2022.08.20.

Kiderítettük, hogy igazak-e a pletykák a Gellért-hegyi ingatlanokkal kapcsolatban

Kiderítettük, hogy igazak-e a pletykák a Gellért-hegyi ingatlanokkal kapcsolatban
A Gellért-hegy Budapest egyik legjobban frekventált helye. Közvetlenül a Duna partján emelkedik 230 méter magasba, így a budai oldal, de még a pesti oldal is könnyen megközelíthető innen. Pláne, amióta nem csak a hídon közlekedve, hanem a föld alatt is át lehet jutni a város másik felére. Kiderítettük, hogy valóban igazak-e a pletykák, hogy a Gellért hegy környékén felejtős ma ingatlant vásárolni.

Budapest, Gellért hegy

Mennyibe kerül egy kis hely Budapest szívében?

Azzal nem mondunk újat, hogy az ingatlanárak brutálisan emelkedtek a fővárosban, és az eddig sem az olcsóságáról híres kerületek, városrészek még inkább az elérhetetlen kategóriába kerültek egy átlagos háztartásban élő számára. Ennek ellenére azt vettük észre, hogy míg ez év elején a február, márciusi hónapokban elképesztően elhúztak a négyzetméterárak a Gellért-hegy körüli lakásokat érintően, addig mostanra jelentősen csökkentek az értékek. Persze, most is mélyen a zsebbe kell nyúlni, ha valaki a Szabadság-szobor mellé szeretne költözni. Ez számszerűsítve annyit jelent, hogy 2,6 millió helyett 1,6-ot kell fizetni négyzetméterenként.

Így alakultak  az ingatlanárak a Gellért hegy környékén

Drágábbak a lakások?

Ezt így nem mernénk kategorikusan kijelenteni. Meglehetősen nagy a szórás ár tekintetében, hiszen az 52 milliós legolcsóbb lakástól 298 millióig lehet találni a környéken ingatlant. A bekerülési költséget szokás szerint befolyásolja, hogy:

· felújítandó-e a lakás

· van-e erkély

· van-e garázs

· hány szobás az ingatlan

· rendelkezik-e további helyiségekkel: kamra, saját pince stb.

 

A luxus kategória

Konkrétan a Gellért-hegy délnyugati lejtőjén épült 8 lakásos társasházban egy 3 szobás, teraszos, 93 nm-es lakás. A társasház tavasszal lett kulcsrakész, első tulajdonosát várja. A legkorszerűbb technológiáknak köszönhetően a fűtésről hőszivattyú gondoskodik, amit padlófűtés egészít ki. A háromrétegű üvegezésű ablakokra elektromos redőnyt szereltek. A házban lift van, a biztonságról lakásonként egyéni riasztó és távfelügyelet gondoskodik. Autódat zárt teremgarázsban parkolhatod le, és a bicajnak is saját helye lehet.

Luxus lakás a Gellért hegy oldalában
Luxus lakás a Gellért-hegy oldalában

Egy átlagos lakás nem mindennapi környezetben

A fővárosi viszonyokhoz képest 55 millióért nagyon jó vétel ez a 2 szobás társasházi lakás a Gellért-hegy lábánál, a Villányi úton. A Móricz Zsigmond körtér és a BAH csomópont között található a körbekerített 20 lakásos társasház. Számos villamos, buszjárat megáll itt, éjszakai járat és metró is elérhető. Ha szükséged van a természet közelségére, akkor sétálj el a Feneketlen-tóhoz vagy tegyél egy kört a Budai Arborétumban. Díjmentesen az utcán lehet parkolni, vagy felvetetheted magad a garázsra várók listájára. A szobák laminált parkettával, a többi helyiség járólappal burkolt.

Megfizethető téglalakás a Villányi úton
Megfizethető téglalakás a Villányi úton

Nézd meg a többi Gellért-hegyi ingatlant

 

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra