2023.02.07.

Kúriák, villák és kastélyok az otpotthon.hu-n

Kúriák, villák és kastélyok az otpotthon.hu-n
Néha mindenki eljátszik a gondolattal, hogy milyen lehet az élet egy mindennel felszerelt villában. A világ számos táján találhatók szebbnél szebb, akár több száz éves vagy modern ingatlanok, amiknek a csodájára járhatunk. Itthon is akadnak szép számmal szemet gyönyörködtető kacsalábon forgó paloták, ezekből hoztunk egy kis ízelítőt.

hirdetés


Tervezte: Makovecz Imre

A Kossuth- és Ybl Miklós díjas építész élete utolsó éveiben tervezte Nagykovácsiban ezt a három különálló épületből álló kúriát. Az épület magán hordozza Makovecz munkásságának sajátosságát: az ingatlan amolyan kapocs a föld és az ég között, tökéletesen illeszkedik a környezetébe. A neves építész előszeretettel tervezte ívesre, csúcsosra műveit, a front jelentős része üvegfelület, amivel életre keltette alkotásait. Ennek a kúriának is a bejárati része kazettás üvegfal, belső terei nyitottak, tágasak. A fa alapanyag mindkét szinten és az őket összekötő lépcsőben is jelen van. A telken kültéri medence is található, felújítás után a nyári napokon kellemes felfrissülést biztosít.

elado-csaladi-haz-nagykovacsi-80929311-k6.jpg

Barokk pompa Cserkeszőlőn

Korábban a cserkeszőlői híres fürdő komplexum vendégei számára nyújtott hangulatos szállást és kikapcsolódást, így némi energiaráfordítással szintén egymást érhetik a foglalások. Az emeleten négy lakosztály került kialakításra, valamint két konyha, két wc, egy központi helyiség, egy grandiózus nappali, ahonnan közvetlen kapcsolat van a teraszra. Az alsó szint teljesen a szórakozás színtere: privát, 28 személyes moziterem, biliárd, edzőterem, szauna található. Itt kapott helyet továbbá a garázs és a kazánház. A több mint ezer négyzetméteres kert további lehetőségeket rejt magában.

elado-kuria-cserkeszolo-82425674-k1.webp

Villa Székesfehérvár mellett

Mindössze 4 km-re Székesfehérvártól, több hektárnyi magánbirtokon fekszik ez a nyolc szobás kúria, valamint még egy három lakásból álló ingatlan garázzsal és tárolóval. Az oda vezető aszfaltozott utat sorompó zárja el a külvilágtól. Az egyedi belsőépítészeti megoldások izgalmassá teszik az épületet, ráadásul nem csak egy megyeszékhely szomszédságát élvezi, hanem rövid távolságra van a Velencei-tó, vagy a Balaton is.

elado-villa-kastely-szekesfehervar-csala-88837433-t6.webp

Vadászházból kastély

Valódi főúri kastély és a hozzá tartozó ligetes erdő, tórendszer vár új gazdára Mocsán, Tata mellett. Az épület 420 négyzetméteres, 2 nappalit, 6 háló- és fürdőszobát, vendégmosdókat, étkezőt, családi szobát, konyhát, valamint könyvtárat foglal magában. 2018-ban teljes felújításon esett át az ingatlan: napkollektor rendszert telepítettek és nagy gondot fordítottak a megfelelő hőszigetelésre. A vízellátást a birtokon lévő kút biztosítja, az áramot saját trafó; így egy fenntartható, környezetbarát otthont sikerült kialakítani.

elado-csaladi-haz-mocsa-89205376-t6.webp

Luxus rezidencia a Lupa-szigeten

Budakalász egyik felkapott részén, a Lupa-szigeten, négy telken terül el a következő, minden igényt kielégítő palota. A három családi hálószobán kívül két vendégszoba, külön gyerek- és felnőtt nappali, dolgozószoba szolgál a pihenésre. A villában fedett uszoda, edző terem és szauna szolgálja a testi-lelki felüdülést, a zeneszoba az önfeledt kikapcsolódást. Külön helyiéget kapott a mosókonyha, a kamra, valamint a gépészeti tér. A garázsban a kettő és négykerekű járműveken kívül saját csónakot is lehet tárolni. A nappaliból nyíló teraszról rálátás nyílik a kültéri medencére és a Dunára.

elado-villa-kastely-budakalasz-lupasziget-84106820-t6.webp

Less be a többi fényűző otthonba is

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra