2023.11.16.Szerző: S. E. #dekor #lakberendezés

A fürdőszoba 6 aranyszabálya

A fürdőszoba 6 aranyszabálya

Az otthoni fürdőszoba az egyetlen hely, ahova mindenki elvonulhat. Ezért nagyon nem mindegy, milyen állapotban van. Függetlenül a helyiség méretétől vagy stílusától, van néhány tervezési szabály, amit érdemes megfogadni a kényelmes és ízléses fürdőért.


Szanálni kell!

Az első számú teendő a praktikus kialakításhoz az átgondolás. Ennek a legjobb módja, ha összeírod a fürdőszobai rutinodat, majd eltávolítod azokat a dolgokat, amelyeket sosem használsz, valamint azokat, amelyek már régiek, lejártak vagy nem szereted őket.

elado-teglalakas-nyiregyhaza-88541180-t6.webp Wellis Mamba Black mosdó, csaptelep, fürdő csaptelep és zuhanyzó, fűthető páramentes tükör, beépített világítás: ennek a nyíregyházi lakásnak a fürdőszobája maga az álom.

Jól átgondolt elrendezés

Egy hosszú élettartamú fürdőszobához próbáld meg az időtlen esztétikát ötvözni olyan természetes anyagokkal, amelyek nem könnyen használódnak el. Vedd figyelembe az apróbb részleteket is, hogy fürdőszoba legalább annyira praktikus legyen, mint amennyire szép! Gondolj a WC helyére, a mosdók, a tükrök, de még a zuhanyrózsa magasságára is!

Tökéletes tükörvilágítás

A fürdőszobatükör megvilágítása szintén nagyon fontos, amire a tervezők is sok időt és energiát fordítanak. A megfelelő tükörvilágítás kiválasztása attól függ, hogy milyen feladatokat kell elvégezni a térben. Ha sminkelni szeretnél benne, egészen más világítási tervre van szükséged, mint ha csak meghitt hangulatot teremtenél.

Még idén szeretnéd sikeresen eladni meghirdetett ingatlanod? Ha számodra is fontos, hogy hirdetésed minél gyorsabban eljusson az érdeklődőkhöz, érdemes kihasználnod novemberi 1+1 kreditakciónkat.

  • Még idén szeretnéd sikeresen eladni meghirdetett ingatlanod? Ha fontos, hogy hirdetésed minél gyorsabban eljusson az érdeklődőkhöz, érdemes kihasználnod novemberi 1+1 kreditakciónkat. Bővebben itt találsz róla információkat.

Utóbbi esetben érdemes egy LED-világítással ellátott tükröt vásárolni, de ha minden részletet szeretnél látni az arcodból, akkor érdemes plusz, erős fényt szolgáltató lámpákat felszerelni a falra – amelynek stílusa valójában a választott tükör típusától függ.

okos tükör.png Nemcsak a tükör világítás, hanem ebben az eladó ferencvárosi lakásban egy okos tükör is a rendelkezésedre áll, ha megkérdeznéd, ki a legszebb a környéken.

Kacatok a fiókban

A fürdőszobai tárolás az egyik legfontosabb kérdés, amelyet figyelembe kell venni a praktikus tér kialakítása érdekében. Csábító lehet sok-sok kiegészítőt és fürdőszobai terméket vásárolni, de a túlzsúfoltság, és az ennek köszönhető rendetlenség tönkre teheti az egyébként harmonikus teret.

Amennyiben rengeteg apró holmid van, vegyél több fiókrendezőt, és oda rejtsd el őket! A tiszta, rendezett fürdő nemcsak átláthatóbb, hanem könnyebben takarítható is.

Márványt a padlóra?

A fürdőszobai padlóburkolat kiválasztásakor olyan anyagokat kell figyelembe venni, amelyek nem csúsznak és nem látszik meg minden apró folt rajtuk. Általánosságban elmondható, hogy a fürdőszobai padlóhoz a legjobb anyagok a márvány és a porcelán. Ezek lágy textúrát és természetes mintázatot biztosítanak, amelyektől a fürdő mindig elegánsnak és tisztának fog tűnni. Emellett érdemes a zuhanyzó köré függönyt vagy üveget felszerelni, hogy minél kevesebb víz érje a padlót.

A helyiség dísze

Minden fürdőszobának szüksége van egy fő darabra, ami azonnal magához vonzza a tekintetet, és kifinomult hangulatot kölcsönöz a helyiségnek. Tökéletes erre a célra egy fürdőszobai csillár, ami egyben a fő megvilágítási forrás és a tér középpontja is.

Egy gondosan megválasztott csillár luxust kölcsönöz a fürdőszobának és a tágasság érzését kelti. A hatalmas, dekoratív függőlámpák is karakteres látványt nyújtanak a fürdőszobában – például egy hatalmas keleti lámpa vagy egy méretes homokfúvott üveggömb is tökéletes választás.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 165 124 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
2024.06.08. #felújítás #lakberendezés
Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
Éppen a panellakásod fürdőszobájának berendezésén vagy átalakításán ügyködsz, de sehogy sem boldogulsz a szűk térrel? Akkor ezt a bejegyzést mindenképpen olvasd el!
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
2024.06.01. #lakberendezés #tippektrükkök
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
Életünkben a színeknek nagyobb szerepe van, mint amennyit sokszor tulajdonítunk nekik. Hagyományok, szokások kötődnek hozzájuk: a fekete a halál, gyász jelképe, a piros a szerelemé. Mivel otthonod tükrözi a személyiséged, nem mindegy, hogy mit mivel kombinálsz. Míg az emberi lélek ezernyi árnyalatot él meg, ezt egy lakáson belül lehetetlen lekövetni, és nem is kell. Bőven elég, ha nagy vonalakban nyilvánítja ki, hogy temperamentumos, esetleg visszafogottabb a személyiséged.
Tippek: hogyan töltsd meg élettel az erkélyed?
2024.05.25. #lakberendezés #tippektrükkök
Tippek: hogyan töltsd meg élettel az erkélyed?
Az utóbbi években meglehetősen felértékelődtek azok a társasházi lakások, amik rendelkeznek erkéllyel. Hiába csak pár négyzetméternyi plusz helyről van szó, a szabadság, amit nyújtani tud, megéri a plusz költséget.
Tényleg egészségtelen beltérben gyertyát gyújtani?
2024.05.20. #dekor #tippektrükkök
Tényleg egészségtelen beltérben gyertyát gyújtani?
Van néhány dolog, amire oda kell figyelned, mielőtt gyertyafényes vacsorát rendezel! Nincs is meghittebb pillanat annál, mint egy stresszes nap után tele engedni a kádat forró vízzel, és gyertyaláng mellett relaxálni a habokban. Egyes gyertyák isteni illatot árasztanak, míg más darabok remekül mutatnak a vacsoraasztalon. Viszont egyre több olyan teóriát hallani, hogy nem tesz jót az egészségednek, ha belső térben élvezed a gyertyalángot. Lássuk, mit mondanak erről a szakemberek!
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
2024.05.11. #ingatlaneladás #lakberendezés
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
Szívesen nézegeted, hogy más országokban milyen körülmények között élnek az emberek? Az eltérő lehetőségek miatt különböző hagyományok alakultak ki a világon, és sokszor nemcsak az építészetben, hanem a belsők kialakításában is eltérnek a stílusok. Ki mit szeret a világban? Nemzetközi stílusú otthonok az Otpotthon.hu-n.
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
2024.03.31. #dekor #ingatlantörténelem
Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
Dósa Róbert nem csupán művész, hanem igazi kísérletező is. Alkotásaihoz a látást, a tapintást, sőt, akár a szaglást és az ízlelést is beveti. Művészete határokat feszeget, és szó szerint új utakat nyit a magyar otthonoktól a New York-i galériáig. Képei annyira nem sorolhatók be a hagyományos művészeti kategóriákba, hogy még a megnevezésüket is most találják ki. Interjú.
Mikor lett a húsvét a wellness szállodák aranytojása?
2024.03.27. #eladóház #dekor
Mikor lett a húsvét a wellness szállodák aranytojása?
Jelent-e még valamit Nagypéntek számunkra azon kívül, hogy élvezzük, hogy 2017 óta munkaszüneti nap lett? Hova tűnnek a legnagyobb tavaszi ünnepünkből a hagyományok? Kopogtatnak-e még locsolkodók és festenek-e a lányok piros tojást? Felidézünk néhány húsvéti szokást, ami még mindig ünneppé varázsolja a hosszúhétvégét.
Bámultad már hasznosan a plafont? Parkettát a mennyezetre: tippek, hogyan dobd fel a lakást
2024.03.25. #lakberendezés #dekor
Bámultad már hasznosan a plafont? Parkettát a mennyezetre: tippek, hogyan dobd fel a lakást
Ritkán érezzük a lakás igazán meghatározó részének, legalábbis, ha otthonunk hangulatáról van szó, mégis, ha hozzányúlunk, egészen más milliőt teremthetünk magunk körül. Ebben a cikkben a plafont bámuljuk, de egy kicsit másképp.