2023.01.20.

Ne maradj otthon! A legjobb programok év elejére Budapesten

Ne maradj otthon! A legjobb programok év elejére Budapesten
Szakadj ki egy kicsit a mókuskerékből és töltődj fel a programválogatásunk valamelyikével. Egytől egyig beltéri időtöltések, így nem kell tartanod a csapadéktól vagy a hidegtől. Kapcsolódj ki a pároddal, vagy szervezz egy csajos estét, hogy utána könnyebben viseld a téli, borongós hétköznapokat.

hirdetés


Az emberi test csodája

Február 19-ig látogathatod meg az Etele Plázában a Body Worlds kiállítást, ahol biztosak vagyunk benne, hogy te is gyarapodsz plusz információval. Prof. Dr. Gunther von Hagens kidolgozott egy plasztinációs (tartósítási) eljárást, aminek a segítségével igazi emberi testeken keresztül válik láthatóvá szervezetünk működésének csodája. Itt igazán szembesülhetsz vele, hogy az életmódod mennyire hat ártóan vagy éppen pozitívan a testedre, hol vannak a fizikai korlátaid. Ha tettél az újévben fogadalmat (például hogy többet vagy rendszeresen mozogsz, lefogysz néhány kilót vagy leszoksz a dohányzásról) új lendületet kaphatsz a tárlatot végigjárva.

kiado-teglalakas-budapest-xi-kerulet-sasad-sashegy-xi-ker-89304469-k6.jpg

Magyar filmvetítések a kultúra napja alkalmából

Január 22-én van a magyar kultúra napja annak tiszteletére, hogy 1823-ban Kölcsey ezen a napon tekintette befejezettnek a Himnuszt. E nemes alkalomból a három művészmozi (Toldi, Tabán, Kino Cafe) egész nap hazai kortárs alkotásokat fog vetíteni. Mivel az utóbbi időben szinte egymás után jelentek meg a jó kritikát kapó magyar filmek, érdemes beülni az egyikre. A listán egy, a Cseh Tamás életétől szóló mozgókép nem mai darab, a szervezők mégis beleillesztették a programba, hogy így fejezzék ki tiszteletüket a 80 évvel ezelőtt született legendás dalszerző-énekes felé.

Színház borkóstolóval

A színház varázsa, ha jó a darab, akkor mindenkit magával ragad. Ha az iskolai kötelező színházlátogatások nem győztek meg erről, akkor itt az ideje, hogy nézőpontot válts. Sőt, kösd össze a kellemeset a még kellemesebbel. A Magyar Színház, a mellette lévő Gobbi-ban gasztroelőadásokat is tart. Egyelőre Karinthy Frigyestől a Dunakanyar című darabot tűzték ki műsorra, de későbbmás alkotásokkal is bővítik a repertoárt. Az előadásban egy idegen pár egymásra találását követheted nyomon, amit az író könnyedén, szórakoztatóan ábrázol. . Te pedig eközben a Götz Pincészet borait kóstolhatod meg. A színház márciusban fogadja újra a nagyközönséget.

kiado-teglalakas-budapest-ii-kerulet-szepvolgy-86685993-k6.jpg

A viaszszobrok meghódítják Budapestet

A különleges, valósághű viaszszobrok végre a magyar fővárosban is megtekinthetőek lesznek. A jegyek már foglalhatók, a nyitás pontos dátuma még nem ismert; csak annyit tudunk, hogy az év első felében várható. A budapesti lesz Európában a nyolcadik múzeum és ötven hírességgel lehet majd fotózkodni. Marie Tussaud 1777-ben készítette az első viaszfigurát, amelyik Voltaire-t formázta meg. Azóta hosszú és kalandos utat járt be a Madam Tussaud panoptikum, de mára mindenhol sikerrel működik a nem mindennapi látványosság.

kiado-teglalakas-budapest-vi-kerulet-nagykoruton-beluli-terulet-89205075-k6.jpg

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra