2022.10.10.

Önts tiszta vizet a pohárba!

Önts tiszta vizet a pohárba!
Az oxigén után vízre van a legnagyobb szüksége a szervezetünknek. Annak ellenére, hogy a Föld 71%-át víz borítja, ennek a készletnek a nagy része nem iható. Az édesvíz készlet pedig nem csak rohamosan fogy, hanem a szűrések ellenére is tartalmazhatnak (nem ártalmas mennyiségben) klórt, a csövekből kioldódó ólmot és egyéb mikroorganizmusokat. Az egészséged támogatásán túl otthonod értékét is növelheted, ha beruházol egy központi vízszűrő rendszerre. Ha most nincs lehetőséged egy ekkora változtatásba invesztálni, akkor mutatunk költségkímélőbb lehetőségeket, hogy tiszta vizet önthess a poharadba.

hirdetés


a tiszta víz létfontosságú a háztartásokban

Mire jó a szűrőkancsó?

A szűrőkancsó finom, jóízű vizet állít elő, mert a tisztításra használt klórt teljesen kiszűri. Praktikus, mert bárhová helyezhető, nyáron a hűtőben hidegen tartja a folyadékot. Több színben is be tudod szerezni, ezért biztos találsz olyan darabot, ami elöl hagyva is jól mutat. Az ára szintén nem elhanyagolható tényező, hiszen 5-10.000 Ft-ért juthatsz hozzá. A lényegi részét, a patront, 1.500-2.000 Ft-ért tudod cserélni. Hogy erre milyen időközönként van szükség, az nagyban függ attól, hogy hány fős háztartást szolgál ki; ha két fő issza a tisztított vizet, akkor elég havonta újat venni, egy 3-4 tagú család esetében akár kéthetente pótolni kell. Ennek szükségességét jelzi a készülék.

Mivel egy hagyományos kancsóméretről van szó, maximum 1,5- 2 liter szűrt vizet tud előállítani. Ha főzéshez, a virágok öntözéséhez is ebből szeretnél használni, akkor célszerű több eszközt vásárolnod. A másik és sokkal jelentősebb probléma a hatékonyság és az időfaktor. Ennél a megoldásnál ugyanis nincs semmilyen technikai berendezés, a csapvíz a betéten való átcsepegéssel tisztul meg. Ugyanebből az okból kifolyólag csak 50%-os eredménnyel szűr a többi berendezéshez képest.

a legolcsóbb megoldás a vízszűrésre a kancsó

Csapra szerelhető vízszűrő

Némi szerelést igényel ugyan, de szerencsére ez annyira egyszerű, hogy nem kell külön szakembert hívni. A szerkezet mobil, így magaddal viheted a nyaralóba, vagy áttelepítheted a fürdőszobába. Utóbbi azért hasznos, mert a klóros víz szárítja a bőrt, és töredezetté, élettelenné teszi a hajad. A szűrőjét 4-6 havonta szükséges cserélni, ami szintén egyszerűen megvalósítható. Ha ilyen szerkezetet vásárolsz, lényegében bármikor engedhetsz a csapból magadnak szűrt vizet. Ha valamilyen tevékenységhez megfelel a hagyományos víz, egy útváltó kar segítségével abból is használhatsz. Míg a kancsó csak a klórtól mentesíti a vizet, a többi szennyeződés tekintetében vannak hiányosságai, addig a csapra szerelhető változat az alábbi anyagokat rostálja:

· baktériumok, mikroorganizmusok

· gyógyszer- és vegyszermaradványok

· nehézfémek (higany, ólom, vas)

· lebegő szennyeződések (rozsda, homok, iszap)

Az egyetlen negatívum, ami felhozható a berendezéssel kapcsolatban, hogy azok, amelyek csak aktív szénnel tisztítanak, a szavatosság lejáratát követően az összes méreganyagot visszaengedik a vízbe. Ez kiküszöbölhető, ha a termék az aktív szén mellett más összetevőt vagy technológiát is alkalmaz a szűrésre.

a központi vízszűrő beszerelése szakértelmet igényel

Mentesítsd a teljes vízhálózatot a baktériumoktól

Anyagilag a legnagyobb beruházást jelenti a központi vízszűrő beszerelése, cserébe a teljes épületben jó minőségű vizet fogyaszthatsz és vételezhetsz. Ezzel a megoldással nem kell a lakáson belül cipelned a tisztítót. Ha fenntartásaid lennének, hogy valóban szükséges-e szűrt vízzel mosni, akkor megnyugtatunk, hogy igen. A háztartási gépek legnagyobb ellensége a kemény víz, mert gyorsan vízkő alakul ki a nyomában. Emiatt neked is ritkábban kell vízkőtelenítést végezned majd rajtuk és az élettartamukat is növeled.

Beszereléséhez a szakértelmen túl speciális szerszámokra is szükség van, ezért jobb, ha ezt szakemberre bízod. Sőt, ez nem csak a beszerelésre vonatkozik, hanem a félévente esedékes szűrőcserére is. Ez alól kivétel az automatára állítható visszamosható szűrő, ez ugyanis a beállításoknak megfelelően kéthavonta elvégzi a karbantartást.

Vásárlás előtt tájékozódj, hogy a víztisztító berendezés rendelkezzen a Nemzeti Népegészségügyi Központ tanúsítványával, mert ezeket a magyarországi vízösszetételre vonatkoztatva tesztelik, és csak olyan termék kapja meg, amely garantáltan megfelel az elvárásoknak.

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra