2022.10.19.

Pénztárcabarát őszi lakberendezés – 5 tipp, ami mindenkinek jól jöhet

Pénztárcabarát őszi lakberendezés – 5 tipp, ami mindenkinek jól jöhet
Az ősz sokaknak a kedvenc évszaka, egyrészt azért, mert ilyenkor csodálatos színekben pompázik a természet, másrészt pedig azért, mert ezeket a színeket az otthonunkba is becsempészhetjük a megfelelő dekorációk kiválasztásával. Hogy mindez pénztárcabarát módon történjen, adunk öt tanácsot a megvalósításhoz.

hirdetés


1. Legyen valóban pénztárcabarát a dekoráció

Az ősz az egyik legnépszerűbb időszak a dekorálásra, az otthonok kidíszítésére, ez nem is lehet kérdéses. Ennek oka leginkább talán az a csodálatos színvilág, amellyel a természet felruházta ezt az évszakot, és amely egy lakókörnyezet melegségéhez, harmóniájához is hozzájárul. Ezeket a dekorációkat a legegyszerűbb megvenni az erre szakosodott üzletekben, webshopokban, ez nem kérdés, ám ezzel elvész az egyediség, valamint jelentős mértékben megterhelődhet a családi költségvetés. Jobb tipp, ha inkább egyszerűen megvalósítható ötletek után kutatunk az online térben, esetleg szüleinknél, nagyszüleinknél, majd felhasználjuk azt, amit a környezet biztosít ezek megvalósításához. A tobozok, színes levelek, virágok kiváló megoldást jelentenek, ráadásul a természetet is becsempészik az otthonunkba. Használd, amid van, vagy amit az udvaron, utcán találsz!

őszi kép 1 (1).jpg

2. Elég követni a lakberendezési trendeket

Az említett gondolat tökéletesen illeszkedik a jelenleg hódító lakberendezési trendekhez, hiszen 2022-ben mindent megelőz a természetesség, a fenntarthatóság. Gondoljunk csak bele, mennyivel élhetőbb egy az udvaron talált levelekből, ágakból megalkotott ajtódísz vagy asztali dekoráció alkalmazása, mint egy netről lerendelt, messziről érkező műanyag díszítőelem. Ugye? A közös kézműveskedés ráadásul összehozza a családot, ami szintén hatalmas pozitívum. Kezdj kicsiben, tegyél apró részleteket ide-oda a házban. Idővel könnyen hozzáadhatsz mást is, ha úgy döntesz, egy-egy elemnél nagyobbat szeretnél.

3. Ágyneműk, takarók, otthonos hangulat

Díszítsd fel otthonod anélkül, hogy sok pénzt költenél. Ehhez az egyik legjobb lépés az ágyneműk és takarók lecserélése. Gondolj bele: ezek azok, amik mindig szem előtt vannak, ráadásul hatalmas felületet foglalnak el a hálószobában, illetve a nappaliban. Egy őszi mintákkal és színekkel ellátott ágyneműbe jobb érzés lesz belefeküdni este, ahogyan egy őszi hangulatot sugalló takaró is telitalálatnak számít majd a közös tévézések során. Egy ilyen alatt összebújni semmihez sem fogható – szó szerint és átvitt értelemben is melegséget kölcsönöz.

pexels-vlada-karpovich-9969158 (1).jpg

4. Bátran használd az őszi trend színeit

Az ősz szenzációsan izgalmas színeket kínál dekorálásra, ezeknek ráadásul még az elnevezése is ad egy plusz értéket, hangulatot. Ilyen a kolibrizöld, az indiai sárga, a fahéj, a lazacszín, a mogyoróbarna, az éjkék, a bazsalikomzöld, a paradicsompiros, a rókavörös, a mahagóni vagy éppen a karamell. Ezek alkalmazásával nem lehet hibázni, ráadásul azt is elmondhatjuk, hogy a legtöbb letisztult otthonba tökéletesen beleillenek majd ezek az árnyalatok. Válogass bátran!

5. Aranyat érhetnek az olcsó kiegészítők

Közhely, de azért ebben az anyagias világban nem árt rögzíteni: otthonodnak, az abban található tárgyak összességének nem kell feltétlenül drágának lennie ahhoz, hogy jól nézzen ki. Ha megvannak a megfelelő dekorációs ötleteid, és társul hozzá egy kis kreativitás, egy vagyon befektetése nélkül is szenzációsat alkothatsz. Ilyen olcsó, egyben nyerő kiegészítő lehet például egy gyertya, egy fonott kosárka vagy éppen egy sütőtök bármilyen formában. Használj különböző színeket, textúrákat és mintákat, de ne feledkezz meg a formákról sem! Ha ezeket betartod, nyert ügyed van!

new decoration home ideas.jpg

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra