2021.10.08.

Milyen cserépkályhával fűteni?

Milyen cserépkályhával fűteni?
Hazánk éghajlati tulajdonságai végett a hűvösebb hónapokban fűteni kell. Manapság sokféle fűtési mód létezik, az egyszerű kályhától, a bonyolultabb elektronikusan vezérelt központi fűtésig. Az emelkedő gáz árak és a gáz hatékonyságának csökkenése miatt kezd egyre inkább közkedveltté válni a vegyes tüzelés. Ez annak is köszönhető, hogy a fa és a szén égése közben keletkező hő magasabb fűtőértéket állít elő, így az emberek áttérnek központi fűtéses kazánra és cserépkályhára.

hirdetés


Mivel fűtsünk biztonságosan, olcsón és kevés munkával? Ez a mai napig komoly és elkerülhetetlen kérdés legtöbbünk számára. Sok lehetőség közül válogathatunk de vajon melyik a legjobb? A legjobb választás a fatüzelésű cserépkályha lehet. A legújabb cikkünkben bemutatunk néhány gyönyörű cserépkályhát valamint felsoroltunk öt előnyt velük kapcsolatban.

Előnyei:

Biztonságos

A cserépkályhával való tüzelés biztonságos, hiszen  kevésbé baleset- és tűzveszélyes. Nem függ semmilyen vezetékes szolgáltatótól. Sohasem forrósodik túl, emellett jó komfortérzetet biztosít, mivel egyenletesen adja le a hőt az egész helységben.

Több tíz évig használható

Megfelelő használat mellett, rendszeres karbantartással egy ilyen kályha akár 20 évig kitűnően használható marad. Természetesen szorulhat javításra viszont alacsony karbantartási igényű.

Kevesebb idő ráfordítást igényel

A cserépkályha-fűtés munkaigénye csekély, a legtöbb szilárd tüzelésű berendezéshez képest, kevesebb ráfordítást igényel naponta. Egyszer begyújtjuk, egy alkalommal megigazítjuk a tüzet, majd a parázsra rá csukjuk az ajtót. A kályhatest 20 órával később is langyos.

Tartja a meleget

A cserépkályhákban a fűtés addig tart, míg a felmelegedett kályhatest meleg. Ez az időtartam a tűz leégése után legalább 12 óra. Ez azt jelenti, hogy a parázs keletkezése és a következő begyújtás között a kályha még meleg és folyamatosan adja le a hőt az őt körülvevő környezetnek. Ellenben más típusú kazánokkal, amelyek csak addig melegítenek és fűtenek, amíg ég bennük a tűz. Valamint por érzékenység, asztma, allergiás panaszok esetén is előnyös fűtési megoldás lehet.

Környezetbarát és különleges

A cserépkályhával történő tüzelés környezetbarát, mivel kevesebb égéstermék jut ki a környezetbe. Továbbá esztétikailag is meghatározzák otthonunkat. Melegséget, jó hangulatot árasztanak.

Összegyüjtöttünk néhány olyan ingatlant amelyben lehetőség van cserépkályhával fűteni, ráadásul szuperül is mutatnak:

Háromszintes családi ház

Ebben a Nyíregyháza-Sóstóhegyen található három szintes családi házban fedezhető fel ez a különleges kályha. Az ingatlant hatalmas tágas, világos terek jellemzik.

Kétszintes lakás Budapesten

Budapest XVIII. kerületében a Péterhalmi erdő szomszédságában eladó ez a kétszintes ingatlan. A lakást a tudatos tervezés jellemzi, belső terei napfényes, tágas, egy család számára tökéletesen ideális választás. A romantikus hangulatot a nappali dísze egy gyönyörű cserépkályha teszi lehetővé amely nem csak szebbé teszi hétköznapjainkat, de csodálatos meleget is biztosít a család számára.

Családi ház Debrecenben

Debrecenben eladó ez a egy 3 szobás rendezett családi ház. Radiátorokkal felszerelt és két cserépkályha is biztosítja a meleget. Emellett a ház alatt száraz pince is található.

Zalaegerszeg egyik igényes lakóövezetében eladó ez az új építésű, akár azonnal költözhető, magas minőségű anyagokból megépített, 2 szintes családi ház. Az ingatlan minden pontját a kényelem, a jól átgondolt színvilág, a praktikum, kiváló minőségű építőanyagok, burkolatok, berendezések jellemzik.Itt a fűtés cirkó gázkazánnal, faelgázosító kazánnal, vagy cserépkályhával is megoldható.

Családi ház Zalaegerszegen

Zalaegerszeg pózvai városrészében kínálják eladásra ezt a 2 szintes, akár két generáció részére is kényelmes családi házat. A fűtés gázkonvektorokkal, vagy a földszinten kandallóval, az emeleten cserépkályhával oldható meg.

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra