2024.07.02.Szerző: fá #eladóház #ingatlanvásárlás

Neked is meleged van? Vár Magyarország leghidegebb települése!

Neked is meleged van? Vár Magyarország leghidegebb települése!

Magyarország három éghajlattípus ütközőzónájában található, így élvezhetjük a telet, a tavaszt, a nyarat és az őszt, ezért nagy az évi hőingás. És bár a körülöttünk lévő hegyek megszűrik a szélsőséges klímát, így is vannak szélsőségek. Az egyik ilyen Nógrád gyöngyszeme, Zabar. Láttál már Zabarban eladó ingatlant?


Ebben a hőségriadóktól terhelt időszakban bizonyára sokan gondolkoznak rajta, hogy talán nem is a trópusokra kellene költözniük, hanem északra. De talán nem is szükséges több ezer kilométert megtenni, elég ha az ország északi tájait célzod meg. Ott ugyanis az országra jellemző három különböző éghajlati hatás közül a száraz kontinentális hatás jellemző. Igaz, kevesebb a csapadék, de Szibéria felől mindig lehet számítani egy jó kis lehűlésre. Ennek tökéletes példája Zabar. Biztos sokan hallottak már róla, de akik nem, azoknak elmondjuk, hogy ez a nógrádi település Magyarország leghidegebb középhőmérsékletű települése.

Zabar szállítja évről évre a több napi minimumhőmérsékleti rekordot is, de még a legmelegebb időszakokban sem gyakran kúszik 30 fok felé a hőmérő higanyszála. Ennek egyszerű oka van: Belső-Zabar dombok közt fekszik egy völgyben. Szerencsére tömegtől sem kell tartani, hiszen valamivel kevesebben, mint ötszázan lakják.

Zabar a vármegye északkeleti határán, a Medves-fennsík peremén, a Tarna folyó völgyében fekszik, közel a szlovák határhoz. A természeti környezet, a klíma is jó lehetőséget nyújt erdei kirándulásokra, gombagyűjtésre, nem véletlenül lett a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark egyik települése. A világ első, határon átnyúló UNESCO Globális Geoparkja 1619 négyzetkilométeren terül el, 64 magyarországi és 28 szlovákiai települést összefogva.

Szerencsére ezt magad is megtapasztalhatod, hiszen találni a településen eladó házakat is, ráadásul egészen változatos minőségben és árakon.

Visszavonuláshoz ideális ingatlant mutatunk, csend, állattartási lehetőség felsőfokon. A település csendes utcájának a végén terül el ez a hatalmas birtok. Az alábbi ingatlant 62 millió forintért hirdetik. Az igazi értéke ugyanakkor nem is a ház, hanem a 62 hektáros birtok, amivel együtt eladó - ezek között akadnak osztatlan közös tulajdonok is, de a legnagyobb rész saját. Ez gyakorlatilag saját legelőt és erdőt jelent. A ház 100 négyzetméteres, ami három szobát takar.

elado-csaladi-haz-zabar-87667027-t6.webp

A következő, kétszintes nyolcvan négyzetméteres ház 2019-ben esett át felújításon, ami a villany- és vízvezetékek cseréjét, a fürdőszoba csempézést és a padlófűtés kiépítését is jelenti. A település legdrágább darabja, 19,5 millió forintért hirdetik.

elado-csaladi-haz-zabar-100976310-t6.webp

A következő ingatlan a hatvanas években épült, vályog, és 6,9 millió forintért hirdetik. Az otthon három szobás, 70 négyzetméteres, a telek 1029 négyzetméteres. Klasszikus kedves vidéki ház, annak minden berendezési kellékével együtt.

elado-csaladi-haz-zabar-102995129-t6.webp

Ötmillió forintért hirdetik a következő házat, amivel - ránézésre - lesz még némi dolga az új tulajdonosnak. Cserébe jár egy nagy a telek (1386 négyzetméter), és a ház is 93 négyzetméteres, amiben három szobát alakítottak ki. A fűtést kandalló oldja meg.

zabar.png


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 140 884 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

A Velencei-tó már rég nem csak nyaralóhely - Sikerül-e a lakóházakat az idén eladni?
2024.04.03. #ingatlanvásárlás #vízpart
A Velencei-tó már rég nem csak nyaralóhely - Sikerül-e a lakóházakat az idén eladni?
Egyre többen élnek életvitelszerűen a Budapestről kevesebb, mint egy óra autóútra lévő tónál. A Velencei-tó ingatlankínálatát böngészve kiderül, mi a különbség a Balaton és Agárd között.
Az első negyedévben berobbant az ingatlanpiac Magyarországon
2024.04.02. #ingatlanvásárlás #ingatlanpiac
Az első negyedévben berobbant az ingatlanpiac Magyarországon
Márciusában 11 046 lakóingatlant sikerült értékesíteni a Duna House tranzakciószámbecslése szerint, ami ötven százalékkal jobb első negyedévet jelent, mint a tavalyi.
7 módszer az öngondoskodásra úgy, hogy ehhez még csak ki sem kell lépned a lakásból
2024.04.01. #ingatlanvásárlás #tippektrükkök
7 módszer az öngondoskodásra úgy, hogy ehhez még csak ki sem kell lépned a lakásból
Így szerezhetsz magadnak értékes énidőt a gyógyfürdőn, az edzőtermen és a szórakozóhelyen kívül.
Az ország legjobban kettészakított vármegyéjében egyszerre van jelen a luxus és a mélység
2024.03.08. #ingatlanvásárlás #ingatlanárak
Az ország legjobban kettészakított vármegyéjében egyszerre van jelen a luxus és a mélység
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak Magyarországon az otpotthon.hu adatai alapján. Az árcsökkenés átlagosan 10,5 százalékos volt ezeknél. Somogy vármegye ingatlanpiaca 9. a vármegyék rangsorában a 2023-ban feladott ingatlanhirdetések száma alapján, és itt minden harmadik meghirdetett ingatlan árát csökkentették. Milyen dinamikával kezdődött az ingatlanpiac 2024-ben Somogyban?
Ezeket a falvakat megmentette a Falusi CSOK, van ahol 4 új lakó is elég volt
2024.03.07. #ingatlanvásárlás #csok
Ezeket a falvakat megmentette a Falusi CSOK, van ahol 4 új lakó is elég volt
Bár a lakáspiac egyértelműen lassult, a kistelepülések vonzereje növekedni tudott 2022-ben, így azok jellemzően eredményesebben álltak ellen a népességcsökkenésnek is. Az OTP Ingatlanpont szakértője szerint a Falusi CSOK még új lendületet is kaphat a támogatási rendszer ez év elejétől érvényes átalakítása nyomán.
Salgótarjánba költöznél? Mit tud ez a város, ami ezt a két szélsőséget kínálja?
2024.03.04. #eladóház #ingatlanvásárlás
Salgótarjánba költöznél? Mit tud ez a város, ami ezt a két szélsőséget kínálja?
Az ország egyik legszebb fekvésű városában, Nógrád központjában kifejezetten jó áron juthatsz otthonhoz.
Gyaloglás, szieszta, otthonok: egy kéktúrázó kalandozása Sárvártól Sümegig
2024.03.01. #eladóház #ingatlanvásárlás
Gyaloglás, szieszta, otthonok: egy kéktúrázó kalandozása Sárvártól Sümegig
1172 kilométer és 27 szakasz: ezt kínálja az Országos Kéktúra útvonala, amelyet most az otpotthon.hu ingatlanhirdetésein keresztül bejárunk majd, bemutatjuk a tájegységeket és természetesen a helyi ingatlanokra is felhívjuk a figyelmet.
Előbb a hivatalt kérdezd, ha otthont akarsz csinálni a garázsodból!
2024.02.27. #ingatlanvásárlás #építkezés
Előbb a hivatalt kérdezd, ha otthont akarsz csinálni a garázsodból!
Az egyre nehezebb lakhatási körülmények egyre kreatívabb kényszermegoldásokat szülnek, mint például a lakássá alakítható garázs. Hogy erre Magyarországon van-e mód, arra a cikkben kerestük a választ.
Hogy melyik az ország legjobb városa, ott ez az egyik legerősebb versenyző
2024.02.10. #eladólakás #ingatlanvásárlás
Hogy melyik az ország legjobb városa, ott ez az egyik legerősebb versenyző
Arról állandó viták folynak országszerte, hol a legjobb élni Magyarországon. Szombathelyen arra büszkék, hogy a menő osztrák rádiókat hallgathattak, Pécs környékén a sikeres zenekarok, Miskolcon pedig a dacos büszkeség ad identitást. Aztán ott van Szeged, ahol egyszerűen csak jó élni. Az ország egyik legjobb városában bármilyen ingatlantípusból válogathatsz, most öt egészen különbözőt mutatunk.