2022.01.28.

Napelemek 2022-ben? Miért is ne!

Napelemek 2022-ben? Miért is ne!
Manapság egyre több helyen találkozhatunk napelemekkel felszerelt ingatlanokkal. De vajon miért teszi le a vokság egyre több ember a megújuló energiaforrások mellett és jól teszik- e? Cikkünkben erre a kérdés keressük a választ, majd bemutatunk néhány napelemmel felszerelt szuper ingatlant.

hirdetés


A fenti kérdésekre nem is olyan bonyolultak a válaszok mint gondolnánk. Ez a fajta energiaforrás környezetkímélő és kiválthatja a teljes otthoni energiafogyasztást valamint egy jó befektetés, főleg, hogy egyre több a napelem támogatás is. Összeszedtünk néhány okot, hogy az emberek miért is választhatják ezt a fajta megújuló energiaforrást.

Független az időjárástól!

Ez jó hír lehet azok számára, akik eddig azért nem mertek belevágni ebbe a projektbe, mert tartottak attól, hogy borongós időben majd a rendszer nem tud elegendő elektromos áramot termelni. Szerencsére nem így van. A napjainkban gyártott modellek szinte 100%-os hatékonysággal tudnak működni még felhős időben is. Így nem kell azon aggódnunk, hogy télen a családdal áram nélkül maradunk.

Bárki számára elérhető!

Sokan azt gondolják, hogy amiért egy fejlett technológia közé soroljuk, biztosan az ára is elérhetetlen egy átlagos család számára. Azonban ezt is meg kell cáfolnunk. Már a társadalom szélesebb rétege is megengedheti magának, hogy napenergia segítségével termeljen áramot. A napelemek az emberek szélesebb körében, egyre inkább kivitelezhetővé válnak és remélhetőleg hosszú távon még olcsóbban hozzájuk lehet majd jutni.

Környezetkímélő!

A szeszélyes időjárást mindenki tapasztalja Magyarországon is ahogy a világ bármely részén. Sajnos ehhez nagy részben mi emberek is hozzájárultunk. Viszont nem szabad ebbe beletörődnünk, hiszen még nem vagyunk teljesen elkésve. Az egyik legjobb módja a környezet tudatosságnak ha minél többet választjuk a megújuló energiaforrások kiaknázását, melyet legegyszerűbben a napelemek telepítésével lehet elérni.

Összegezve, szerintünk  igen, megéri napelemet telepíteni 2022-ben is. Habár ezen elemek nem olcsó dolgok, hiszen egy átlagos családi házat felszereltetni vele közel 2 millió forint körül mozog, mégis megéri. Ennek oka, hogy ez a  befektetés hosszú távra, körülbelül 10-15 évre szól, így ez idő alatt napelemek nem csak a mindennapi költségeket csökkentik, hanem az ingatlan értékét is megnövelik. Továbbá a nap energiájának és kiapadhatatlanságának köszönhetően a következő évtizedekben biztosan meghatározó energiaforrás lesz.

Most pedig, nézzünk néhány környezetkímélő megoldással felszerelt ingatlant:

Családi ház Alsópáhokon

Keszthely és Hévíz közelében, Alsópáhokon kínálják eladásra ezt a 300 m2-es 5+1 saját lakrészű apartmanházat wellness részleggel, egy parkosított, telken fekvő ingatlant. A Balatontól néhány percnyi autóútra található, csendes, nyugodt, dombvidéki környezetben, szép panorámával a fürdővárosra és a környező szőlőhegyekre. A tetőn egy 10 KW-os napelem került elhelyezésre, ami kitermeli az egész ház áram szükségletét. Az ingatlan kivételes elhelyezkedésének köszönhetően kiválóan alkalmas akár tovább apartmanházként való működéshez vagy akár igényes családi házként.

Igényes lakás Surányban

Surány egyik kedvelt, nyugodt részén kínálják eladásra ezt a magas minőségű, igényes családi házat. Az ingatlan 2000-ben épült és egy gyönyörű 1057 nm-es kertben fekszik. A kertben számos gyönyörű gyümölcsfa is helyet kapott. A házra 32 darab korszerű napelem került felszerelésre. Ez az otthon tökéletes választás lehet, bármely korosztály számára.

Napelemes ingatlan Kecskeméten

Ezt a képen is látható Kecskeméten fekvő családi házat egy ingatlanfejlesztéssel foglalkozó személy tervezte és most eladásra kínálja. Ebből kifolyólag  számos párját ritkító műszaki megoldással van felszerelve az ingatlan. Így nem hiányozhat innen sem a megújuló energia, a napelem. Ezen napelemek, Huawei SUN 2000 8 Ktl típusúak és 8, 8kw teljesítményűek sőt még garancia is van rájuk. 

Hatalmas birtok a Balaton közelében

A Balatontól 5 km távolságra, gyönyörű festői környezetben található ez az eladó 438 nm alapterületű családi ház. Az ingatlan szinte teljesen belesimul az érintetlen természetbe. A 25 ha-os völgyet, egy tiszta vizű patak osztja két részre. A területen 11 ha-os legelő-ősgyep található, mely lovak tartására kitűnő lehetőséget biztosít. Az épület tetején 4,5 kw-os napelem rendszer gondoskodik az áram és melegvíz ellátásról. Ezen a csodálatos birtokon közvetlen szomszédok nélkül élvezheti a csendet, nyugalmat.

Családi ház a fővárosban

Budapest XVI. kerületében található ez a 4 szintes családi ház, medencével. Az ingatlan érdekessége, hogy jelenleg az épület földszintjén utcai bejárattal rendelkező, kereskedelmi tevékenységre kialakított 140 m2-es üzlethelyiség is található. A nappaliban hangulatos kandalló ad meleget a téli estéken, emellett a tetőre 30 darab napelem is felszerelésre került. Ezen fűtés beszerelésével harmadára csökkent az áramfogyasztást.

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra