2024.07.05.Szerző: Cs. Z. #eladóház #ingatlaneladás

Mennyire olcsón vásárolhatsz ingatlanokat Békés vármegye nagyvárosaiban?

Mennyire olcsón vásárolhatsz ingatlanokat Békés vármegye nagyvárosaiban?

Az ország területének több mint hat százalékát alkotja a dél-alföldi régióban fekvő Békés vármegye, ahol a gyakran változtak a központok, és míg például Mátyás idejében Gyula számított a központnak, ma már Békéscsaba az. De bármelyik békési város is kerül szóba, az élelmiszerek is biztosan előkerülnek. Ebben a cikkben azt nézzük meg, hogy milyen ingatlanban laknak az ottaniak és lehet-e ott házat vásárolni.


Békés vármegyében 315 ezren laknak, és összesen 22 várost tartanak nyilván. Ezek Békéscsaba, Gyula, Orosháza, Békés, Szarvas, Gyomaendrőd, Mezőberény, Sarkad, Szeghalom, Vésztő, Mezőkovácsháza, Battonya, Tótkomlós, Füzesgyarmat, Mezőhegyes, Újkígyós, Kondoros, Csorvás, Elek, Körösladány és Medgyesegyháza. A két legnépesebb városról, Békéscsabáról és Gyuláról már korábban esett szó, most a sorban utánuk következők ingatlanpiacát nézzük át.

Nagy családi ház Orosházán

A 25 472 fő lakosú Orosháza a vármegyeszékhelytől 39, Szegedtől 60 kilométerre található Békés és Csongrád határán. A megye harmadik legnagyobb városában valamivel több mint 14 ezer ingatlan található, az átlagos négyzetméterár a házaknál 248 ezer forint, ami az országos átlagnál kétharmaddal kevesebb, de a megyei átlagnál is kevesebb.

A település egyik gyöngyszeme a városhoz tartozó Gyopárosfürdő, amelyet az „Alföld gyöngye”-ként is emlegetnek. A város központjában található ez az eladósorba került, 1980-ban épült, hat szobás, 210 négyzetméteres, családi ház. A kétszintes épület néhány éve teljes felújításon esett át. A 770 négyzetméteres telken még garázs és melléképület is található. A meleget gázkazán adja.

elado-csaladi-haz-oroshaza-99985098-t6.webp

Kétszobás ingatlan Békés községben

Békéscsaba és Mezőberény között, a Kettős-Körös bal partján fekszik a vármegye nevét viselő Békés, ami 17 726 lakosával a negyedik legnépesebb település a megyében. A városrészei közül megemlítjük Szécsénykertet, Bánhidát, Ibrányt, Hatházat, a belvárost, az Újvárost, Borosgyánt, Malomvéget és Dánfokot. A nyilvántartás szerint 8377 ingatlan található a településen, a házak átlagos négyzetméterára 221 ezer forint.

Hatház városrész csendes utcájában található ez a kétszobás, 96 négyzetméteres családi ház, amelyhez tartozik még egy 25 négyzetméteres garázs és tároló is. A ház melegét vegyes tüzelésű kazán adja, a használati meleg víz ellátás villanybojlerről történik. A 346 négyzetméteres telken gyümölcs- és fenyőfák találhatók.

elado-csaladi-haz-bekes-96581294-t6.webp

Szarvasi ház a Holt-Köröshöz közel

A nyaranta valóságos gyerekparadicsomnak számító Szarvas Békéscsabától 47 kilométerre található. Azért is érdekes, mert a Hármas-Körös holtágának partján, a holtág mellet fekszik, és az is különleges benne, hogy a történelmi Magyarország földrajzi középpontja itt volt.

A település híres arborétuma, a mini-Magyarország makettparkja, valamint a kastélyai (Bolza, Csáky, Mitrovszky) miatt is kedvelt a turisták körében. A városban két felsőoktatási intézmény is működik.

A 14 428 fős településen 7742 ingatlan található, az átlagos négyzetméterár itt 273 ezer forint. Az alábbi, 1115 négyzetméteres telken egy 95 négyzetméteres vályogház áll, amelyben két szoba, fürdőszoba, konyha, étkező, folyosó, közlekedő és padlásfeljáró lett kialakítva. A házat villanykályha fűti, a meleg-vízellátás pedig villanybojleres. A telken még kétállásos garázs (az egyik szerelőaknás), három tárolóhelyiség található.

elado-csaladi-haz-szarvas-103696323-t6.webp

Gyomaendrődi családi ház kifejezetten állattartóknak

Gyomaendrőd is a Hármas-Körös bal partján fekszik, Jász-Nagykon-Szolnok vármegye határán, Mezőtúr és Mezőberény között.

A település viszonylag új, hiszen 1982-ben Gyoma és Endrőd települések egyesítésével jött létre, hét évvel később városi rangot kapott. Számos holtági zug található a területén, az egyik legismertebb, a természetvédelmi területnek számító Torzsás-zug.

A településen 12 144-en laknak, 6445 ingatlan található itt, a házak átlagos ára 178 ezer forint négyzetméterenként. Itt tehát az országos átlagnál majdnem 80 százalékkal olcsóbban juthatsz ingatlanhoz.

Ehhez a négy szobás, 150 négyzetméteres házhoz még egy, állattartásra alkalmas, közel kéthektáros terület is tartozik, közvetlenül az aszfaltozott út mellett. A tanya Gyomaendrőd központjától kétpercnyi autóútra található. A lakóépület a 80-as években épült, 8-10 éve újították fel. A szennyvízen kívül minden közmű a telekhatáron belül van. A területen 250 négyzetméteres melléképületek, istállók vannak, amelyekbe a víz és a villany is be lett vezetve.

elado-csaladi-haz-gyomaendrod-98535540-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 140 884 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
2024.05.11. #ingatlaneladás #lakberendezés
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
Szívesen nézegeted, hogy más országokban milyen körülmények között élnek az emberek? Az eltérő lehetőségek miatt különböző hagyományok alakultak ki a világon, és sokszor nemcsak az építészetben, hanem a belsők kialakításában is eltérnek a stílusok. Ki mit szeret a világban? Nemzetközi stílusú otthonok az Otpotthon.hu-n.
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
2024.04.21. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés #tippektrükkök
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
A következőkben abban nyújtunk segítséget, hogyan rakj össze egy ingatlanhirdetést, hogy az elérje a célját és meggyőző legyen a potenciális érdeklődőidnek. Tarts velünk!
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.
Hogyan hirdess jól ingatlant?
2023.09.30. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés
Hogyan hirdess jól ingatlant?
Ha gyorsan és megfelelő áron szeretnénk ingatlant eladni, akkor egy jól megírt hirdetés és hozzá az ingatlant reálisan bemutató képek nagyon fontosak. Mai cikkünkben hoztunk pár tippet, hogy mivel tehető érdekessé és informatívvá a szöveg és mi kell ahhoz, hogy a képek felkeltsék az érdeklődők figyelmét.
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
2023.09.11. #ingatlaneladás #újépítésű
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
Néhány éve a panellakások befektetési szempontból még zsákutcának tűntek, és bár azóta sem energiahatékonyabb a panel, az értékük mégis nőtt. Ha tízemeletesben laksz, de inkább a zöldbe vágynál, akkor most itt a lehetőség, hogy elcseréld új építésűre.
Nyugalom, csend és patakpart - dőlj hátra és élvezd, ahogy Sobri Jóska tette
2023.09.10. #eladóház #ingatlaneladás #családiház #vízpart
Nyugalom, csend és patakpart - dőlj hátra és élvezd, ahogy Sobri Jóska tette
Sokak álma egy csodálatos telek, távol a város zajától, mondjuk pont egy patak partján, ahol élni és kipihenni is a hétköznapokat ideális. Nagy szerencsére bőven akad az OTP Otthon kínálatában ezekkel a kritériumokkal. Mutatunk is négy példát.
Ha beruházások, akkor lakóparkok is épülnek - ezek a legjobb megyei ajánlatok
2023.09.07. #ingatlaneladás #újépítésű
Ha beruházások, akkor lakóparkok is épülnek - ezek a legjobb megyei ajánlatok
A vidéki nagyvárosok körül épülő és bővülő ipari parkokkal szinte azonos ütemben új lakóparkok is épülnek. Hogy megkönnyítsük a választást, most vármegyeszékhelyeken kerestünk jobbnál jobb új lakás ajánlatokat, arra az esetre, ha éppen te is új életet kezdenél.