2022.10.28.

Módszerek, melyekkel gyerekjáték a térelválasztás

Módszerek, melyekkel gyerekjáték a térelválasztás
Éppen azon gondolkodsz, hogy teljesen átrendezed a lakásodat, esetleg új tereket alakítanál ki? Akkor a következő bejegyzés neked szól.

hirdetés


Otthonunk átalakítása során a térelválasztó megoldások nem csupán komfortosabbá tehetik otthonunkat, hanem a berendezési tárgyainkat is elkülöníthetik egymástól. Mutatjuk a legjobb megoldásokat.

Térelválasztó fal gipszkartonból

Viszonylag gyakori probléma az ingatlantulajdonosok körében, hogy miként oldják meg azt, hogy lakásukban/házukban mindenkinek a rendelkezésére álljon a megfelelő élettér. Ehhez sokszor a lakás teljes egészét érintő döntéseket kell hozni, azaz egy-egy válaszfalat elbontani, majd újakat építeni. Ráadásul minél gyorsabban.

Utóbbi problémára jelenthet kiváló megoldást a gipszkartonból készült válaszfal, mely akár pillanatok alatt felhúzható és különösebb kosszal sem jár. Szerkezetéből adódóan könnyű a vezetékeket is elvezetni benne, így akár elektromos vezetékeket és szerelvényeket is beépíthetünk az ilyen falakba. Külön előny, hogy a gipszkarton élettanilag is jó hatással lehet az emberre, hiszen párás időben felveszi, szárazabb időben pedig leadja a nedvességet, ezáltal a levegő páratartalmát az optimális intervallumban tartja. A gipszkartonfal megépítésével amúgy szinte bárki képes lehet elboldogulni, ugyanakkor érdemes lehet szakemberhez fordulni az ilyen jellegű átalakításnál. elado-sorhaz-szazhalombatta-87212506-k6-1076.jpg

Térelválasztás eltérő burkolatokkal

Vannak helyzetek, amikor ugyan égető szükség van egy helyiség elválasztására egy másiktól, azonban a tulajdonos nem szeretne nagy felfordulást csapni az ingatlanában. Vagyis nem szeretné fallal megosztani a teret, inkább burkolatváltással szeretné elválasztani egymástól a tereket. Ilyen megoldások rendszerint a közös légtérben lévő konyha, ebédlő és nappali esetén jöhet szóba, aminek nemcsak esztétikai, hanem praktikus okai is vannak.

A könnyebb takaríthatóság érdekében a konyhában érdemes kerámia vagy természetes kő burkolatot lerakni, míg a nappaliban jól feküdhet egy fából készült padló. Az étkező ebből a szempontból kissé átmenetet jelent a két helyiség között, ide praktikus szempontokat szem előtt tartva inkább a kerámiából vagy kőből készült járólapok lehetnek ideálisak. Hiszen gondoljunk csak bele: az étkezések során lehulló ételhulladékot – főleg, ha a családban kisgyerekek is vannak – sokkal könnyebb egy ilyen jellegű padlóról feltakarítani, mint egy gyönyörű laminált padlóról.

Amire figyelni kell a burkolatokkal való térelválasztásnál, hogy az efféle padlótípusok a bútorok elhelyezését is kijelölik, és hogy az összetartozó berendezési tárgyak alá azonos burkolat kerüljenek. Nem néz ki ugyanis annyira jól, ha az ebédlőasztal egyik oldalán még egy konyhai járólap van, míg a másikon mondjuk a nappali laminált padlója. elado-sorhaz-dunakeszi-86536654-k6-1077.jpg

A szinteltolás még markánsabb elhatárolást ad

A gipszkartonon és a burkolatokon túl remek opció lehet a térelválasztás során a szinteltolás. Ennél a lehetőségnél ugyanakkor figyelni kell arra, hogy az az aljzat kialakítását is befolyásolja, ezért utólagosan betonozással már nem biztos, hogy meg lehet oldani. Az ugyanis az épület statikáját is érintené, ráadásul a födémnek is plusz terhelést jelentene. Ezért ehelyett fából vagy fémből készült dobogót célszerű alkalmaznia a tulajdonosoknak.

Egy lépcsőfeljáróval utólagosan kiépített dobogó nemcsak a kiemelt terület szintjének a megemelését jelenti, hanem a dobogó belseje is kínál lehetőségeket, mondjuk tárolási lehetőség kialakítására. A dobogóban kialakított tároló egyfajta padlóra fektetett beépített szekrény lehet.

A fentiekből is látszik, hogy mennyi lehetőségünk adódhat arra, hogy apróbb változtatásokkal változtassunk az addigi életterünkön. Ezekre ráadásul nem is kell vagyonokat költenünk, s viszonylag rövid idő alatt érhetünk el velük markáns változást.

Ha eladó házat keresel

Ha simán csak tovább olvasnál

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra