2024.07.06.Szerző: Árgyelán Dorina #eladólakás

Festés kánikulában – amikor a nagy meleg ellened fordul

Festés kánikulában – amikor a nagy meleg ellened fordul

Eltervezted, hogy nyáron újrafested a lakás egy részét? Megteheted, de az előrejelzések szerint július végéig biztosan kitart a 28-35 fok. Ez szelesebb napokon még csak-csak elviselhető, de ecsetet ragadni már kétséges. Különös tekintettel a festékre, a glettre és a ragasztóra is. Mivel gyorsabban száradnak, nehezebb velük dolgozni. Mutatjuk, mit tehetsz, hogy ez ne álljon a felújítás útjába.


Villámgyors ecsetvonások

Ha sietni kell, akkor logikus, hogy gyorsítani kell a tempón. 25 fok felett már érezhetően hamarabb száradnak meg a felújítás során használt anyagok. Emiatt a használati utasításban szereplő adatok a száradásra vonatkozóan a minimálisra csökkennek.

Ami egyfelől jó hír, hiszen gyorsabban lehetsz kész a munkával, viszont hátrányod is származhat belőle, ha nem tervezel vele. Ismerve a saját tempódat, gondold végig, hogy nagyjából 30 perc alatt mit tudsz megcsinálni, mennyit tudsz haladni! A hengerrel vagy az ecsettel nagy, lendületes mozdulatokkal dolgozz!

A vízbázisú anyagok gyorsabban száradnak a hőségben elado-teglalakas-pecs-99679092-t6.webp

Hígítási arány a maximumon

Ha az áll a festékes dobozon, hogy hígítható, akkor ne ellenkezz és hígítsd! Ha kánikula idejére esik a falfestés, ezzel nyerhetsz egy időt. A vizezett festék valamivel lassabban szárad. Ilyenkor is az átlagosnál gyorsabban kell az ecsetvonásokkal haladnod, viszont jó eséllyel végzel egy hosszabb fallal is, mielőtt az eleje megszárad. A hígítási arányt ne lépd túl, mert azzal rontasz a festék minőségén!

Igyekezz vastagon tartani a festéket a hengeren vagy ecseten, ugyanis ezzel tudod elkerülni, hogy szálkás mintázata legyen! Glettből inkább többször keverj be keveset, mert ha megköt, utána lehetetlen vele dolgozni!

A hosszanti falakat is könnyebb hígított festékkel lekenni elado-panellakas-budapest-iii-kerulet-obuda-104080758-t6.webp

Hogyan hűtsd le a szobát festés előtt?

Egy adott helyiség lehűtése a légkondival a legegyszerűbb. Így sem az anyagok gyors száradása miatt nem kell aggódni, sem azért mert a festő gutaütést kap. Amennyiben nincs légkondi, a klasszikus függönybehúzásos módszerrel is próbálkozhatsz a felújítás előtti napokban.

Szintén jó ötlet a hajnali vagy a késő esti szellőztetés, illetve ha kereszthuzatot tudsz csinálni. Segíthet a gyakori felmosás is hideg vízzel. Az ablakokat a munkálatok ideje alatt lehetőleg ne nyisd ki, és a ventilátor se működjön, csak akkor, ha készen van a festés.

Modern hűtés-fűtés rendszer teszi lehetővé a későbbiekben a komfortos felújítást elado-teglalakas-mosonmagyarovar-99706246-t1.webp

Borítókép: Shutterstock


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 140 884 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
2024.03.16. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
A Kiegyezést követően Budapest gyorsan kereskedelmi és közlekedési központtá vált. Ennek folyományaként jelentősen megnőtt a lakosság száma, megélénkült a lakások iránti kereslet, ami új ingatlanok építtetését vonta maga után. Ezek a bérházak lettek az úgynevezett nagypolgári lakások, tipikusan körfolyosóval, belső udvarral és hatalmas belső terekkel. Mi maradt belőlük?
Loft lakások: tér és stílus a magasban
2024.02.10. #eladólakás
Loft lakások: tér és stílus a magasban
Régen az olcsóságuk miatt voltak népszerűek, ma azonban a luxus megtestesítői a loft lakások. Nem véletlenül, hiszen egy ilyen ingatlan megvásárlása óriási lehetőségeket hordoz magában.
Modern tetőtéri lakások
2024.01.13. #eladólakás
Modern tetőtéri lakások
A tetőtéri lakások az igencsak megosztó ingatlantípusok közé tartoznak. Sokan vannak, akik imádják a tetőtéri érzést, mások viszont irtóznak tőle. Pedig egy tetőtéri lakás a különleges lehetőségek tárházát rejti magában. Nem is gondolnánk, hogy a ferde falak alatti terek ugyanolyan hatékonysággal kihasználhatók, mint az egyenes falak által határolt terület. Mindemellett a város felett is kevesebb a zajhatás és nagyobb a nyugalom. Továbbá ezek az ingatlanok minden évszakban fényárban úsznak, hozzájárulva a kellemes közérzethez és az egészséghez.
Jön az iskolakezdés - íróasztal variációk nem csak gyerekeknek
2023.08.21. #eladólakás #budapest
Jön az iskolakezdés - íróasztal variációk nem csak gyerekeknek
Az íróasztal sarkalatos pontja a gyerekszobának, de dolgozósarok is értelmezhetetlen nélküle. Ez a bútordarab már az ovis kortól része az életünknek, csak a mérete, kinézete és a funkciója változik. Később a számítógép elhelyezése miatt lehet szükséged egy masszív asztalra. Mutatjuk, melyik korosztálynak milyen az ideális munkaasztal.
Már most érdemes elkezdeni hétvégi házat keresni a Fertő tónál - járd velünk körbe!
2023.08.14. #eladólakás #luxusingatlan #vízpart
Már most érdemes elkezdeni hétvégi házat keresni a Fertő tónál - járd velünk körbe!
Beléptünk a nyár utolsó hónapjába, ezért az idei szezonra már nem érdemes nagyobb terveket szőni, de jövőre is lesz nyár, amire érdemes már most felkészülni, például a pénztárcának megfelelő nyaralót keresni. Kicsit trükközzünk: a Balaton már túl drága? A Velencei-tó meg aztán pláne? Zoomolj ki, és foglalkozz kicsit a Fertő tóval! Már csak azért is, mert így esélyed van átruccanni az osztrák oldalra is. Mutatunk néhány csábító eladó nyaralót.
Miért nem választanának a kertépítők műfüvet a valódi fű helyett?
2023.08.14. #eladóház #eladólakás #kertészet
Miért nem választanának a kertépítők műfüvet a valódi fű helyett?
Vannak olyan felületek, ahol kényelmes a műfű használata, de a természetes füvet nem szabadna ezzel helyettesíteni. A természetben mindennek megvan a maga szerepe, így a fűnek is. Táplálékként, búvóhelyként szolgál, megköti a szén-dioxidot, csökkenti a környezet hőmérsékletét. Ezzel szembe lehet állítani a műfüvet, aminek most elmondjuk a hátrányait, hogy teljesen képben legyél, ha arra készülsz, hogy műfüvet telepíts a kertbe.
Ózd: a város, ami többet érdemelt volna
2023.08.13. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ózd: a város, ami többet érdemelt volna
Tudod, miért ilyen rossz a híre a borsodi városnak? És azt tudod, hogy nem is olyan régen még virágzó település volt? Következzék egy kis helytörténet egy borsodi tollából.
Milyen lakberendezési stílushoz milyen lámpa illik?
2023.08.13. #eladóház #eladólakás #családiház
Milyen lakberendezési stílushoz milyen lámpa illik?
Egy otthon enteriőrje akkor jó és akkor van kész, ha harmóniát sugároz. Ha anyagában és színében minden egyes polc, szekrény és fotel összhangban van egymással. Ezt olykor egy szobán belül is nehéz megvalósítani, nemhogy egy egész házban, ráadásul itt még nem is áll meg a dolog, hiszen a legfontosabb, hogy a környezet számodra idilli legyen. Az akár hónapokig tartó tervezgetést, utánajárást egy pillanat alatt tönkre tehet egy oda nem illő lámpa.
Így néz ki az egyik legvonzóbb vármegyeszékhely - a legkisebb és a legnagyobb lakások
2023.08.13. #eladólakás #ingatlaneladás
Így néz ki az egyik legvonzóbb vármegyeszékhely - a legkisebb és a legnagyobb lakások
Zala vármegye az egyik fő célpontja az országon belül költözőknek: a vármegyeszékhelyen, Zalaegerszegen a cikk írásának pillanatában 466 eladó ingatlan közül választhattunk, közülük kerestük meg a két legkisebbet és a két legnagyobbat szingliknek és nagy családosoknak.