2024.07.06.Szerző: Cs. Z. #eladóház #ingatlaneladás

Palóc közösségek és városi menekültek: létezhet-e budapesti élet falun?

Palóc közösségek és városi menekültek: létezhet-e budapesti élet falun?

Ha túrázni van kedved, elindulhatsz azoknak a nyomán, akik kék színnel jelölték a Vas vármegyéből induló és a Zemplénben véget érő útvonalat. A csodás környezetben és különleges településeken átkanyargó út 19. szakasza a Cserhát, lankásan hullámzó erdős hegyhátai között tart. Meglepő lakóközösségek, szédítő táj, aminek a hátterét a szomszédos Mátra szolgáltatja. Ebben a cikkben a környékbeli ingatlanokat mutatunk meg.


Az ország legnépszerűbb túraútvonalának 19. szakasza nógrádi, palóc hagyományokkal rendelkező falvakon át vezet. A Becskéről induló és Mátraverebélynél véget érő szakasz érinti Hollókőt, ahonnan már látszik a Mátra. Megnéztük Szandaváralja, Terény, Cserhátsurány, Nógrádsipek, Hollókő, Alsótold, Cserhátszentiván, Nagybárkány, Sámsonháza, Mátraverebély ingatlankínálatát.

Két ház Terényben

Terény Balassagyarmattól 20 kilométerre, a Szanda-patak völgyében található, majdnem zsákfalu. Egyike azoknak a környékbeli községeknek, amely a mai napig is lelkesen őrzi a népi hagyományait, és ebben az élénk kulturális közegben lelkes beköltözők, pesti értelmiségiek segítenek. Emiatt a környéken folyamatos az ingatlanok iránt a kereslet.

A faluban egy gazdálkodásra és egyéb tevékenységekre is alkalmas nagyságú, kétezer négyzetméteres telken található az alábbi, 73 négyzetméteres ingatlan. Két épület található a telken, a kisebbikben egy szoba és egy nagy konyha, a nagyobbikban két nagy, külön bejáratú szoba, konyha, kamra, fürdőszoba és előszoba található. Akár két generáció is összeköltözhet így. Az udvaron garázs, ásott kút is található, mérete miatt növénytermesztésre és állattartásra is alkalmas.

elado-csaladi-haz-tereny-103445402-t1.webp

Száz négyzetméteres családi ház Hollókőn

Az ófalu központjához közel, csendes mellékutcában egy 1219 négyzetméteres telken található ez a 100 négyzetméteres, 4+1 félszobás családi ház. A ház első részét felújították, ahol a két nagyszoba, egy étkezős nappali, konyha, kamra, fürdőszoba található. A ház kert felé eső része felújítandó.

A ház fűtése gázcirkós, radiátoros, és lehetőség van kandalló használatára is, a kémény ki lett hozzá alakítva. A kert enyhén lankás, diófákkal teli.

elado-csaladi-haz-holloko-100350473-t6.webp

Öt szobás családi ház Nagybárkányban

A 647 lakosú Nagybárkány Salgótarjántól 16 kilométerre, délnyugatra, Pásztótól 13 kilométerre, északnyugatra található. Az alábbi, igényesen felújított, 200 négyzetméteres, kétszintes családi ház alsó részén nappali-étkező, konyha, fürdőszoba és WC, kazánház, valamint terasz található. Az emeleten négy szoba, amikből kettő hűtő-, fűtőklímával felszerelt, valamint fürdő található. Az 1413 négyzetméteres telken, gyűrűs kút, tárolók, gyümölcsfák találhatók.

elado-csaladi-haz-nagybarkany-99405027-t6.webp

Szép családi ház Sámsonházán

Nagybárkánnyal szomszédos, festői szép falu Sámsonháza is. A Kis-Zagyva völgyében található a folyó partján. Nem kell sokat túrázni a Fejérkő várhoz sem, olyannyira, hogy a települést is annak egykori uráról nevezték el. A településen eladó ez a nagyon szépen karbantartott, felújított családi ház, amely 164 négyzetméteres, kétszintes, tetőtér beépítéses. Az ingatlanban öt szoba, két fürdőszoba és WC, konyha és étkező található. A házhoz még egy hátsó, 18 négyzetméteres terasz is tartozik.

elado-csaladi-haz-samsonhaza-97371233-k6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 140 884 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
2024.05.11. #ingatlaneladás #lakberendezés
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
Szívesen nézegeted, hogy más országokban milyen körülmények között élnek az emberek? Az eltérő lehetőségek miatt különböző hagyományok alakultak ki a világon, és sokszor nemcsak az építészetben, hanem a belsők kialakításában is eltérnek a stílusok. Ki mit szeret a világban? Nemzetközi stílusú otthonok az Otpotthon.hu-n.
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
2024.04.21. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés #tippektrükkök
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
A következőkben abban nyújtunk segítséget, hogyan rakj össze egy ingatlanhirdetést, hogy az elérje a célját és meggyőző legyen a potenciális érdeklődőidnek. Tarts velünk!
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.
Hogyan hirdess jól ingatlant?
2023.09.30. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés
Hogyan hirdess jól ingatlant?
Ha gyorsan és megfelelő áron szeretnénk ingatlant eladni, akkor egy jól megírt hirdetés és hozzá az ingatlant reálisan bemutató képek nagyon fontosak. Mai cikkünkben hoztunk pár tippet, hogy mivel tehető érdekessé és informatívvá a szöveg és mi kell ahhoz, hogy a képek felkeltsék az érdeklődők figyelmét.
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
2023.09.11. #ingatlaneladás #újépítésű
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
Néhány éve a panellakások befektetési szempontból még zsákutcának tűntek, és bár azóta sem energiahatékonyabb a panel, az értékük mégis nőtt. Ha tízemeletesben laksz, de inkább a zöldbe vágynál, akkor most itt a lehetőség, hogy elcseréld új építésűre.
Nyugalom, csend és patakpart - dőlj hátra és élvezd, ahogy Sobri Jóska tette
2023.09.10. #eladóház #ingatlaneladás #családiház #vízpart
Nyugalom, csend és patakpart - dőlj hátra és élvezd, ahogy Sobri Jóska tette
Sokak álma egy csodálatos telek, távol a város zajától, mondjuk pont egy patak partján, ahol élni és kipihenni is a hétköznapokat ideális. Nagy szerencsére bőven akad az OTP Otthon kínálatában ezekkel a kritériumokkal. Mutatunk is négy példát.
Ha beruházások, akkor lakóparkok is épülnek - ezek a legjobb megyei ajánlatok
2023.09.07. #ingatlaneladás #újépítésű
Ha beruházások, akkor lakóparkok is épülnek - ezek a legjobb megyei ajánlatok
A vidéki nagyvárosok körül épülő és bővülő ipari parkokkal szinte azonos ütemben új lakóparkok is épülnek. Hogy megkönnyítsük a választást, most vármegyeszékhelyeken kerestünk jobbnál jobb új lakás ajánlatokat, arra az esetre, ha éppen te is új életet kezdenél.