2023.09.13.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #újépítésű #lakópark

Itt találhatod meg a boldogság kék madarát

Itt találhatod meg a boldogság kék madarát

Mennyire vagy boldog? Megbecsülve érezed-e magad a munkahelyeden? Váratlan tragédia esetén tudnál-e a családodból, baráti körödből valakihez segítségért fordulni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre várták a válaszokat több hazai és nemzetközi felmérésben, hogy kiderítsék, hogy áll a pandémia után a mentális, pszichés és fizikai jólétünk.


Min múlik a boldogság?

A boldogság mindenkinek mást jelent, viszont érdekesség, hogy a gazdagabb országokban főként tárgyi javakban, jól fizető állással mérik a boldogságot, addig a szegényebb országok lakosai már annak is örülnek, ha megbecsülik őket, illetve az egészségi állapotuk lehetővé teszi a munkát, az önellátást.

Az hazai kutatásban az általános elégedettségre vonatkozó kérdésre árulkodó, hogy a válaszadók többsége az 1-10-ig terjedő skálán (ahol az 1-es a legrosszabb, a 10-es pedig a legjobb) az 5-öst jelölte. Ezek szerint a válaszadók nagy része nem kiemelkedően boldog, de legalább nem is látja teljesen reménytelenül a helyzetét.

Mivel a végeredmény összesítésekor az első három hely csak tizedeken múlt, több megyében is hasonlóan vélekednek.

Magyarország legboldogabb városa

Nem más, mint Szombathely. Jellemzően egész Vas megyében örömtelibben élik a mindennapokat, mint máshol. Alig lemaradva megyei szinten Győr-Moson-Sopron majd Pest vármegye követi.

Az anyagi javakon kívül az embereknek fontos a fizikai jólét, a stabil párkapcsolat, de a minőségi családi- és baráti kapcsolatok is. Az országhatárhoz közel kevésbé lehet gond a mindennapi megélhetés és a meseszép környezet hozzájárul a mentális egészség fenntartásához.

A boldogság kulcsa ezt a házat nyitja

Szombathelytől 12 percnyi autókázásra fekszik Sé község. A mindössze nagyjából 1300 lelket számláló település ideális, ha gyönyörű környezetben szeretnél letelepedni. Ráadásul elérhető távolságra van Szombathely és Ausztria is.

Az új építésű 113 négyzetméteres családi ház környezetbarát farost szigetelőanyagokból készült, így egy lélegző, allergiások számára is élhető, valóban „zöld” otthonról beszélhetünk. Gáz egyáltalán nincs bevezetve, helyette az áramellátás és fűtés napelemmel, modern klímával és elektromos fűtőpanelekkel történik.

Különleges a galériás kialakítás, ahol az emeleti szobák kaptak helyet, mégis le lehet tekinteni a barátságos nappalira. A belső terek így még világosabbak, szellősebbek és tágasabbak. A kerti kiülős rész mellett egy hangulatos teraszon is össze lehet gyűlni beszélgetésre, feltöltődésre.

Sén a falusi élet egyáltalán nem jelent elszigetelődést, hiszen elérhető távolságon belül van Szombathely és Ausztria is elado-csaladi-haz-se-96667511-t6.webp

Az otthon mint örömforrás

A személyiségeddel harmonizáló lakhelynek kiemelkedő szerepe van abban, hogy mennyire érzed jól magad a bőrödben. Számodra kedves színekkel, tárgyakkal veheted körbe magad, amikre már ránézni is örömmel tölt el.

Pláne, ha mindez egy ilyen újépítésű házban helyezkedik el, mint amilyen ez a Szombathely szélén található lakóparki ingatlan. A háromszobás lakóház mind kialakításban, mind a burkolatok tekintetében megfelel a jelenlegi igényeknek. Igényes, szép környezetben élhetsz miközben élvezheted egy nagyvárosban a csendesebb kertvárosi rész vidékies jellegét.

A Szombathely peremén fekvő lakópark ideális azoknak, akik nem költöznének kifejezetten vidékre, de élveznék a kertvárosi élet egyszerű nagyszerűségét elado-csaladi-haz-szombathely-90130989-t6.webp

Forrás: Ipsos 2023-as és a Pénzcentrum 2022-es felmérése

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 148 116 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Nem állt le az élet a lakóparki beruházásoknál, most az ilyen projektek mennek
2023.09.28. #eladóház #újépítésű
Nem állt le az élet a lakóparki beruházásoknál, most az ilyen projektek mennek
Bár az új lakások piacán a legnagyobb projekteket felfüggesztették, viszont a pár tucat lakásból álló újlakásfejlesztések továbbra is folytatódnak. És ez nem csak Budapestre igaz, hanem országszerte folytatódnak a beruházások. Ezek közül most Pest, Fejér, Győr-Sopron-Moson és Csongrád vármegyében mutatjuk be a választékot.
Hol vásároljunk új lakást Budapesten? És miért pont új építésűt?
2023.09.26. #ingatlanbefektetés #újépítésű
Hol vásároljunk új lakást Budapesten? És miért pont új építésűt?
Új lakás vásárlása esetén a vevők legtöbbször az elsődleges szempontok közé sorolják az ingatlan lokációját, állapotát, energiahatékonyságát, hogy milyen a lakás elosztása, megfelelő-e a mérete és természetesen az ára. Ne kerüljön túl sokba, sem a vételkor, sem a fenntartása során. Ez az, amire minden vevő vágyik. Hol keresgéljen, milyen ingatlanok felelhetnek meg a felsorolt elvárásoknak Budapesten?
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Őrületesen jól kinéző házakkal pakolják tele a kertvárost
2023.09.18. #budapest #újépítésű #energiahatékonyság
Őrületesen jól kinéző házakkal pakolják tele a kertvárost
Zöld környezet, kényelmes lakópark, miközben élvezheted egy nagyváros belvárosának szolgáltatásait? Ha e három feltételt egyszerre keresed, érdemes egy kis figyelmet Zuglóra fordítani, ahol ráadásul még elképesztően jó házak is nőnek ki a földből.
Slambuccal és nemzetközileg elismert felsőoktatással hívogat Debrecen
2023.09.17. #eladóház #eladólakás #lakópark #ingatlantörténelem #családiház
Slambuccal és nemzetközileg elismert felsőoktatással hívogat Debrecen
Irodalmi nagyjaink közül sokan voltak a debreceni református kollégium diákjai; ez és a Virágkarnevál valószínűleg egybeforrt Debrecen nevével. Hajdú-Bihar vármegyeszékhelye mindemellett igyekszik megújulni is. A cívisváros az utóbbi években új lendületet kapott, ami kétségtelenül előnyére vált. Nézzük, milyen területeken fejlődött a város!
Az előző generációknak ment, de te miből fogsz saját lakást venni?
2023.09.15. #eladólakás #lakópark #lakáshitel
Az előző generációknak ment, de te miből fogsz saját lakást venni?
Lakást az átlagember nemhogy nem évente, de még évtizedenként sem vesz. Sokan egy ingatlanban élik le az életüket, azt szépítgetik, alakítják. De hogyan lehet ma lakáshoz, házhoz jutni? Még ha az árak el is kezdenek csökkenni, már egy 40 millió forintos lakást sem egyszerű megfinanszírozni.
Csak az infláció felével nőtt az új lakások ára Budapesten egy év alatt
2023.09.13. #ingatlaneladás #budapest #újépítésű
Csak az infláció felével nőtt az új lakások ára Budapesten egy év alatt
Közel húszezer fővárosi új lakás adatai alapján egy év alatt az infláció felével nőttek az új lakásárak Budapesten, és 1,46 millió forint a négyzetméterár. Ha valaki új lakást szeretne most venni, átlagosan 104 millió forintért talál. A legdrágább az I. kerület: de melyik a legolcsóbb a fővárosban?
Mire figyelj, ha egy új építésű lakásra szerződsz?! Akkora összegről van szó, hogy ezen ne múljon
2023.09.13. #ingatlanbefektetés #újépítésű
Mire figyelj, ha egy új építésű lakásra szerződsz?! Akkora összegről van szó, hogy ezen ne múljon
Az életed során nagy nehezen összekapargatott vagyont mentheted meg, ha odafigyelsz a tanácsokra.
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
2023.09.11. #ingatlaneladás #újépítésű
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
Néhány éve a panellakások befektetési szempontból még zsákutcának tűntek, és bár azóta sem energiahatékonyabb a panel, az értékük mégis nőtt. Ha tízemeletesben laksz, de inkább a zöldbe vágynál, akkor most itt a lehetőség, hogy elcseréld új építésűre.