2023.09.17.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #eladólakás #lakópark #ingatlantörténelem #családiház

Slambuccal és nemzetközileg elismert felsőoktatással hívogat Debrecen

Slambuccal és nemzetközileg elismert felsőoktatással hívogat Debrecen

Irodalmi nagyjaink közül sokan voltak a debreceni református kollégium diákjai; ez és a Virágkarnevál valószínűleg egybeforrt Debrecen nevével. Hajdú-Bihar vármegyeszékhelye mindemellett igyekszik megújulni is. A cívisváros az utóbbi években új lendületet kapott, ami kétségtelenül előnyére vált. Nézzük, milyen területeken fejlődött a város!


Lélegző város

A hadúsági nagyvárosiak számára a Nagyerdő Park olyan, mint a fővárosiaknak a Margitsziget. A belvárostól néhány perc sétára található zöldterület igazi közösségi térként funkcionál. Szabadtéri kondigépek, piknikezésre kiváló padok a hangulatos tó és szökőkút mellett, valamint korszerű játszótér várja a közönséget.

A kacskaringós sétányokon tavasztól őszig megerőltetés nélkül lehet kerekezni, de ki lehet próbálni a pétanque-pályát, az óriás sakktáblát vagy az izgalmas kötélpályát.

Tavasztól őszig kellemes programot ígérnek a felnőtteknek a színházi esték, illetve az egész családoknak nyújt tartalmas kikapcsolódást az Agóra Tudományos Élményközpont és állatkerttel egy területen működő vidámpark.

Mindeközben 2019-től folyamatosan alakítanak ki a lakótömbök új parkokat, telepítenek fákat és tatarozzák az egyes helyeken már megkopott növényzetet.

A lakótelepek, lakóparki lakások között is nagy gonddal alakítják ki, újítják fel a zöldterületeket elado-tarsashazi-lakas-debrecen-96508297-t6.webp

Lassan multikultivá növi ki magát az egyetemváros

Kiváló oktatási rendszere nem csak hazai viszonylatban sikeres, így a hallgatóknak lehetőségük van külföldi cégekkel is felvenni a kapcsolatot, ezáltal bepillantást nyerni a diploma utáni életbe.

A nemzetközi forgalom számára 2001-ben átadott repülőtér jelentősen megkönnyíti a több mint 6000 külföldi diák érkezését. Továbbá az évről évre magasabb utasszám arról is árulkodik, hogy az ország keleti felében is van igény a légi közlekedés fenntartására. Nagyobb európai városokba hovatovább gazdaságosabban is el lehet jutni innen, mint a hazai vasúthálózaton a fővárosba.

Ez a fiatalos, modern kis lakás jó befektetés lehet hosszú távon elado-teglalakas-debrecen-belvaros-96950749-t6.webp

Szakács a talpán, aki jóféle slambucot készít

Ezt a végtelenül egyszerű tradicionális tésztaételt lehetetlen elrontani. Ha ugyanis nem jó slambucnak, akkor ízletes gránátos kocka lesz belőle. A slambuc egyébként amilyen egyszerűnek tűnik, annyira jelent kihívást az elkészítőjének.

A Hortobágyon közkedvelt és mindennapos ételt bármelyik csikós el tudta készíteni a kamrában található hozzávalókból. Mindössze 5 hozzávalóból áll, ezeket kell megfelelő időben, egymás után a bográcsba dobni.

 • Először alaposan kiolvasztjuk a kockára vágott szalonna zsírját
 • kikanalazzuk a megsült tepertőt
 • aranybarnára sütjük lassú lángon a fél adag lebbencstésztát vigyázva, hogy ne kapja a széleit, mert akkor keserű lesz
 • miután ezt is kiszedegettük, mehet a zsírba a karikára vágott krumpli.
 • ha a tesztelésre kivett krumpliszelet már hajlékony, akkor ráöntünk két ujjnyi vizet és tovább pároljuk.
 • a megpuhult burgonyához hozzáöntjük a kisült tepertőt
 • adhatunk hozzá apróra szeletelt csípős paprikát
 • ízlés szerint megsózzuk
 • pontosan 32 kavarás után a tetején egyenletesen eloszlatjuk a sült tésztát, majd egy másik rétegben a nyers tésztát
 • fedő alatt főzzük, időnként megkevergetve
 • amikor elkezdene leragadni, akkor kell jó erősen a slambuckanállal felvakarni, és lényegében ezzel el is készült a slambuc

A kialakított szalonnasütőnél fel lehet állítani a bográcsot, ha nekiveselkednél a slambuc készítésnek elado-csaladi-haz-debrecen-homokkert-95060231-t1.webp

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 148 116 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Szekszárd, a boron túl - miért nem kedvence a régió a helyieknek?
2023.09.28. #ingatlantörténelem #ingatlanvásárlás
Szekszárd, a boron túl - miért nem kedvence a régió a helyieknek?
A város, amelyről mindenkinek elsőre a bor jut eszébe, a borkóstolókon kívül rengeteg programmal, kulturális látnivalóval kényeztet minket. Ezeket nézd meg, ha arra jársz, és még eladó szekszárdi ingatlanokat is mutatunk!
Ez a mór villa, vagy egy rózsadombi kacsalábon forgó kastély illik jobban hozzád?
2023.09.25. #eladóház #ingatlantörténelem
Ez a mór villa, vagy egy rózsadombi kacsalábon forgó kastély illik jobban hozzád?
Csillogás at its best, a legtöbbször nem is sejtjük, micsoda luxussal vagyunk körbe véve. Mivel ezen a héten is elkészítettük válogatásunkat, amiben a legkülönlegesebb eladó ingatlanokat mutatjuk be, most megtudhatod a választ. Ezek a pazar villák elfeledtetik minden gondodat.
Lapostető, sátortető - Szolnokon is minden menő
2023.09.25. #családiház #ingatlaneladás
Lapostető, sátortető - Szolnokon is minden menő
Miért éppen Szolnok? - kérdezheti az egyszeri sorozatrajongó, amikor Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére mutatunk a térképen. A válasz egyszerű: közel van a fővároshoz, élhető nagyságú település, ideális közlekedési és szolgáltatói infrastruktúrával. És ha ennyi még nem elég, a Tisza-parti sétány az év minden szakaszában elvarázsolja az ottaniakat.
Ősszel is lehet csodaszép a kert - és még gondozásmentes is
2023.09.24. #eladóház #családiház
Ősszel is lehet csodaszép a kert - és még gondozásmentes is
A legtöbb tevékenységet élvezetesebb a szabad ég alatt csinálni, mint bent, a házban. Kellemesebb a reggelizés, jobban bele lehet merülni az alkotásba, olvasásba. A kert visszaad valamit a szabadságból, frissen tart fizikailag és mentálisan.
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Mi történik Hajdú-Bihar vármegyében?
2023.09.23. #eladóház #ingatlaneladás #családiház #csok
Mi történik Hajdú-Bihar vármegyében?
2024-től nő a falusi CSOK, és a települések listája is módosul, ahol igényelhető. Hajdú-Bihar vármegyében 59 olyan település található, amelyek a felzárkóztatás érdekében rajta vannak a 2024-es falusi CSOK-listán. Nézzük, milyen az ottani ingatlankínálat!
Bár a fejedben most felcsendült az ismert zene, de Gazdagrét akkor is érdekes, ha nem a Szomszédokról van szó
2023.09.22. #ingatlanvásárlás #budapest #ingatlantörténelem
Bár a fejedben most felcsendült az ismert zene, de Gazdagrét akkor is érdekes, ha nem a Szomszédokról van szó
Sokan talán nem is tudják, milyen mintaszerű lakótelepről van szó.
Falusi CSOK-kal is eljuthatsz az ország legígéretesebb vármegyéjébe
2023.09.20. #ingatlaneladás #családiház #csok
Falusi CSOK-kal is eljuthatsz az ország legígéretesebb vármegyéjébe
2024-től nő a falusi CSOK, és a települések listája is módosul, ahol igényelhető. Most az ország legdinamikusabban fejlődő térségét vizsgálunk meg, ahova nyugatra jár az ország.
Hova menekülhetsz Kossuth elől? Mi az, ami közös a magyar városokban és falvakban?
2023.09.19. #eladóház #ingatlaneladás #családiház
Hova menekülhetsz Kossuth elől? Mi az, ami közös a magyar városokban és falvakban?
Magyarországon összesen 3155 település van, ebből 348 város. Ami közös bennünk, hogy szinte nincs olyan közöttük, amelyben ne lenne utca vagy tér Kossuthról, vagy a Petőfiről elnevezve. Most azt is megtudhatod, melyik van hozzád a legközelebb.