2023.09.17.Szerző: Árgyelán Dorina #eladólakás #vízpart

Kávé vagy tea gőzölög a csészédben? Ezért megy nehezen az ébredés

Kávé vagy tea gőzölög a csészédben? Ezért megy nehezen az ébredés

A kávé jótékony hatásairól szóló híreket hol megerősítik az orvosok és kutatók, hol pedig erősen cáfolják. Ilyenkor mindig előkerül a másik népszerű reggeli italunk, a tea is, hiszen a teafajták többsége szintén rendelkezik koffeintartalommal. Szavazás indítása helyett lélegzetelállító válogatást mutatunk neked.


Élénkítő koffein, ha nehezen indul a nap

Minden reggel megiszol egy csésze feketét? Vagy inkább hagysz időt az elmélyülős reggelikre és teázásra? Lehet, hogy az első étkezést elképzelni sem tudod kávé vagy tea nélkül, azonban a dietetikusok szerint érdemes kivárni a megfelelő időpontot a fogyasztásukkal. Ami az angolok szokásával ellentétben nem délután 5 órára esik, hanem az ébredést követő 3-4 órában jön el.

Ilyenkorra csökken a normális szintre a szervezet kortizol szintje, ami alvás után megemelkedik. A kortizolt a köznyelvben stresszhormonként is emlegetik, ami a koffein hatására éberség helyett zaklatottság érzését keltheti.

Rituálék

Mind a kávézáshoz, mind a teázáshoz rituálék köthetők. Nemcsak a japánok és a britek kötik össze ceremóniával a teázást. Nem ilyen kötött módon, de mindkét folyadék alkalmas a közösségi, társasági kapcsolatok mélyítésére a mai napig.

Egy üzleti megbeszélés elképzelhetetlen kávé nélkül, de ugyanilyen jól működik teával vagy éppen a magánéletben is. A kiadós beszélgetésekhez jár a finom meleg ital, ami az ellazulásban, megnyílásban segíthet.

Szemet gyönyörködtető látvány a budapesti Hárshegyre elado-egyeb-lakas-budapest-ii-kerulet-harshegy-96538605-t6.webp

Kávé mint gyorssegély

Általánosságban azzal lehet számolni, hogy egy csésze fekete 80-115 milligramm koffeint tartalmaz még akkor is, ha tejjel hígítod. A kávét sokan csak felhörpintik, mások lassabban ugyan, de 10-15 percen belül megisszák. Ahogy a fogyasztását, úgy a koffein érezhető hatását is egy szóval lehet jellemezni: gyors.

Sokan ezért is esnek bele abba a csapdába, hogy naponta több csészével is felhajtanak belőle. Rövid idő alatt felpörget, viszont az élénkség ugyanilyen hamar el is múlik.

Órákig bele lehet merülni a Balaton figyelésébe elado-teglalakas-keszthely-89759957-t6.webp

Tea, a hosszantartó figyelemért

Teázni nem lehet gyorsan. Már csak azért sem, mert a legtöbb teafüvet lobogó vízzel kell nyakon önteni. Kevesen tudnak az égetően forró folyadékból kortyolni, másrészt a mennyiség is nagyobb. Teából minimum 2 decilitert iszol, de nem ritkák a fél literes bögrék sem, míg az eszpresszó egy kortynyi mennyiség.

A Börzsöny és a Morgó-patak ölelésében még élvezetesebb a kávé vagy tea elado-ikerhaz-kismaros-borzsonyliget-91784794-t6.webp

A fekete teák, zöld teák, maté teák nagyjából fele annyi koffeint juttatnak a szervezetbe, mint egy adag kávé. Ez a szám meglehetősen hozzávetőleges, hiszen befolyásolja a pontos típus, a csersavtartalom, hogy mekkora lesz a koncentrációt fejlesztő anyag. A teából felszívódó koffein lassabban fejti hatását, ellenben tovább is tart. Kifejezetten ajánlott egy hosszú napot kiadós reggelivel és teázással indítani, hogy a munkában már érezd a hatását.

Egyik kutya, másik eb

Egyáltalán nem baj, ha elköteleződtél az egyik vagy a másik csoportba, hiszen így vagy úgy mindkét kedvenc felrázza az elméd. Ráadásul nem csak ebben hasonlóak. Mindkét növényből készült főzet antioxidáns, tehát segíthetnek megelőzni a betegségeket.

Felmérésekkel bizonyították, hogy egy átforgolódott éjszaka után a kávé és a tea kombó a legeredményesebb az agyunk felfrissítésére.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 165 124 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Tóparti élmény Szentgotthárd, Zalalövő és Pápa közelében
2024.07.11. #eladóház #vízpart
Tóparti élmény Szentgotthárd, Zalalövő és Pápa közelében
Sok olyan tavat és annak környékét mutattuk be, amelyek kevésbé népszerűek, mégis egészséges és tiszta víz várja az ott lakókat, legyen szó akár fürdőzésről, vagy akár vízisportokról.
Íme, Cristiano Ronaldo 100 millió dolláros ingatlanparkja
2024.07.05. #luxusingatlan #vízpart
Íme, Cristiano Ronaldo 100 millió dolláros ingatlanparkja
Pénteken a labdarúgó-Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszik Portugália és Franciaország. A portugálok legendája, Cristiano Ronaldo halmozza a díjakat, de eközben az ingatlanokat is. Megteheti, vagyonát 600 millió dollárra becsülik és évente nagyjából 200 millióval gyarapodik. Megnéztük, milyen ingatlanokba fektette eddig a pénzét.
Unod már a négy legnagyobb tavunkat? És tudod, melyik az ötödik legnagyobb?
2024.07.01. #eladóház #vízpart
Unod már a négy legnagyobb tavunkat? És tudod, melyik az ötödik legnagyobb?
Nem kell mindenhol a lángos árán szörnyűlködni, zsúfolt strandokon keresni egy zsebkendőnyi helyet, mert az országban számos olyan tóparti lehetőség található, amik kevésbé zsúfoltak, mint például a Balaton vagy a Velencei-tó. Ebből következően az ingatlanokárak is alacsonyabbak és sokkal inkább megfizethetők.
Minden nap nyaralás: ilyen is lehet az élet egy lakó- és üdülőparkban
2024.06.28. #vízpart #újépítésű
Minden nap nyaralás: ilyen is lehet az élet egy lakó- és üdülőparkban
Képzeld el, hogy egy fárasztó nap után kisétálsz a saját stégedre. Leülsz és lógatod a lábad a vízbe. Egy ideig nézed a hullámokat, aztán hátradőlsz és kék eget bámulod. A feszültség pedig szépen lassan megszűnik. Ilyen nagy szerepe van annak, hogy hol élsz, hogy van-e lehetőség lelassulni, kiszakadni a nyüzsgésből. Néha nem elég, hogy a négy fal között megteremted magadnak a béke szigetét. Pláne, ha az ablakod előtt zúg el a troli vagy döcög a villamos. A következő lakóparkban ezzel szemben megteremtik egy kisvárosi életforma miliőjét, vagy még annál is többet.
Megéri még a balatoni nyaraló mint befektetés?
2024.06.26. #eladólakás #vízpart
Megéri még a balatoni nyaraló mint befektetés?
Sokaknak elsősorban a szezonalitással összefüggő lakáskiadás jut eszébe egy balatoni ingatlanról, és a befektetők egy része valóban csak a nyárra adja ki az apartmanját, de akadnak olyanok is, akik bérbeadóként hosszú távra terveznek. Most ismét pezseg az ingatlanpiac a magyar tenger körül, de a nagy roham még várat magára. Most itt van a lehetőség, hiszen nagy a kínálat, az árak standálnak, a versenytársak pedig gondolkodnak.
Kitűnő állapotú, és jelentősen csökkentett áru ingatlanok a Balatonnál és a Velencei-tónál?
2024.06.21. #eladóház #vízpart
Kitűnő állapotú, és jelentősen csökkentett áru ingatlanok a Balatonnál és a Velencei-tónál?
A hirdetésekben lakások négyzetméterára átlagosan már az egymillió forintot is meghaladja, és ebben komoly hatása van a Balaton-parti és más, népszerű vizeink melletti ingatlanáraknak. Ebben a cikkben erről a vidékről, de olyan házakat kerestünk, amelyeknek nem fel, hanem lejjebb ment az áruk a meghirdetésük óta.
Ezeken településeken vannak az ország legegészségesebb szabadstrandjai
2024.06.20. #eladóház #vízpart
Ezeken településeken vannak az ország legegészségesebb szabadstrandjai
Hatalmas élményt jelent a legszebb magyarországi tavak mellett éldegélni. De milyen magyarországi tavak jöhetnek szóba, ha a vízminőségről van szó? Ebben a cikkben a Tata melletti Grófi-tavat és a közelében fekvő Naszályt, a Sárvíz-tó strandot és Gersekarátot, valamint a Gyömrői tófürdőt és környékét nézzük meg ingatlan szempontból.
A zsúfolt Balaton helyett látogass el ezekhez gyönyörű és páratlan kis tavakhoz
2024.06.13. #eladóház #vízpart
A zsúfolt Balaton helyett látogass el ezekhez gyönyörű és páratlan kis tavakhoz
Ha vízpartra vágysz, de unod már a Balaton, a Velencei-, vagy a Tisza-tó nyüzsgését, akkor ez a cikk neked szól. Magyarország ugyanis tele van csodálatos, de kevésbé ismert tavakkal, amik mellett naponta élvezheted a vízpart minden örömét. Most egy Európában is páratlannak számító tavat és egy tengerszemet mutatunk be.
Elvonulás vagy újrakezdés? Mindkettőre tökéletes ingatlant mutatunk
2024.06.09. #vízpart #újépítésű
Elvonulás vagy újrakezdés? Mindkettőre tökéletes ingatlant mutatunk
Elvonulás. Csend. Fűzfaliget. Nád. Hullám. Megannyi impulzus, ami megnyugtatóan hat a lelkedre. A természet közelsége, illata, hangjai. A fáké, a vízé, az állatoké. Ha nap mint nap szeretnél ezekben a csodákban részesülni, vagy csak időnként lenne szükséged egy elvonulós-feltöltődős helyre, esetleg bérbeadáson gondolkodsz, akkor tudunk ajánlani egy olyan helyszínt Balatonfűzfőn, ami mindegyikhez tökéletes.