2022.09.14.

Indul a fűtésszezon, használd ki a kandallódat

Indul a fűtésszezon, használd ki a kandallódat
Míg régen a kemence, cserépkályha ontotta a meleget a házakban, az iparosodással megjelenő lakótelepek kisebb méretű lakásaira más fűtési rendszert kellett kidolgozniuk a szakembereknek. A központi fűtés vívmánya egyszerű, és könnyen kezelhető, ám korántsem olyan romantikus ülni a radiátorral szemben, mint egy pattogó tüzet őrző kandalló előtt egy bögre forró csokival a kezedben.

 

Kandallót a lakótelepre

Valószínűleg az amerikai filmek hatására terjedt el az utóbbi években az álkandallók építése. Így legalább látványra azok is élvezhetik a hangulatát, akik társasházban élnek. Kreatív egyéniségek üres kartondobozból „építik” meg a saját kandallójukat, amit aztán bevonnak jó minőségű tapétával vagy fóliával. Az igazán jól sikerült darabokról alig lehet megmondani, hogy tűzgyújtásra nem alkalmasak. Megjelenésükben és egyéb funkciójuknak köszönhetően bárki otthonába becsempészik az áhított amerikai idillt. Legfőképpen a téli ünnepkör beköszöntével használják dekorációnak, illetve a kis ajándékokat rejtő textilcsizmák fellógatására.

A tűz, mint a családi szentély szimbóluma

A lakóhelységen belüli tűztér az ősidők óta jelen van az ember életében. A tűz egyet jelentett a meleggel, az otthont adó barlanggal vagy építménnyel, az étellel, és a biztonsággal. A XXI. században ugyan nem vagyunk ennyire ráutalva, mégis romantikusabbá, meghittebbé varázsolja egy szoba hangulatát. Hűvös estéken összejöhet a család a kandalló mellett társasjátékozni, vagy egy forralt borral, forró csokival nagy beszélgetéseket folytatni.

Körbenéztünk az OTP Otthon eladásra kínált ingatlanjai között, és csodaszép házakat találtunk országszerte, amik önmagukban is gyönyörűek és mindennel felszereltek, ami egy új élet megkezdéséhez szükséges lehet. Ezen felül pedig mindegyikben található kandalló vagy cserépkályha. Nézd meg a válogatásunkat!

Álomház a Mecsekben

Pécsen a Rózsadomb nevű városrészen egy igazi álomotthonra bukkantunk. A kétszintes ikerház 2013-ban épült, nem túl nagy, de gondozott kert tartozik hozzá. A két emeleten összesen 3 hálószoba, 2 fürdőszoba, egy konyha-nappali-étkező, kamra és előszoba került kialakításra. A házban mindenhol a letisztultság, finom elegáns színek, nem hivalkodó burkolatok és ehhez a miliőhöz igazodó tökéletes minőségű beépített bútorok vannak jelen. Az energiahatékonyság is fontos szempont volt az előző tulajdonosnak, ezért esővízgyűjtő tartályról is gondoskodott.

Gyönyörködj a Mecsekben a kandalló mellől

Cserépkályha, szauna és medence vár a debreceni rezidencián

A „cívisvárosként” is emlegetett Debrecen Kerekestelepén fekszik ez a pazar birtok. Maga az ingatlan 130 nm hasznos alapterülettel rendelkezik, ehhez pedig 1010 nm-es telek tartozik. Az egyszintes ingatlan három hálószobából, amerikai konyhás nappaliból, egy szaunával ellátott fürdőszobából áll. A házból közvetlenül el lehet jutni a kétállásos garázsba. A hatalmas kert gondozott, amiben bográcsozásra, a filagóriában nyár esti iszogatásokra van lehetőség. A telken kialakítottak egy medencét, így kisgyermekes családok számára is ideális. A gondos tervezésnek köszönhetően a terasz U alakú, a ház falai védik a kíváncsi tekintetek elől.

Pazar birtok cserépkályhás nappalival Debrecenben

Két generáció együttélése Nyíregyházán

A 100+50 nm-es családi ház Nyíregyházán és az 1815 nm-es telek valóban tekintélyes méretű, ezért vagy nagycsaládoknak, vagy több generáció összeköltözése esetén ajánljuk. A szobák parkettával burkoltak, de a fa több helyen is visszaköszön az épületben. Fedett terasz, kerti sütögető, pince és garázs is várja az új tulajdonost. Bájos, ízléses otthonra tesz szert, aki ezt a gyöngyszemet választja.

Két generációnak is tágas ez a családi ház Nyíregyházán

Nézd meg a többi kandallós ingatlant is

 

 

 

 

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra