egy igazi dísz is otthonunkban, hiszen egyedi dizájnnal és személyre szabott megjelenéssel harmonizál a lakás bármely részével. Hosszú élettartama és a modern változatokban megtalálható léghűtési opciók csak hab a tortán, tovább emelve ezen régi-új kedvencünk praktikumát és népszerűségét.
Így válhatsz szimpatikus albérlővé - gyakorlati tanácsok a kevésbé szimpatikusoknak
2023.11.24. #albérlet #ingatlanvásárlás #budapest
Így válhatsz szimpatikus albérlővé - gyakorlati tanácsok a kevésbé szimpatikusoknak
Bizonyos szempontból nagyobb - legalábbis hosszabb ideig tartó - bizalomra van szükség lakáskiadásnál, mint ingatlanértékesítésnél. Nemcsak a lakásnak kell megfelelnie bizonyos elvárásoknak, hanem bérlőnek is. Hogy kettejük között jobban működhessen a kémia, ahhoz tanácsokat adunk.
Tökéletes albérlőt keresel? Akkor ez a cikk neked szól
2023.11.18. #albérlet #tippektrükkök
Tökéletes albérlőt keresel? Akkor ez a cikk neked szól
Az ingatlankiadás egyáltalán nem fenékig tejfel, nagyon nehéz megtalálni azt a személyt, akire teljes nyugalommal rábízhatjuk a lakásunkat. Nem is véletlen, hogy ez a folyamat sokszor elég időigényes, a főbérlőknek ugyanis nagyon sok mindenre kell odafigyelniük.
Kik ezek a külföldiek, akik még életben tartják az ingatlanpiacot?
2023.11.14. #ingatlanbefektetés #albérlet
Kik ezek a külföldiek, akik még életben tartják az ingatlanpiacot?
Szinte teljesen eltűntek a befektetők az ingatlanpiacról. Külföldiek közül még a vietnamiak képviseltetik magukat nagyobb számban. A túl magasra kúszó árak és a rendkívül vonzóvá váló állampapírpiac ellenére a helyzet azonban megváltozhat.
Hogyan tárolj a konyhában, hogy mindennek legyen helye?
2023.11.11. #lakberendezés #tippektrükkök
Hogyan tárolj a konyhában, hogy mindennek legyen helye?
Időd jelentős részét a konyhában töltöd, hiszen itt készíted el az ételeket, de sokszor itt kap helyet az étkező is. A jól kialakított konyhában minden szinte egy karnyújtásnyira van, és könnyen rendben tartható. Utóbbi azért is fontos, mert itt egy mosogatóban hagyott tányér látványa is rumlis hatást kelt. Márpedig ahhoz, hogy jól érezd magad, a környezetedet is érdemes rendszerezned. Ebben a cikkben a konyhai tárolásra adunk néhány tippet, és mutatunk pár ötletes konyhát az OTP Otthon ingatlanjai közül inspirálódás gyanánt.
Konyhafelújítás okosan – tippek és jótanácsok
2023.10.27. #felújítás #tippektrükkök
Konyhafelújítás okosan – tippek és jótanácsok
A konyhafelújítás izgalmas feladat, és sok évre meghatározza az otthonunk egyik legfontosabb részét. Akkor használjuk örömmel, ha megfelel az igényeinknek és a szokásainknak, minden kéznél van, akkor és ott, amikor és ahol szükségünk van rá.
Hamarosan indul a fűtésszezon, használd ki a kandallódat
2023.10.14. #felújítás #lakberendezés #tippektrükkök
Hamarosan indul a fűtésszezon, használd ki a kandallódat
Míg régen a kemence, cserépkályha ontotta a meleget a házakban, az iparosodással megjelenő lakótelepek kisebb méretű lakásaira más fűtési rendszert kellett kidolgozniuk a szakembereknek. A központi fűtés vívmánya egyszerű, és könnyen kezelhető, ám korántsem olyan romantikus ülni a radiátorral szemben, mint egy pattogó tüzet őrző kandalló előtt egy bögre forró csokival a kezedben.
Sokat spórolhat egy kiadó lakást kereső diák, ha hajlandó erre a lépésre
2023.09.19. #albérlet #lakáshitel
Sokat spórolhat egy kiadó lakást kereső diák, ha hajlandó erre a lépésre
A legtöbb felsőoktatási intézményben már megkezdődött a tanítás, a kollégiumokban is beindult az élet, már akinek jutott hely, a többiek kénytelenek más lakhatási megoldást keresni. Bár a kiadó lakások bérleti díja emelkedett az otpotthon.hu adatai szerint, a panellakások a legkedvezőbb megoldást nyújthatják a diákoknak.