2022.09.07.

Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz

Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
Éppen a panellakásod fürdőszobájának berendezésén vagy átalakításán ügyködsz, de sehogy sem boldogulsz a szűk térrel? Akkor ezt a bejegyzést mindenképpen olvasd el!

Leginkább a panelekben gyakori probléma, hogy a fürdőszoba mérete közel sem a legideálisabb. Az aprócska térben ráadásul kénytelenek vagyunk több mindent elhelyezni, ami mégjobban összenyomhatja a helyiséget. Szerencsére azonban van pár jótanácsunk, amiket ha betartasz, úgy képes lehetsz a fürdőd térhatását akár a többszörösére növelni. Mutatjuk, mire gondolunk!

A csempe esetében a méret a lényeg

Fontos a megfelelő méretű csempe megválasztása, hiszen azzal jelentősen megnövelhetjük fürdőszobánk térhatását. Gondoljunk csak bele: a sok kis csempelap rengeteg fugaanyagot igényel, amitől gyakorlatilag egy ketreccé válik a fürdőnk, és szűk lesz a tér is. Ezzel párhuzamosan óva intenénk mindenkit a túlzottan nagy méretű lapoktól is, mert bár egybefüggő lesz a falfelület (ami abból ered, hogy az ilyen lapok nem igényelnek fugázást), de egy kis térben a nagy csempe nem tud megfelelően érvényesülni. A legcélszerűbb választás tehát a közepes méretű burkolólap, amiből ma már számtalan formájú és színű kapható.

Fürdőzoba

Jópár centivel a föld fölött

Egy szűk térben jó megoldást nyújthat, ha a falra rögzítesz mindent, amit csak lehet. Ezzel nemcsak jelentős helyet spórolhatsz meg, de fürdőszobád légiesebb látványt is kap, emellett a takarítás is könnyebbé válik benne. Külön előnye a lebegő polcoknak és a falon elhelyezett tárgyaknak, hogy azok szinte megtöbbszörözik a teret, így a felszabaduló szegletekbe akár olyan praktikus dolgokat is be tudsz tenni, mint mondjuk egy szennyestartó vagy egy szemetes.

A jó világítás csodákra képes

Talán mondanunk sem kell, hogy mennyire fontos a helyes világítás megtervezése egy szűk fürdőben. A megfelelő méretű világítótestek jó elhelyezése, valamint a megfelelő erősségű és árnyalatú fényforrások képesek hatékonyan ellensúlyozni a tér szűkösségét. A mennyezeti, központi fényforrás mellé ezért nem árt külön lámpákat is felszereltetned a fürdődbe, például a tükör fölé vagy annak oldalához. De próbálkozhatsz egy hangulatos vízálló ledcsíkkal vagy ledes spottal is. Hidd el, az eredmény garantált lesz!

Fürdőszoba

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra