Slambuccal és nemzetközileg elismert felsőoktatással hívogat Debrecen
Irodalmi nagyjaink közül sokan voltak a debreceni református kollégium diákjai; ez és a Virágkarnevál valószínűleg egybeforrt Debrecen nevével. Hajdú-Bihar vármegyeszékhelye mindemellett igyekszik megújulni is. A cívisváros az utóbbi években új lendületet kapott, ami kétségtelenül előnyére vált. Nézzük, milyen területeken fejlődött a város!
A hadúsági nagyvárosiak számára a Nagyerdő Park olyan, mint a fővárosiaknak a Margitsziget. A belvárostól néhány perc sétára található zöldterület igazi közösségi térként funkcionál. Szabadtéri kondigépek, piknikezésre kiváló padok a hangulatos tó és szökőkút mellett, valamint korszerű játszótér várja a közönséget.
A kacskaringós sétányokon tavasztól őszig megerőltetés nélkül lehet kerekezni, de ki lehet próbálni a pétanque-pályát, az óriás sakktáblát vagy az izgalmas kötélpályát.
Tavasztól őszig kellemes programot ígérnek a felnőtteknek a színházi esték, illetve az egész családoknak nyújt tartalmas kikapcsolódást az Agóra Tudományos Élményközpont és állatkerttel egy területen működő vidámpark.
Mindeközben 2019-től folyamatosan alakítanak ki a lakótömbök új parkokat, telepítenek fákat és tatarozzák az egyes helyeken már megkopott növényzetet.
A lakótelepek, lakóparki lakások között is nagy gonddal alakítják ki, újítják fel a zöldterületeket
Lassan multikultivá növi ki magát az egyetemváros
Kiváló oktatási rendszere nem csak hazai viszonylatban sikeres, így a hallgatóknak lehetőségük van külföldi cégekkel is felvenni a kapcsolatot, ezáltal bepillantást nyerni a diploma utáni életbe.
A nemzetközi forgalom számára 2001-ben átadott repülőtér jelentősen megkönnyíti a több mint 6000 külföldi diák érkezését. Továbbá az évről évre magasabb utasszám arról is árulkodik, hogy az ország keleti felében is van igény a légi közlekedés fenntartására. Nagyobb európai városokba hovatovább gazdaságosabban is el lehet jutni innen, mint a hazai vasúthálózaton a fővárosba.
Ez a fiatalos, modern kis lakás jó befektetés lehet hosszú távon
Szakács a talpán, aki jóféle slambucot készít
Ezt a végtelenül egyszerű tradicionális tésztaételt lehetetlen elrontani. Ha ugyanis nem jó slambucnak, akkor ízletes gránátos kocka lesz belőle. A slambuc egyébként amilyen egyszerűnek tűnik, annyira jelent kihívást az elkészítőjének.
A Hortobágyon közkedvelt és mindennapos ételt bármelyik csikós el tudta készíteni a kamrában található hozzávalókból. Mindössze 5 hozzávalóból áll, ezeket kell megfelelő időben, egymás után a bográcsba dobni.
- Először alaposan kiolvasztjuk a kockára vágott szalonna zsírját
- kikanalazzuk a megsült tepertőt
- aranybarnára sütjük lassú lángon a fél adag lebbencstésztát vigyázva, hogy ne kapja a széleit, mert akkor keserű lesz
- miután ezt is kiszedegettük, mehet a zsírba a karikára vágott krumpli.
- ha a tesztelésre kivett krumpliszelet már hajlékony, akkor ráöntünk két ujjnyi vizet és tovább pároljuk.
- a megpuhult burgonyához hozzáöntjük a kisült tepertőt
- adhatunk hozzá apróra szeletelt csípős paprikát
- ízlés szerint megsózzuk
- pontosan 32 kavarás után a tetején egyenletesen eloszlatjuk a sült tésztát, majd egy másik rétegben a nyers tésztát
- fedő alatt főzzük, időnként megkevergetve
- amikor elkezdene leragadni, akkor kell jó erősen a slambuckanállal felvakarni, és lényegében ezzel el is készült a slambuc
A kialakított szalonnasütőnél fel lehet állítani a bográcsot, ha nekiveselkednél a slambuc készítésnek