2023.11.14.Szerző: Bohus Péter #ingatlanbefektetés #csok

A leggazdagabbak faluja, milyen lehet ott egy pince?

A leggazdagabbak faluja, milyen lehet ott egy pince?

A KSH szerint van egy Zala megyei település, ahol az átlagjövedelem kis híján 700 ezer forint nettó, de az ország másik végén is találni ilyen módos települést. A titka a nagy gazdagságnak világos, de milyenek az ottani ingatlanok?


Az adóhatóság adatai szerint az országban a Zala vármegyei Gosztolán volt tavaly a legmagasabb átlagkereset, elméletileg mindenki nettó 689 ezer forintot vihet haza havonta. A településen csupán csak hatvanan laknak, így a magyarázat erre a magas átlagra valószínű csak annyi, hogy valaki nagyon sokat keres, ami felhúzza a településen lakók jóval alacsonyabb keresetét.

Gosztolán alig van eladó ingatlan, inkább csak mezőgazdasági ingatlanok, exkluzív környék, ezért is csillant fel a szemünk, hogy találtunk egy félig elkészült házat, pincével. Az exkluzivitásra utal az is, hogy a tulajdonos bár késznek mutatkozik engedni az árból, de euróban kéri az ellenértékét a közel 25 milliós ingatlannak.

Néhány érdekesség a településről: közel van a Lenti gyógyfürdő, a szlovén és horvát határ is. A községben van egy négy csillagos szálloda, továbbá számos nyaralóapartman várja a pihenni vágyókat. A falut erdők veszik körül és egy csodás tó található a közelében, mindezek együttesen elvonuláshoz, turizmussal kapcsolatos befektetéshez is ideálissá teszik a települést.

A ház minőségi alapanyagok felhasználásával épül: betonnal, vashálóval, több rétegű szigeteléssel, szigetelő téglával kivitelezett, ami tökéletes alap az építkezés folytatásához. A képre kattintva egy tervet is találhatsz a kész épületről.

gosztola.jpg

Teljesen új, három részre osztott és mintegy három méter mélyen a földbe süllyesztett ház alsó része kész. Egy kisebb napelem is el van helyezve az építményen, ami déli fekvésűre tervezett, nagyon napos. A hatalmas háromezer négyzetméteres terület a főútról közvetlenül megközelíthető, betonoszlopokkal, horganyzott ráccsal teljesen bekerített. A településen falusi CSOK is igényelhető 2024-ben. Ahogy a következő településen is.

Mi történik a borsodi Tornakápolnán? Eközben az ország másik végén, Borsod-Abaúj-Zemplém vármegyében is találni egy falut, ahol a statisztika szerint 600 ezer forintnál többet visznek haza a helyiek. Tornakápolna is egy pár tucat lakóból álló falu, itt működik az ország legkisebb önkormányzata, csodás kilátás a környező hegyekre, az Aggteleki Nemzeti Parkra. Az itteni fatornácos házak messze földön híresek, de jelenleg nem találtunk eladó ingatlant


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 150 474 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Az egyik legjobb helyen fekszenek, közülük 208-an meg még ennél is vonzóbbak
2023.11.24. #eladóház #ingatlaneladás #családiház #csok
Az egyik legjobb helyen fekszenek, közülük 208-an meg még ennél is vonzóbbak
Ha ingatlanvásárláson töröd a fejed vidéken, akkor javasoljuk Vas vármegyét, ahol 201 olyan település található, ahol jövőre igénybe tudod venni a falusi CSOK-ot. Most négy ilyen ingatlant mutatunk.
Túl a mélyponton - jövőre már olcsó lehet a lakás a fővárosban
2023.11.23. #ingatlaneladás #finanszírozás #lakáshitel #babaváró #csok
Túl a mélyponton - jövőre már olcsó lehet a lakás a fővárosban
Az otpotthon.hu évzáró ingatlankonferenciáján az ingatlanhálózatok kilátásai és az online hirdetésekben rejlő lehetőségek, azaz az ingatlanpiac jövője volt a fő téma. Túl vagyunk a mélyponton, jövőre már egy kicsit jobb lehet, de lehetne még tenni a lakáspiac helyzetéért: ezek voltak a legfontosabb üzenetek.
Azt suttogják, egyre jobbak az ingatlanpiaci kilátások
2023.11.23. #ingatlanbefektetés #csok
Azt suttogják, egyre jobbak az ingatlanpiaci kilátások
A lakáspiaci fordulatot jelez a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb jelentése, de a kibontakozás nem lesz gyors, és az adatok sem egyformán biztatók a piac valamennyi szereplője számára.
Miért éri meg a XIII. kerületben újépítésű lakást vásárolni?
2023.11.22. #ingatlanbefektetés #újépítésű
Miért éri meg a XIII. kerületben újépítésű lakást vásárolni?
Budapest átalakításának egyik szimbolikus helyszíne a XIII. kerület. Az egykori gyárnegyed a modernizálódó főváros élmunkásaként előbb jelentős irodaövezetté nőtte ki magát, mostanra pedig a középosztály legkedveltebb otthonteremtési célpontja lett. Ennek a változásnak az egyik hajtómotorja Magyarország egyik vezető lakóingatlan-fejlesztője, a LIVING. Az új lakások jövőjéről, annak behozhatatlan előnyeiről a használt lakásokkal szemben, és hogy milyen lehetőségeket kínál a kerület, arról Martin János, a WING vezérigazgató-helyettese, a LIVING lakó üzletágért felelős igazgatója beszélt.
Érezd magad a nyárban, amikor kint esik, fúj, havazik és a mínuszok röpködnek
2023.11.17. #ingatlaneladás #ingatlanbefektetés #családiház
Érezd magad a nyárban, amikor kint esik, fúj, havazik és a mínuszok röpködnek
A házak dísze, a nyugalom szigete egy télikert, ami nemcsak a hasznos területet növeli, hanem a természetet hozza be a kertedbe nap mint nap. Megmutatjuk.
Mitől lesz jó egy iroda? Egyáltalán létezik jó?
2023.11.15. #energiahatékonyság #fenntarthatóság #ingatlanbefektetés
Mitől lesz jó egy iroda? Egyáltalán létezik jó?
Irodákat építeni évtizedekig egyet jelentett a prosperitással, minél nagyobb és csillogóbb irodák emelkedtek a magasba, ezzel megmutatva, hogy milyen a helyi gazdasági és pénzügyi helyzet. Aztán a pandémia és a home office-ozás tömegessé válása ezt a piacot is teljesen átalakította. Vagy mégsem teljesen?
Kik ezek a külföldiek, akik még életben tartják az ingatlanpiacot?
2023.11.14. #ingatlanbefektetés #albérlet
Kik ezek a külföldiek, akik még életben tartják az ingatlanpiacot?
Szinte teljesen eltűntek a befektetők az ingatlanpiacról. Külföldiek közül még a vietnamiak képviseltetik magukat nagyobb számban. A túl magasra kúszó árak és a rendkívül vonzóvá váló állampapírpiac ellenére a helyzet azonban megváltozhat.
Repülő kifutópálya-méretű, disztópikus területből virágzó gazdaság? Nem lehetetlen
2023.11.11. #ingatlaneladás #ingatlanbefektetés
Repülő kifutópálya-méretű, disztópikus területből virágzó gazdaság? Nem lehetetlen
Ha ipari munkákra, logisztikára, mezőgazdasági termelésre alkalmas telket keresel, elég felcsapni az otpotthon.hu ingatlanhirdetéseit. Azonnal használatba vehető, az adott munkafolyamat elvégzésére alkalmas, vagy beruházásnak, lakóépületekké való átalakításra alkalmas ingatlanok széles választéka mellett a területek mérete is tág skálán mozog.
Új esélyt kínál Magyarország egyik legszerencsétlenebb vármegyéjének ez az állami intézkedés
2023.11.11. #eladóház #ingatlaneladás #csok
Új esélyt kínál Magyarország egyik legszerencsétlenebb vármegyéjének ez az állami intézkedés
Nő a falusi CSOK, és a települések listája is módosul 2024-től, ahol igényelhető. Ebben a részben Szabolcs-Szatmár vármegye eladó ingatlanjaiba néztünk bele.