2022.11.07.

Költözz a budapesti Lila Akác közbe! Íme, a IV. kerület

Költözz a budapesti Lila Akác közbe! Íme, a IV. kerület
Budapest legészakibb kerülete 1950-től része a fővárosnak. Az 1830-ban alakult település tíz éven belül községgé nőtte ki magát, 1907-re már 38 ipari vállalat működött itt, ezzel országos szinten a negyedik legnagyobb termelést hozó várossá vált. Fejlődését a történelmi viharok csak lassították, de nem állították meg. A Duna partján fekvő városrészt közel 100.000-en választották otthonuknak. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy miért érdemes ebben a kerületben letelepedni.

hirdetés


A változást hozó hetvenes évek

Újpest gazdaságát elsősorban a faipar és a bőripar jelentette a több kisebb vállalat mellett. A második világégés után olyan állami cégek költöztek a kerületbe, mint a Chinoin, az Egyesült Izzó, a Cérnagyár, a Duna Cipőgyár vagy a Magyar Pamutipar. A gyárak sokasága rengeteg munkaerőt igényelt, akik főleg a városrész vagy a környező kerületek lakói közül kerültek ki. A ’70-es években kezdték el Újpestet újra tervezni, és a 3-as metró építésével nagyjából egy időben több ütemben 16.000 lakótelepi lakást építettek.

Imádod a kertvárosi hangulatot? Ezt nézd!

Szerencsére a kerületnek megmaradt a régi időket idéző kertvárosi része is. A bájos, csendes utcákon kisebb-nagyobb családi házak váltják egymást. A tömegközlekedést a környéken leginkább busszal valósul meg, amivel akár a 3-as metróhoz, akár a szentendrei HÉV-hez is el lehet jutni. Két villamosjárat robog át a városrészen; a 12-es és a 14-es. Autóval percek alatt elérhető az M0-s autópálya, illetve a Megyeri hídon át Budakalász.

Fiatal vagy idősebb pár számára ideális választás ez a 2 szobás kis kertes ház Újpest szívében. Az amerikai konyhás nappalit hangulatos cserépkályha melegíti.
elado-hazresz-budapest-iv-kerulet-83206659-k6.jpg

Akár több generáció is talál magának elég tágas lakhelyet a kerületben. Az alábbi családi házban két elkülönített lakrész van kialakítva. Az egyikben az amerikai konyhás nappali mellett két másik szoba, valamint egy zuhanykabinos fürdőszoba található. A másikban egy szoba, konyha és egy sarokkádas fürdő kapott helyet. A népes család számára a 400 nm-es kert és a kerti sütögető rész biztosítja a kikapcsolódást.
elado-csaladi-haz-budapest-iv-kerulet-86842138-k1.jpg

Néhány lakótelepi gyöngyszem

Az alábbi társasházi lakás 2 szobából áll, amik meglehetősen nagy méretűek, hiszen az ingatlan 68 négyzetméter. Tartozik hozzá pince is, ami a ritkábban használt holmik tárolására kiváló megoldás. A lakás teljesen felújított: a falak kellemes, barátságos színekkel festettek, a hidegburkolatok minőségiek. Az ablakok időtálló műanyagok, amiken szúnyogháló és redőny is található. Utóbbi a nappaliban elektromos vezérlésű a komfort növelése érdekében. Az elektromos és a vízvezetékek cseréje is megtörtént, így műszakilag is minden elvárásnak megfelel.
elado-panellakas-budapest-iv-kerulet-kaposztasmegyer-87152471-k1.jpg

Téglalakás a Megyeri Lakóparkban

A társasház mindössze két emeletes, ez a bájos másfél szobás ingatlan a második emeleten helyezkedik el. Felső szomszéd így nincs, és oldalról is csak egy irányból van. A tágas előtérből nyílik a konyha, a fürdőszoba és a nappali. Innen lehet megközelíteni a tolóajtóval elkülönített, légkondicionált hálót, valamint a kertre néző erkélyt. A hétvégék aktív eltöltésére tökéletes a közelben húzódó Farkas- erdő vagy a Szilas-patak, illetve a környéken jól kiépített kerékpárutak találhatók, amiken akár Szentendréig is el lehet gurulni.
elado-teglalakas-budapest-iv-kerulet-87192406-k1.jpg

Tekintsd meg a IV. kerület teljes ingatlan kínálatát az OTP Otthonon

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra