2022.09.08.

Lakópark: félút a lakótelep és a családi ház között

Lakópark: félút a lakótelep és a családi ház között
Ha nem panelban nőttél fel, akkor is biztos hallottál már hol vicces, hol bosszankodó sztorikat a válogatott szomszédokról. Van az, akinél állandóan üvölt a TV, van, amelyiknek a kutyájától zeng az egész telep, mindig emeleten laknak a kisgyerekesek, akiknél állandó program a fogócska. Egy panelban pusztán a falakon átszűrődő hangokból nyomon tudod követni a lakótársak életét: kinél van éppen felújítás, vagy mikor megy el fürödni. Nem csoda, ha sokan szinte menekülnek ezekből a lakásokból. Ebben a bejegyzésben eláruljuk, hogy miért jó megoldás ilyenkor a lakóparkba költözés, és mutatunk néhány gyöngyszemet az OTP Otthon kínálatából.

 

Hurrá, családi házba költözünk! Vagy mégsem?

A legtöbbször másfél szobás panelből hatalmas váltás családi házba költözni. Vannak, akiknek ez a szíve vágya, ám ez jelentős változásokkal jár. Egy kertes otthon esetében mindig van valamilyen tennivaló. És ezt értsd úgy: MINDIG. A gyepet folyamatosan nyírni kell. Tavasszal és ősszel a kertben található fákat, növényeket kell metszeni, gallyazni, zöldhulladékot összeszedni. Télen jégmentesíteni a közlekedési útvonalakat. A ház előtti útszakasz rendben tartása sok településen a tulajdonos felelőssége. Nyáron medencét kell tölteni, algátlanítani, fertőtleníteni. És akkor még nem beszéltünk arról, ha zöldségeskertet szeretnél nulla tapasztalattal.

Sok zöldterület, prémium lakások

A lakóparkok annyiban hasonlítanak a panelekből álló társasházakhoz, hogy több család él egy épületben. És annyiban hajaz a családi házas övezetre, hogy a házak között nagy és sok zöldterület töri meg az épületek folytonosságát. Sokszor tópart vagy folyópart közelében épülnek a lakóparkok, amik még élhetőbbé teszik az urbánus környezetet. A játszótér már szinte kötelező elem, sok helyen saját fitneszteremben is van sportolásra lehetőség. A kocsibeálló vagy garázs szintén része az árnak. Ezen felül van, ahol a fiatalos, modern technikai megoldások teszik egyedivé az ingatlanokat, míg máshol a hatalmas, napfényes terasszal csábítják az érdeklődőket.

Szolgáltatások a közvetlen szomszédban

Érdekes kettősség figyelhető meg a lakóparkok elhelyezkedésénél. Egyrészt biztosítanak egy nyugalmat, esetleg panorámát a környező hegyekre, látványosságra, másrészt minimális közlekedéssel elérhető a város központja. Így elérhető távolságon belül eljuthatsz üzletközpontba, hipermarketbe, iskolába, óvodába. Ezen felül pedig egyre több helyen tudsz számos szolgáltatást igénybe venni az alsó szinteken. Fodrászat, manikűr, magán fogászat lehet egy karnyújtásnyira.

Zöldmező Lakópark, Budapest

A főváros XVI. kerületében, csendes, kertvárosi övezetben található a Zöldmező Lakópark. A 30 nm-es garzonoktól kezdve a nagyobb, 80 nm-es lakásokig készülnek otthonok. A földszinti lakrészek kertkapcsolatosak, de mindkét épület hatalmas zöldterülettel övezett. Az erkélyen vagy teraszon kívül mélygarázs is jár az ingatlanhoz.

Zöldmező Lakópark, Budapest

Szeged, Móraváros

Mindössze 29 lakást alakítanak ki ebben a lakóparkban, így zsúfoltságra nem kell számítanod. A házban lift és központi hűtés, illetve fűtés működik. Az ablakokra tok nélküli redőnyt szerelnek.

29 lakásos lakópark Szegeden

Székesfehérvár- Harmatosvölgy

A meseszerű elnevezés nem tipikus lakóparkot takar. Harmatosvölgyben ikerházak állnak egymás mellett, amelyek mindössze a gépkocsibeállók pergolájával kapcsolódnak egymáshoz. Az amerikai konyhás nappalin kívül három szoba került mindegyikben kialakításra. A családi házak napelemmel, hűtő-fűtő klímával, szúnyoghálóval és redőnnyel felszereltek. Vásárlásához CSOK és Zöld-hitel igényelhető.

Lakópark ikerházakkal Székesfehérváron

 

 

 

 

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra