2024.07.05.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #családiház

Ezek mellett a kerti teendők mellett még ejtőzni is jut időd

Ezek mellett a kerti teendők mellett még ejtőzni is jut időd

Július a nyár legforróbb hónapja, de a kerti munkák ilyenkor sem állhatnak le. A változás annyi, hogy a hangsúly átkerül az öntözésre és a tápanyag pótlásra. Persze nem árt minden nap végigjárni a kertet és ellenőrizni a növények állapotát, de a nagy munkáknak nem most van szezonja. Ezeket a teendőket ne hanyagold el, ha nem szeretnéd, hogy sivataggá változzon a kerted!


Locsolj, locsolj, locsolj!

A később kezdődött vakáció miatt, lehet, hogy neked kevésbé tűnt fel, hogy már egy hónapja nyár van, de hidd el a növényeid érzékelték ezt. Igaz, hogy voltak esősebb hetek, viszont azóta olyan mértékben megnőtt a napos órák száma és olyan magas lett a hőmérséklet, hogy azóta a talaj mélyebb rétegei kiszáradtak.

Ezekben a forró napokban különösen ügyelni kell arra, hogy a locsolás ne maradjon el! Sőt a szabadban élő virágok, fák, és fű esetében annyi ideig kell locsolni, amíg a talaj a gyökérzetig átnedvesedik. Nem a mindennapos locsolás a lényeg, hanem az, hogy a gyökér elég vízhez jusson, majd nyújtózkodnia kelljen, hogy elérje azt. Míg a pázsitnak általában az esőztető öntözés esik jól, a virágoknál hasznos lehet a csepegtetés.

A Duna-parti sétány a növényeknek is kellemes, de látványnak sem utolsó elado-csaladi-haz-tahitotfalu-103935941-t6.webp

Etesd a komposztot!

A fűnek folyamatosan szüksége van tápanyagra, de tavasszal és ősszel akár a teljes talajállományt dúsíthatod a komposzt szerves anyagaival. Szóval ne állj le a táplálásával, folyamatosan dobálhatod rá az elhullott növényi részeket, tojáshéjat, kávézaccot a komposztra.

Több komposztáló biztosítja a magaságyások számára a tápanyagot elado-csaladi-haz-tarnok-100744045-t1.webp

Ne hagy teret a gyomoknak!

Sajnos a locsolás ugyanolyan jól jön a gyomoknak is, mint a kert többi tagjának, és a gyom megjelenése nem csak esztétikailag zavaró. Elvonják ugyanis a vizet és a tápanyagokat azoktól a növényektől, amikben akár még évekig szeretnél gyönyörködni. Gazolj rendszeresen - lehetőleg vegyszermentesen -, esetleg használj mulcsot, ami megfékezi a gaz növekedését! Plusz pont, hogy segít a talaj nedvességtartalmának megőrzésében.

Az ápolt kert túlmutat a rendszeres fűnyíráson elado-csaladi-haz-pilisszanto-103866142-t6.webp

Fél szemed a kerten legyen!

Ahogy a cserépben nevelkedő növényeket is megszabadítod az elszáradt virágoktól, levelektől, úgy megteheted ezt a szabadföldben élőkkel is. A legtöbb virágfaj dús hajtásokkal hálálja meg, ha leválasztod róla azokat a részeket, amelyek miatt kevesebb tápanyag és víz jut a fejlődni vágyó hajtásokba. Ha naponta körbesétálsz a növények között, akkor van lehetőséged ezeket eltávolítani, a kártevők megjelenésére idejekorán felfigyelni.

Borítóképi illusztráció: Shutterstock


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 140 884 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Három tipp, hogy hogyan kerüld el az energetikai katasztrófát a kockaházadban
2024.06.22. #felújítás #családiház #energiahatékonyság
Három tipp, hogy hogyan kerüld el az energetikai katasztrófát a kockaházadban
Bár elsőre nem tűnik könnyűnek egy régivágású kockaház (értsd: Kádár-kocka) energetikai felújítása, ám az egyáltalán nem is megvalósíthatatlan. Ráadásul még ingatlanunk értékét is jelentősen növelhetjük vele.
Ugorj fejest a medencekínálatba!
2024.05.04. #luxusingatlan #családiház #kertészet
Ugorj fejest a medencekínálatba!
Tudod már, hogy hol töltöd a nyarat? Az előrelátók már tavaly lefoglalták a legjobb nyaralóhelyeket. Ha te még nem tetted meg, akkor vedd elő a naptárat, és tervezd meg a szabadságod. Az sem gond, ha nem utazol, hanem a nyár nagy részét otthon töltöd, főleg, ha kertes házad van. Például el tudod képzelni, hogy a forró nyári délutánok után mártózol egyet a medencében? Vagy a teraszon lévő jakuzziban? Az áruházakban most indul a kerti szezon; ismerkedj a medence típusokkal, hogy azonnal lecsaphass egy észbontó ajánlatra. Ebben segít ez a cikk.
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.
Megrakják a tüzet, mégis elaluszik – de csak a dalban, ezekben a kandallókban biztos nem!
2023.10.18. #eladóház #családiház
Megrakják a tüzet, mégis elaluszik – de csak a dalban, ezekben a kandallókban biztos nem!
Egyre hidegebbek a napok, jól esik lassan befűteni otthon és a melegből nézni a kinti, hangulatos, őszi időt vagy épp élvezni az otthonunkba varázsolt őszi dekorációt. Bár a radiátorunk is tökéletes szolgálatot tesz, mégiscsak sokkal idillibb, ha a kandallóban ég a tűz, miközben mi a kanapén ülve olvasgatunk. Összeszedtünk néhány házat, ami erre kiváló lehetőséget biztosít.
Pécsi panorámás vityilló, ennyiért? És mi ez a hatalmas vadászkastély? Baranyában járunk
2023.10.15. #ingatlanbefektetés #családiház
Pécsi panorámás vityilló, ennyiért? És mi ez a hatalmas vadászkastély? Baranyában járunk
Az otpotthon.hu ingatlankínálatában közel négyezer baranyai vármegyei ingatlan szerepel, közülük választottuk ki a két legkisebbet és a két legnagyobbat. Utóbbi nem is állandó lakhatásnak épült, inkább befektetésre alkalmas.
3 apróság, ami a többgenerációs családi házak vonzerejét növeli
2023.10.15. #családiház #energiahatékonyság
3 apróság, ami a többgenerációs családi házak vonzerejét növeli
Hogy egy családon belül több generáció is összeköltözzön, az sokaknál kizárt. Összeszedtük az előnyöket, hátha ez a szemlélet megváltozik.
Tökös programajánló októberre - már a hétvégén csodás program a Balatonon
2023.10.13. #családiház #újépítésű #energiahatékonyság
Tökös programajánló októberre - már a hétvégén csodás program a Balatonon
A sütőtökfaragás vicces és kreatív időtöltés kicsiknek és nagyoknak, és évről-évre egyre népszerűbb halloween előtt ijesztő arcot faragni a narancssárga termésnek. Programajánlónkban különböző rendezvényeket gyűjtöttünk össze, hogy a faragás mellett másra is figyelhess: jótékonykodnál, kipróbálnál tökös gasztro különlegességeket, esetleg a bátorságodat tennéd próbára?
Lakjunk jól a kétszintesben! Milyen előnyei és hátrányai vannak?
2023.10.12. #eladóház #családiház
Lakjunk jól a kétszintesben! Milyen előnyei és hátrányai vannak?
Sokaknak egy több emeletből álló ház jelenik meg a fejében, ha családi házról hallanak. Ugyanakkor előfordulhat egyszintes családi ház is, hiszen azoknak is megvannak az előnyei, ahogy a hátrányai is. De mire számíthat az, aki kétszintes ingatlanra teszi a voksot?
Tizenegynéhány milliós házak Debrecenben? - A csend és a rend kertjei
2023.10.12. #ingatlaneladás #családiház
Tizenegynéhány milliós házak Debrecenben? - A csend és a rend kertjei
A szocializmus egyik vívmánya a zártkertek világa, amikor az emberek saját művelésre kisebb földterületeket kaphattak a település határain kívül. Mára viszont sokan otthonként tekintenek ezekre az ingatlanokra. Most Debrecenben mutatunk néhány példát, amik igazolhatják, miért is népszerűek a zártkertes ingatlanok.