2022.09.08. #újépítésű #lakópark

Lakópark: félút a lakótelep és a családi ház között

Lakópark: félút a lakótelep és a családi ház között

Ha nem panelban nőttél fel, akkor is biztos hallottál már hol vicces, hol bosszankodó sztorikat a válogatott szomszédokról. Van az, akinél állandóan üvölt a TV, van, amelyiknek a kutyájától zeng az egész telep, mindig emeleten laknak a kisgyerekesek, akiknél állandó program a fogócska. Egy panelban pusztán a falakon átszűrődő hangokból nyomon tudod követni a lakótársak életét: kinél van éppen felújítás, vagy mikor megy el fürödni. Nem csoda, ha sokan szinte menekülnek ezekből a lakásokból. Ebben a bejegyzésben eláruljuk, hogy miért jó megoldás ilyenkor a lakóparkba költözés, és mutatunk néhány gyöngyszemet az OTP Otthon kínálatából.


Hurrá, családi házba költözünk! Vagy mégsem?

A legtöbbször másfél szobás panelből hatalmas váltás családi házba költözni. Vannak, akiknek ez a szíve vágya, ám ez jelentős változásokkal jár. Egy kertes otthon esetében mindig van valamilyen tennivaló. És ezt értsd úgy: MINDIG. A gyepet folyamatosan nyírni kell. Tavasszal és ősszel a kertben található fákat, növényeket kell metszeni, gallyazni, zöldhulladékot összeszedni. Télen jégmentesíteni a közlekedési útvonalakat. A ház előtti útszakasz rendben tartása sok településen a tulajdonos felelőssége. Nyáron medencét kell tölteni, algátlanítani, fertőtleníteni. És akkor még nem beszéltünk arról, ha zöldségeskertet szeretnél nulla tapasztalattal.

Sok zöldterület, prémium lakások

A lakóparkok annyiban hasonlítanak a panelekből álló társasházakhoz, hogy több család él egy épületben. És annyiban hajaz a családi házas övezetre, hogy a házak között nagy és sok zöldterület töri meg az épületek folytonosságát. Sokszor tópart vagy folyópart közelében épülnek a lakóparkok, amik még élhetőbbé teszik az urbánus környezetet. A játszótér már szinte kötelező elem, sok helyen saját fitneszteremben is van sportolásra lehetőség. A kocsibeálló vagy garázs szintén része az árnak. Ezen felül van, ahol a fiatalos, modern technikai megoldások teszik egyedivé az ingatlanokat, míg máshol a hatalmas, napfényes terasszal csábítják az érdeklődőket.

Szolgáltatások a közvetlen szomszédban

Érdekes kettősség figyelhető meg a lakóparkok elhelyezkedésénél. Egyrészt biztosítanak egy nyugalmat, esetleg panorámát a környező hegyekre, látványosságra, másrészt minimális közlekedéssel elérhető a város központja. Így elérhető távolságon belül eljuthatsz üzletközpontba, hipermarketbe, iskolába, óvodába. Ezen felül pedig egyre több helyen tudsz számos szolgáltatást igénybe venni az alsó szinteken. Fodrászat, manikűr, magán fogászat lehet egy karnyújtásnyira.

Zöldmező Lakópark, Budapest

A főváros XVI. kerületében, csendes, kertvárosi övezetben található a Zöldmező Lakópark. A 30 nm-es garzonoktól kezdve a nagyobb, 80 nm-es lakásokig készülnek otthonok. A földszinti lakrészek kertkapcsolatosak, de mindkét épület hatalmas zöldterülettel övezett. Az erkélyen vagy teraszon kívül mélygarázs is jár az ingatlanhoz.

Zöldmező Lakópark, Budapest

Szeged, Móraváros

Mindössze 29 lakást alakítanak ki ebben a lakóparkban, így zsúfoltságra nem kell számítanod. A házban lift és központi hűtés, illetve fűtés működik. Az ablakokra tok nélküli redőnyt szerelnek.

29 lakásos lakópark Szegeden

Székesfehérvár- Harmatosvölgy

A meseszerű elnevezés nem tipikus lakóparkot takar. Harmatosvölgyben ikerházak állnak egymás mellett, amelyek mindössze a gépkocsibeállók pergolájával kapcsolódnak egymáshoz. Az amerikai konyhás nappalin kívül három szoba került mindegyikben kialakításra. A családi házak napelemmel, hűtő-fűtő klímával, szúnyoghálóval és redőnnyel felszereltek. Vásárlásához CSOK és Zöld-hitel igényelhető.

Lakópark ikerházakkal Székesfehérváron

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 148 116 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Nem állt le az élet a lakóparki beruházásoknál, most az ilyen projektek mennek
2023.09.28. #eladóház #újépítésű
Nem állt le az élet a lakóparki beruházásoknál, most az ilyen projektek mennek
Bár az új lakások piacán a legnagyobb projekteket felfüggesztették, viszont a pár tucat lakásból álló újlakásfejlesztések továbbra is folytatódnak. És ez nem csak Budapestre igaz, hanem országszerte folytatódnak a beruházások. Ezek közül most Pest, Fejér, Győr-Sopron-Moson és Csongrád vármegyében mutatjuk be a választékot.
Hol vásároljunk új lakást Budapesten? És miért pont új építésűt?
2023.09.26. #ingatlanbefektetés #újépítésű
Hol vásároljunk új lakást Budapesten? És miért pont új építésűt?
Új lakás vásárlása esetén a vevők legtöbbször az elsődleges szempontok közé sorolják az ingatlan lokációját, állapotát, energiahatékonyságát, hogy milyen a lakás elosztása, megfelelő-e a mérete és természetesen az ára. Ne kerüljön túl sokba, sem a vételkor, sem a fenntartása során. Ez az, amire minden vevő vágyik. Hol keresgéljen, milyen ingatlanok felelhetnek meg a felsorolt elvárásoknak Budapesten?
Őrületesen jól kinéző házakkal pakolják tele a kertvárost
2023.09.18. #budapest #újépítésű #energiahatékonyság
Őrületesen jól kinéző házakkal pakolják tele a kertvárost
Zöld környezet, kényelmes lakópark, miközben élvezheted egy nagyváros belvárosának szolgáltatásait? Ha e három feltételt egyszerre keresed, érdemes egy kis figyelmet Zuglóra fordítani, ahol ráadásul még elképesztően jó házak is nőnek ki a földből.
Slambuccal és nemzetközileg elismert felsőoktatással hívogat Debrecen
2023.09.17. #eladóház #eladólakás #lakópark #ingatlantörténelem #családiház
Slambuccal és nemzetközileg elismert felsőoktatással hívogat Debrecen
Irodalmi nagyjaink közül sokan voltak a debreceni református kollégium diákjai; ez és a Virágkarnevál valószínűleg egybeforrt Debrecen nevével. Hajdú-Bihar vármegyeszékhelye mindemellett igyekszik megújulni is. A cívisváros az utóbbi években új lendületet kapott, ami kétségtelenül előnyére vált. Nézzük, milyen területeken fejlődött a város!
Az előző generációknak ment, de te miből fogsz saját lakást venni?
2023.09.15. #eladólakás #lakópark #lakáshitel
Az előző generációknak ment, de te miből fogsz saját lakást venni?
Lakást az átlagember nemhogy nem évente, de még évtizedenként sem vesz. Sokan egy ingatlanban élik le az életüket, azt szépítgetik, alakítják. De hogyan lehet ma lakáshoz, házhoz jutni? Még ha az árak el is kezdenek csökkenni, már egy 40 millió forintos lakást sem egyszerű megfinanszírozni.
Csak az infláció felével nőtt az új lakások ára Budapesten egy év alatt
2023.09.13. #ingatlaneladás #budapest #újépítésű
Csak az infláció felével nőtt az új lakások ára Budapesten egy év alatt
Közel húszezer fővárosi új lakás adatai alapján egy év alatt az infláció felével nőttek az új lakásárak Budapesten, és 1,46 millió forint a négyzetméterár. Ha valaki új lakást szeretne most venni, átlagosan 104 millió forintért talál. A legdrágább az I. kerület: de melyik a legolcsóbb a fővárosban?
Itt találhatod meg a boldogság kék madarát
2023.09.13. #eladóház #újépítésű #lakópark
Itt találhatod meg a boldogság kék madarát
Mennyire vagy boldog? Megbecsülve érezed-e magad a munkahelyeden? Váratlan tragédia esetén tudnál-e a családodból, baráti körödből valakihez segítségért fordulni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre várták a válaszokat több hazai és nemzetközi felmérésben, hogy kiderítsék, hogy áll a pandémia után a mentális, pszichés és fizikai jólétünk.
Mire figyelj, ha egy új építésű lakásra szerződsz?! Akkora összegről van szó, hogy ezen ne múljon
2023.09.13. #ingatlanbefektetés #újépítésű
Mire figyelj, ha egy új építésű lakásra szerződsz?! Akkora összegről van szó, hogy ezen ne múljon
Az életed során nagy nehezen összekapargatott vagyont mentheted meg, ha odafigyelsz a tanácsokra.
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
2023.09.11. #ingatlaneladás #újépítésű
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
Néhány éve a panellakások befektetési szempontból még zsákutcának tűntek, és bár azóta sem energiahatékonyabb a panel, az értékük mégis nőtt. Ha tízemeletesben laksz, de inkább a zöldbe vágynál, akkor most itt a lehetőség, hogy elcseréld új építésűre.