2022.12.31.

Ismerd meg Miskolcot, hazánk negyedik legnépesebb városát

Ismerd meg Miskolcot, hazánk negyedik legnépesebb városát
Az Észak-Magyarországi régió központja és legnagyobb települése, Borsod-Abaúj-Zemplén megye és a Miskolci járás székhelye. Az ország negyedik legnépesebb városa Budapest, Debrecen és Szeged után, az agglomerációval együtt számolva Budapest és Debrecen után harmadik legnagyobb városunk.

hirdetés


Már a középkorban létezett

A környék Európa egyik legrégebben lakott területe, mint azt paleolit kori leletek tanúsítják. A különböző tájegységek találkozásánál, fontos kereskedőutak mentén épült település már a középkorban kereskedőváros volt, és 1365-ben Nagy Lajos királytól kapott városi rangot. A török hódoltság után ipara is fejlődésnek indult.

Miskolc hazánk egyik legjelentősebb ipari központja, a hagyományos nehézipari és élelmiszeripari ágazatok mellett a város gazdaságában jelentős szerephez jutnak a modern elektronikai, járműipari és vegyipari cégek is. A város komoly ambíciója, hogy egyrészt a helyi egyetem tudományos alapjaira építve, illetve a már letelepedett nagyvállalatok műszaki hátterére alapozva a térség kutató-fejlesztő központja legyen.

at-night-gdc9edb0bb_1280 (1).jpg

Miskolc a rendszerváltás óta kulturális és idegenforgalmi szerepét is igyekszik erősíteni. A város főbb látványosságai közé tartozik a Miskolctapolca Barlangfürdő, a Diósgyőri vár, a lillafüredi Palotaszálló és a Miskolci Nemzeti Színház, illetve a Miskolci Állatkert és Kultúrpark. Régiója vezető városaként a település nagyon fontos funkciókat is betölt: egyetemi város, de a megye és környéke gazdasági, oktatási és kulturális központja is.

Az ingatlanpiac is virágzik

Ahogyan a város, úgy a helyi ingatlanpiac is rendkívül színes Miskolcon: az OTP Otthon oldalán jelenleg összesen 3416 eladó lakást és házat hirdetnek a felhasználók, melyek közül az egyik legolcsóbbat az a 35 négyzetméteres lakás jelenti, mely Miskolc Belváros mellett egy panelház negyedik emeletén található. Az ingatlan a hirdetése szerint átlagos állapotú, bútorokkal együtt eladó. Tökéletes első otthon lehet pályakezdőknek, egyedülállóknak vagy akár egy párnak is.

elado-panellakas-miskolc-81112162-k6.webp

Családosok álma Berekalján

Kedvező áron, összesen 59,9 millió forintért árulják azt a Berekalja kedvelt részén található kétszintes családi házat, mely elhelyezkedéséből adódóan kiváló családosoknak és nagycsaládosoknak egyaránt tökéletes választást jelenthet. Az ingatlan legfontosabb tulajdonságai közé tartozik, hogy porotherm téglából épült, a háztetőt pedig pár éve újították fel. A nyílászárókat és redőnyöket minden helyiségben kicserélték, emellett a nyári szúnyoginvázió sem okozhat problémát, hiszen az ablakok szúnyoghálóval lettek felszerelve. Az ingatlan leendő tulajdonosának emellett a túl magas rezsi miatt sem kell aggódnia, a házban ugyanis korábban új elektromos vízmelegítő lett felhelyezve, emellett a radiátorok hőszabályzósak. Az egyedi tervezésű konyha 2022-ben lett teljesen készen.

elado-csaladi-haz-miskolc-berekalja-86133469-k6.webp

Üzemeltesd saját vendégházad!

A városban természetesen megtalálhatja az is a számításait, aki inkább a drágább ingatlanokat keresi. 125 millió forintért kínálják eladásra azt a Miskolctapolca kedvelt részén, elit környezetben, a Barlangfürdő, Ellipsum Élményfürdő szomszédságában található ingatlant, mely egy 776 négyzetméteres, parkosított sík telken áll. A ház alagsor-földszint-tetőtér szintmegosztással, összesen 180 négyzetméter fűtött lakóterülettel, örökpanorámás kilátással rendelkezik. Téglából épült, homlokzata kőzet gyapottal szigetelt, fűtése Bosch kondenzációs kazánról működik, a hő leadása minden helyiségben lapradiátorokon keresztül történik, a melegvíz előállítását villanybojler szolgáltatja. Az ingatlan jelenleg 4 lakásos apartmanként üzemel, az összes berendezés a vételár részét képezi, így akár teljes tevékenységi körrel átvehető. Az apartmanok mindegyike külön bejárattal és terasszal rendelkezik, autók számára a parkolás zárt udvaron belül és garázsban biztosított.

elado-csaladi-haz-miskolc-miskolctapolca-87250150-k6.webp

Keressen valaki egyedülállóként vagy a családjával lakóingatlant Miskolcon, a fentiek alapján a városban garantáltan mindenki megtalálja a számítását.

Nézd meg a többi miskolci eladó lakást!

Ha kiadó lakást keresel, ide kattints!

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra